Róbert Károly vagy a Maternity magánklinika szülészete jobb?
Róbert Károlyról hallottam sok rosszat is és elég kórház kinézete van, ahhoz képest, hogy mennyibe kerül. Viszont nekem fontos, hogy legyen lehetőségem az alternatívabb dolgokra is (kád, labda, bordásfal, ilyesmik). És az is fontos, hogy ne rutinból vágjanak gátat. Lehetőség van EDA-ra is és ennek is örülök. Nem így készülök, de lehet, hogy kérni fogom.
A Maternity azért szimpatikusabb, mert sokkal igényesebben néz ki és a személyzetről, orvosokról nem hallottam rossz véleményt. A családi szoba már az árban is benne van. Viszont semmilyen alternatív lehetőség nincs és rutinszerűen vágnak gátat.
Szerintetek melyik kórház jobb? Ti még milyen szempontokat figyeltetek meg?
Azoktól kérdezném akik a Róbertba járnak!
Igaz az, hogy a Róbertban a nőgyógyászati és a terhesgondozási vizsgálatok úgy zajlanak, hogy NEM CSAK az orvos van bent hanem az asszisztensnő is?! Ez komoly???
Ezt hallottam valakitől! Vagyis, hogy egy percet se lehet a dokival beszélni, mert folyton ott van az asszisztensnő?!
Nade akkor ez mitől lenne "magán" klinika?! A MAGÁN klinikákon NEM szokás az ilyesmi!
Vizsgálatoknál CSAK az orvos van ott mindenhol, az asszisztensnő NINCS ott! (külön szobában van)
Akkor ez tényleg igaz amit hallottam? Tényleg így működik a dolog a Róbertban?
Előre is köszi annak aki válaszol!
Kedves 14-es!
Én mindenféle orvosi vizsgálatot (ha szükségem van rá) MAGÁNorvossal,MAGÁNrendelőben szoktam elvégeztetni.
Soha,sehol NEM volt ilyen, hogy "az asszisztensnő bent lett volna".
Az csak az állami rendelőkben előírás,hogy az asszisztensnőnek bent "kell" lenni.
Engem nagyon zavar(na) ha bent lenne az asszisztensnő!
Vannak dolgok amik csak az orvosra tartoznak,de az asszisztensnőnek semmi köze hozzá és nem is beszélnék előtte.
Ami pedig azt a mondatodat illeti, hogy "az orvosi titoktartás az összes egészségügyi dolgozóra érvényes"....ez elvileg szépen hangzik de gyakorlatban NEM igaz!
Az asszisztenső NEM orvos,NEM tett orvosi esküt a titoktartásra,tehát pl egy asszisztensnőt NEM jelenthetnék fel etikátlan viselkedés miatt...hiába kotyogna ki dolgokat...
Kedves 15-ös!
Engem az is zavar(na) ha "csak" a vizsgálat közben lenne ott az asszisztensnő.
Nem a szülésre gondolok! Az teljesen MÁS szituáció! De sima orvosi vizsgálatoknál engem NAGYON ZAVAR(na) ha bent lenne az asszisztensnő!
A beszélgetésnél IS zavarna és a vizsgálatnál IS zavarna.
Az én kérdésem egyszerűen arra vonatkozott,hogy IGAZ-E amit valakitől hallottam, hogy a Róbertban így működnek a vizsgálatok, hogy bent van minden vizsgálatnál az asszisztensnő?
Mivel a 14-es és a 15-ös válaszoló nem erre válaszolt, továbbra is kérném szépen, hogy aki jár vagy járt a Róbertba, az mondja meg, hogy igaz-e ez?
Előre is köszi a választ!
Voltam több magánrendelésen is:Róbertben,Rózsakert Medical Centerben,Telki kórházban anno,és mindenhol bent volt az assziszentső.Ha kéred,akkor kimegy,ennyire egyszerű.
Egyébként sok orvosnak van máshol is magánrendelése,ha zavar,lehet oda is menni.
Én örültem,hogy sokszor bent volt az asszisztens,aki egyben a szülésznőm is volt,így ő is komplexen tudott mindent a terhességemről.
Engem nem zavart,van akit zavar,kérni kell és kimegy(ezen egyik magnrendelésen sem akadnak fent)
A MAGÁN nem azt jelenti, hogy kettesben vagytok, hanem azt, hogy nem a TB finanszírozza... Ha nem tetszik, hogy ott van, kiküldeted. A MAGÁNNAK ez is a szépsége.
Én a Maternityt választom, mert császároztatni fogok.
Míg ezt nem határoztam el, addig viszont a Róbertbe mentem volna, a családiasabb, természetesebb szemlélet miatt. Viszont mivel nálam ez nem szempont így azt választottam, amelyik szebb, amiben benne van a családi szoba, sőt nem csak az alap, hogy családi szoba, hanem az is, hogy mással nem raknak össze. Szerintem pontosan tisztában vagy vele, hogy melyik szülészeten mi a helyzet és a saját igényeid alapján kell kiválasztanod, hogy neked mi a fontosabb. Mindegy ki mit mond itt, neked kell tudnod, hogy mire van inkább szükséged abból, amit nyújtani tudnak, főleg, hogy te mégy odaszülni és nem fog vigasztalni, ha mondjuk rábeszélünk a Maternityre, te meg majd sírsz a gátsebed miatt vagy rábeszélünk a Róbertre és ott meg attól leszel kiakadva, hogy miért nem hotel szintű körülmények vannak alapból, ha már ennyit perkálsz. Neked kell tudni mi neked a fontosabb.
Kedves kérdező! Ha Neked a külcsín a legfontosabb, akkor választhatod a Maternity-t. Azt viszont tudnod kell, hogy a szülőszobák pont olyanok mint állami korában.
A Róbert szülésfelkészítője után, lehetőség volt megnézni az egész szülészetet. Ott mondta a szülésznő, aki körbe vezetett minket, hogy igazából ha mi a szülőszobára békét, nyugalmat, szeretetet viszünk, akkor teljesen mindegy, hogy csempe van-e a falakon, vagy tapéta. Nagyon tetszett, hogy van franciaágy mind a kettő szülőszobán,lehet kádban vajúdni, alkalmazzák a homeopátiát, használják az aromalámpát, a masszázs olajokat.
Alapból lehetsz egy kétágyas szobában, fürdő, mosdó a folyosón, de 4 napig vigyáznak rátok. A Maternity-ben 2 napot lehetsz az alapárért. (utána éjszakánként 50 ezer)
A többi kérdésedet, már többen is megválaszolták.
A választás a Tied. Szép szülést, születést. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!