Budapesten a Szent Imre kórházról vélemények aki mostanság ott szült?
Gondolok itt ,a szülés levezetése ,branül a kézbe helyezése köteleztek e vagy nem?
ellátás ,mint baba mint te mint kismama stb...
Októberben megyek oda szülni !!
Köszönöm szépen
egy 30 hetes kismama
Kedves 32 hetes kismama,egyszer voltam ,de csak látogattam mert beléptem a terembe és rosszul lettem olyan sokan voltak,aztán sajna nem mentem többet pedig kellett volna mert rohadtul fájt a hátam ,most is sokszor de csak a rosszidőre!
Amugy mikorra vagy pontosan kiirva?
Én okt 21 re!!
Jó lenne ha előbb kijönne ,mivel az első kisfiam 37 hét 4 napra született a lányunk meg 39 hétre remélem nem húzom a végéig!!
További boldog babavárást
Már elkéstem a válasszal, de másoknak még jól jöhet egy két infó.
A kaja kevés, inkább rokonokkal érdemes hozatni húslevest, joghurtot, krumplipürét.., ugyanis az első pár napban nem lehet szilárd étellel indítani (gondolom a belek visszarendeződése miatt, bélcsavarodás, stb.)csak folyékony kaját kell szerezni. Rengeteg innivalót kell vinni (cukrostea, ásványvíz, h beinduljon a tej, vinni kell mellszívót, érdemes használni, amikor csak lehet). Nekem nem mondták, és a kelengyelistán sem volt, hogy babaruhát, pelenkát, popsikrémet, ilyesmiket 3 napra elegendőt kell vinni!! Nem elég 2-3 pelus ahogy a védőnők mondják, legalább egy kiscsomag pelenka (30db), és 52-es ruhákból is kb 3-at meg nagyobból is többet, hátha...
Azzal nem érdemes kalkulálni, h az ultrahangon mekkorának mérik, eddig nagyon keveseknek jött be, szóval több méretre lesz szükség. Tena lédit adnak első napon, utána sajátot kell használni... akárki akármit mond, nem jó a sima betét, a fenének van kedve 2-3 óránként kikelni az ágyból csak ezért h cserélgesse. Vajúdáskor szüléskor foglalkoznak az anyával, utána 1 napra elviszik a babót, nem sokat látni (ekkor mondjuk ugyis átalussza az első 24 órát) .. aztán meg ha nem veszi vissza az anya magához a szobába, akkor ők vigyáznak rá... de akármi is van, azt nem szabad hagyni. alig cserélnek pelenkát, cukrosvízzel etetik ha éhes (mondjuk mi mással??), a ruhája a másik 2 napban is ugyanaz,... hozzáteszem, h én szeptember 20-án szültem, olyan sokan voltunk, hogy az elfekvőkben is vajúdtak. De hát hiába a sok jó szakember, ha mindenkinek ezeregy dolga, nincs sok haszna belőle senkinek. Amugy az ápolók és a csecsemősök a sok munka ellenére is meglepően türelmesek és kedvesek.. csakhát idejük nincs. Mindent kapkodva mondanak, és aki teljesen kezdő annak talpraesettnek kell lennie, nincs mese, mert abból a kevés infóból amivel tájékoztatnak, nem sokra menni.
Még annyi, hogy a statisztikák szerint szept 20-környéke a legtöbb szülés. Aki nem ekkor szül, azzal valószínű, h sokkal többet fognak foglalkozni mint velem. Tehát én ajánlom ezt a kórházat. Szerintem máshol sokkal szarabb a helyzet.
Kedves Utolsó, ne haragudj, de szeretnék rácáfolni néhány mondatodra, ugyanis szerintem nem a valóságot fedi! Nem lehet általánosítani ennyire. Ezért leírom a saját tapasztalataimat. 2. fiamat szültem ott másfél éve, és egy hónap múlva fogom a kislányomat.
Valóban nagyon kevés az ennivaló, muszáj hozatni a rokonokkal. Nekem is mindig kenyércsücsköt adtak, nem értettem, hogy van enni csücsök.. Viszont arról soha nem hallottam, hogy szilárd ételt nem szabad enni a belek miatt. Én mindig ettem a szüléseim után, és a kórházban is adják a teljesen szilárd ételt.
Tényleg érdemes sok innivalót vinni, viszont azt ki mondta, hogy a teának cukrosnak kell lennie? Cukor nélkül, mézzel, ki mivel szereti, bárhogyan jó. Nem a cukor a lényeg.
Mellszívót nem kell vinni! Termszetesen lehet vinni ha akarsz, de nem kötelező, és a kórház is ad, ha kell. Nekem azt mondta a szülésznőm, hogy legyen a baba a mellszívó, én egész nap szoptattam. Miért ne ezáltál induljon be a tejtermelés?
Abban egyetértek, hogy alig van babaruha, érdemes vinni, ami van, azok is nagyon rossz állapotúak. Mikor másfél éve ott szültem, annyian voltunk, ágyneműhuzat sem volt, vagyis valahogy kaptam egyet, de több volt rajta a lyuk, mint az ép felület.
Nekem nem adtak tena lady-t. Tényleg hasznos, de én a második nap már nem használtam, elég volt az éjszakai. Abban nem értek egyet, hogy miért ne lehetne felkelni az ágyból 2-3 óránként betétet cserélni? Én állanódan talpon voltam, elláttam a babát, járkáltam vele, mert sírt, stb. Nem azt mondom, hogy ez a jó, de az túlzás, hogy valaki nem akar 2-3 óránként felkelni betétet cserélni. Nem valami higiénikus szerintem. Ezt persze átlagos szülésnél értem, mikor rendben zajlott minden.
Amit a legkevésbé értek, hogy miért írod, hogy az első 24 órában a babát elviszik? Ez egy hülyeség, ne haragudj! Akkor hogy szoptatsz? Hogy indul be a tej? Senki nem veszi el a babát, feltéve persze, ha minden ok. Onnantól kezdve, hogy a Fiam megszületett, csak velem volt! Persze volt, hogy elvitték vizsgálni, de max fél óra múlva visszahozták, de ha nem hozták volna, én mentem volna érte. Le lehet adni a babát éjszakára is, nappal is, ez igaz, de nem közelező! Nálam végig ott volt, éjjel is, szerintem mellettem a helye. Ha nem tudsz tőle semmit pihenni, le lehet kicsit adni, de az nem igaz, hogy elviszik egy napra.
Érdemes határozottnak lenni, és ha Te valamit így vagy úgy akarsz, szólni érte. Én pl. nem akartam, hogy fürdessék minden nap, és nem tették.
Az pedig szintén nagy tévedés, hogy a babák átalusszák az első 24 órát! Biztos előfordul ilyen gyerek is, nekem mindkét fiam ébren volt, 1-2 órát aludtak egyben az elején, állandóan foglalkoznom kellett velük. Talán mi a másik véglet voltunk, de soha senkitől nem hallottam még, hogy az első 24 órát átaludta a baba...
Pont azért legyen veletek a baba, mert ha nincs, akkor éhes!! Elég logikus... És akkor tényleg megetetik, az tuti!
Amúgy tényleg kedvesek. Akinek első babája, annak valóban nehéz lehet, mert maguktól nem jönnek segíteni. Ha segítséget kérsz szoptatásban, tisztábarakásban, bármi másban, biztosan segítenek, de maguktól nem fognak felügyelni senkit. Nekem senki nem segített semmiben. Igaz, nem is kellett szerencsére már második gyereknél, de első babánál nehézségeim lettek volna a Szent Imrében azt hiszem.
Komolyan nem kötekedni szeretnék Veled, de azt sem értem, hogy miért szept. 20 körül van a legtöbb baba. Én március elején szültem ott, csak aznap éjjel 18 baba született, nepközben nem tudom mennyi.
Ne haragudj, nem támadni akartalak, de minden mondatodban általánosítasz, s azért írtam le a teljesen más véleményemet, mert szerintem első babás anyukáknak nagyon félreérthető lehet, amiket írtál.
Jó egészséget!:)
utolsó előtti vagyok:
a szilárd ételt az ápolók nem engedték nekem az első 1-2 napban
a cukrostea nyilván lehet mézes v sima tea is.. a lényeg, h legyen bőven energiabevitel
nekem nem volt egyszerű szülésem, ezért az első napban pihennem kellett, de mondták h nyugodjak meg, minden baba átalussza az első 24 órát, és hiába tolnák be h szoptassam, ő is alszik
a mellszívót ha már van, vinni kell, ha valaki kizárólag szoptatni szeretne. Az, hogy használja alkalomtól függ, ezért írtam, h érdemes használni amikor csak lehet. Mert ha épp nincs ott a baba, vagy elfáradt a szopizásban vagy PÁR ÓRÁRA vizsgálatra viszik, akkor jó ha adott a lehetőség. 8Nekem második napra elég tejem volt így, sok ismerősöm rossz tapasztalatából jutottam arra, h használni kell 1 naptól kezdve.)
a tenalédit is lehet 2-3 óránként cserélni, de ha a kórházban 3 napig egész nap a babával foglalkozik az ujdonsült anyuka, nem biztos, hogy 2-3 óránként eszébe jut csrélgetni, mikor a baba is 2-3 óránként kell hogy egyen, +pelenkát kell cserélni, szoptatni állandóan...
ja igen! kérdezted, hogy miért szept 20 körül van a legtöbb baba. - a szept 20 statisztikai adat is, nem csak tapasztalat. (mondjuk logikus, mert karácsonykor van idő a pároknak együtt lenni :) )És mivel tényleg sokan voltunk, az ápolók nem értek rá kitolni a fiamat,se a szobatársam fiát. Azzal indokolták, h az első napot teljes egészében átalusszák, hiába ragaszkodtam hozzá, de megnyugtattak, hogy ilyenkor nem is éhesek, csak ki kell heverniük a születést.
Egyébként én is sima szülésre készültem, hát nagon nem az lett... lehet, hogy ezzel más leendő anyukákat ijesztek meg, de jobb félni mint megijedni... Valszleg úgyse lesz komplikáció a szüléskor, de nem árt ha van b terv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!