Ameddig nem távozik a nyákdugó addig azt jelenti hogy nincs tágulás?
Előfordulhat, hogy már nyílsz egy picit, de az a valószínűbb hogy zárt vagy, főleg ha méhtevékenység sem nagyon van. De 38 hetesen ez nem is probléma szerintem.
Saját tapasztalatom, hogy mindig eltávozik a nyákdugó legalább egy része szülés előtt, de utána 72 órán belül érkezik is a baba, nekem mindháromszor így volt.
Ennek ellenére hallani olyanról, aki nem találkozik a dugóval, csak szülés közben távozik az is, nyilván akkor azért mégiscsak tágul az a kismama is. :)
Igen, ebben igazad van, hiszen nem a nyákdugó "tartja zárva" a méhszájat, az csak egy plusz védőréteg a fertőzések ellen.
Azért valószínű, hogy újra termelődött, mert a szülésznőm szerint ha teljesen eltávozik, akkor az a szülésre való készülődés és a tágulás előszobája, 72 órán belül baba van.
Persze lehetnek kivételek, és akkor Te azok közé tartozol, ezt nem tudom. :)
Nekem egyik babánál a 34 héten eltávozott egy darab, de az vissza is termelődött, mert csak a 39-en szültem.
Nekem nem volt joslom se nyakdugo tavozas mdgis a 36.hettol ket ujjnyira nyitva voltam.mikor beindult itthon a szules 39+4re akkor sem ment el a nyakdugo sem a magzatviz viszont mire beertu k a korhazba (9ora vajudas utan,ket percesekkel) addigra total ki voltam tagulva:-)
Burokrepesztes es egy jo hosszu 3oras kitolas kovetkezett.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!