Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Igaz, hogy ha 2 szülés közt...

Igaz, hogy ha 2 szülés közt rövid idő telik el, akkor a szervezet és a test úgymond emlékszik, és könnyebb lesz a szülés? Vagy ez is csak statisztika?

Figyelt kérdés
2014. júl. 26. 23:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem 18 hónap van a két gyerek között, de a màsodik szülés nagyon nehéz és fájdalmas volt.Nehezebb ming az első.A 3.gyermek 8 évvel később, gyors és könnyű szülés volt.
2014. júl. 26. 23:51
 2/8 anonim ***** válasza:
44%

Nekem a szülésznőm azt mondta,hogy azért ez nagyjából így van.Persze vannak kivételek.

Nekem sokkal könnyebb volt a 2.szülésem,mint az első, 2 év van a gyerekek között.

2014. júl. 26. 23:54
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nekem most lesz 3 hét múlva a 3.szülésem. Első 2 között 2 év 8 hónap van, de mindkettő 10 órás volt. Most is 2és fél év van, ezért reménykedem, hogy talán harmadszor már kevesebb lesz.
2014. júl. 26. 23:57
 4/8 A kérdező kommentje:
Mármint a szülés ideje lesz rövidebb! Ja és valamivel könnyebb :)
2014. júl. 26. 23:59
 5/8 anonim ***** válasza:

Első szülésemnél 17 óra vajúdás után nehezen született meg, szinte kinyomták belőlem, a második gyermek a hajnali furcsa, "mintha elkezdődött volna valami" ébredésem után 2,5 órával már a kezemben volt. Viszonylag könnyű, gyors szülésem volt ez. Pedig a két gyerek között majdnem 5 év van.

Szerintem mindenkinél máshogy van.

Ha az első kettő nehéz volt neked, "jár" most egy gyors, könnyű. :) Sok szerencsét hozzá!

2014. júl. 27. 08:25
 6/8 anonim ***** válasza:
Első szülésem 5 órás volt, mindennel együtt, 2 óra alatt tágultam ki (magzatvízelfolyással kezdődött). Második szülésem előtt már 2 napja erősen jóslóztam, a délelőtti nst is tele volt velük. Késő délután elfolyt a magzatvíz, jöttek a fájások. De hiába folytak össze a fájások, bő 2 ujjnyinál nem tágultam tovább, így császár lett. Megváltás volt a császár, sokkal rosszabb volt a vajúdás, mint az elsőnél. A 2 fiam közt napra pontosan 20 hónap van. Azt még hozzáteszem, hogy második babám faros volt, azért nem tudtam kitágulni, mivel nem tudott rendesen beilleszkedni.
2014. júl. 27. 14:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lehet általánosítani.

Nekem az első sem volt kifejezetten nehéz szülés, de a második az 45perces villámszülés volt. 2év 3hónap különbséggel.

Egyik ismerősömnek kifejeztten nehéz, hosszú szülése volt az első, a másodikat pedig az első fájástól 1óra 20perc mulva már meg is szülte.

Másik ismerősömnek a második szülése lett nagyon nehéz...

Általában könnyebb a második és többedik szülés mint az első, de nyilván vannak kivételek.

Ja és fiam egyik ovistársának van 3gyereke, az első kettő már nagy, a 3. csak 10év után jött a második után. Mondták neki is, hogy olyan lesz a 3. szülés, mintha az első lenne. Az első 20órás volt neki. Ehhez képest a 3. kislánya megszületett másfél óra alatt. A kórházba sem értek fel- az autópályán született meg a kicsi. :)

2014. júl. 27. 20:29
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem az elso 4 oras volt es borzalmas. A masodik most szuletett 2 napja, ez 8 ora volt es meg borzalmasabb. Pedig az elsonel azt hittem annal rosszabb nem lehet. Pedig de. Es raadasul pont epidural beadasa elott preseltem ki szegenyt. Igy jartam. De imadom a vegeredmenyt!!!! :-)
2014. júl. 28. 03:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!