Komolyan így elszálltak az árak?
Kerdezo!
Ezek az összegek a plussz szolgáltatásért vannak. Azert, hogy a választott orvosod pl a szilveszteri bulit otthagyta menjen hozzad a korhazba, a szülészno meg a sajat beteg gyereket otthon hagyva téged babusgasson. Ez extra munka, ezért nekik nem fizet a tb. Te a munkaidőd on kívül ingyen dolgoznál? Nem várnak el, hogy kifizessék a tuloradat, vagy a munkaidőn belüli extra munkádat?
Nem kotelezo se orvost, se szülész ot fogadni, az ügyeletes is a legjobb tudása szerint fog ellátni. Jo, lehet hogy nem tutujgat, csak csinálja amit kell.
Szia,én is majdnem elájultam,mikor megtudtam,hogy van,aki 100.000 ft-okat osztogat a dokinak.
Az első terhességemnél fogadott dokim volt,mármint mindig 1-hez jártam,ő rendelt az sztk-ban is,meg van magánrendelője.
Én jártam hozzá ide-oda is.
De,tök durva volt ám,mert képzeld,időpontot adott a magánrendelőjébe uh-ra,erre meg is vizsgált,és elkért a kettőért 10.000 ft-ot...
Rá 1 hétre szintén magához hívott vizsgálatra,és csinált uh-t is,megint 10.000...
Hozzáteszem,semmi baj nem volt,amiért szükséges lett volna a vizsgálat,egészséges kismama voltam,a baba is rendben volt,meg semmi kellemetlenséget nem tapasztaltam.
Ez már a vége fele volt,megpróbált minél többször behívatni magához,tapogatta,hol a határ...Az elején csak havonta hívott be egyszer,aztán 2x,majd a vége felé már hetente.
Aztán már úgy "leégtünk" anyagilag,hogy egyszerűen már nem tudtam több pénzt otthagyni neki,a párom minimálbéres,én táppénzen ugye,ráadásul első baba volt,és a babacuccok is egy kisebb vagyonba kerülnek...Kiságy,babakocsi...
Na,aztán szépen megkérdeztem,hogy nem-e járhatnék innentől az sztk-ba hozzá,(az ingyenes),azt mondtam neki,hogy a párom munkanélküli lett,így kevésbé volt kellemetlen a dolog.De azt mondta semmi gond,azután oda jártam...
Ja,és amint elértem a kb.25.hetet,rögtön erőltetni kezdte a 4d-s uh-t,mert azt is csinál 25.000 ft-ért.
Mondtam,hogy majd később,a párommal megbeszélem,meg szeretném,ha ő is látná.
Amikor rá 2 hétre mentem hozzá,be is írta 4d-re az időpontot,holott nem is kértem,ő meg "kötelezővé" tette.
Abban a hónapba már otthagytunk neki 20000 ft-ot,nem volt még 25000-ünk,úgyhogy felhívtam,hogy nem tudunk menni.
Nem nagyon tetszett neki,de had döntsük már el mi...
Amikor már az sztk-ba jártam hozzá,már nem "hordozott úgy a tenyerén",mint előtte,mert nem fizettem neki,igaz így is normális volt.
Szülésnél annál szültem,aki épp bent volt,de én szülésnél nem adtam semmi hálapénzt.Semmit.
Épp eleget hagytam ott a magánrendeléseknél.
Most a 2.babámat várom,az sztk-ba járok,eddig a terhességem "semmibe nem került",és csak 1-2 havonta megyek a kötelező vizsgálatokra,nincs dokim,ha kapok terhesgondozásra időpontot,az vizsgál meg,aki ott van.
Most se fogok hálapénzt adni,az a dolguk,hogy a terhesgondozást megcsinálják,és hogy levezessék a szülést.
A szülésznek,akinél szülök meg azért nem fogok adni,mert csak akkor lát először,mikor szülök,előtte 9 hónapig nem.Miért adnék neki 30-50000 ft-ot?Mert levezette a szülést??
Persze,az más,ha valami nem jó,és be kell avatkozni...
Bocsi a regényért,csak leírtam a tapasztalataimat.:)
27 hetes kismama
A szülésznőnek 30.000-et adtam.Nem volt fogadott,de reggel 7-kor lejárt a műszakja,ő viszont nem ment haza hanem ott maradt és végig velem foglalkozott.12-re megszültem,letelt a két óra,rendbe rakott,felvitt a szobába,ezért kapott ennyit.Orvosomnak 80.000-et adtam,plusz havonta jártam hozzá, 10.000-ért.Utolsó terhes hónapban amikor hetente kellett már járni nem a magánrendelésre hanem sztk ba hívott,így ott nem kellett külön fizetnem.
Nekem meg érte,ma sem csinálnám másképp.Ha meg tudom fizetni,megteszem,és érzem a különbséget a magán meg a nem magán között.
Hat en a plusszért fizettem. Azert, hogy minden alkalommal készséges volt, soha nem akart pikk pakk lerendezni, századszorra is ugyanolyan türelmesen válaszolt ugyanarra a kérdésemre. Mindenről felvilagositott a terhességgel kapcsolatban, sot, a családtámogatási ellátásokról is adott tájékoztatót. A tehesseg végen, amikor mar hetente kellett mennem, csak havi egy alkalomra kérte a magánrendeles díjat.... Éjjel nappal hívhattam, ha nem tudta felvenni, akkor par percen belul az asszisztense hívott vissza, hogy ha szukseges azonnal segithessen, később pedig o maga is telefonált. A kórházban reggel 5tol mellettem volt, "szorakoztatott", segitett, támogatott. Elmondta hogy mi a hátránya es mi az előnye a csaszarmetszesnek es a mutet közben is folyamatosan beszelt hozzam - mellesleg a sosem látott aneszteziologus is! - , mutet utan jött azonnal látogatni. A csecsemősok elmondták, higy mindennap ment meglátogatni a nála született babákat es az anyadhoz is jött mindennap, hétvégén is. Varratszedeskor is magyarázott egyfolytában, elterelte a figyelmemet, eszre se vettem, hogy kivette. Bent felejtettem egy papírt a kórházban, azt ahelyett hogy kipostazzak volna, kihozta személyesen..... Mar 10 eves a lányom, de meg mindig emlékszik a nevére, pedig eleg hétköznapi nev es minden alkalommal, ha ossze futunk valahol az elso kérdése, hogy hogy van.
Mondjuk o mindenkihez igy állt hozza, ahhoz is, aki vadidegen volt, akit az ügyeleti idejében hoztak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!