Igaz, hogy ha 2 szülés közt rövid idő telik el, akkor a szervezet és a test úgymond emlékszik, és könnyebb lesz a szülés? Vagy ez is csak statisztika?
Nekem a szülésznőm azt mondta,hogy azért ez nagyjából így van.Persze vannak kivételek.
Nekem sokkal könnyebb volt a 2.szülésem,mint az első, 2 év van a gyerekek között.
Első szülésemnél 17 óra vajúdás után nehezen született meg, szinte kinyomták belőlem, a második gyermek a hajnali furcsa, "mintha elkezdődött volna valami" ébredésem után 2,5 órával már a kezemben volt. Viszonylag könnyű, gyors szülésem volt ez. Pedig a két gyerek között majdnem 5 év van.
Szerintem mindenkinél máshogy van.
Ha az első kettő nehéz volt neked, "jár" most egy gyors, könnyű. :) Sok szerencsét hozzá!
Szerintem nem lehet általánosítani.
Nekem az első sem volt kifejezetten nehéz szülés, de a második az 45perces villámszülés volt. 2év 3hónap különbséggel.
Egyik ismerősömnek kifejeztten nehéz, hosszú szülése volt az első, a másodikat pedig az első fájástól 1óra 20perc mulva már meg is szülte.
Másik ismerősömnek a második szülése lett nagyon nehéz...
Általában könnyebb a második és többedik szülés mint az első, de nyilván vannak kivételek.
Ja és fiam egyik ovistársának van 3gyereke, az első kettő már nagy, a 3. csak 10év után jött a második után. Mondták neki is, hogy olyan lesz a 3. szülés, mintha az első lenne. Az első 20órás volt neki. Ehhez képest a 3. kislánya megszületett másfél óra alatt. A kórházba sem értek fel- az autópályán született meg a kicsi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!