Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Könnyebb volt a második...

Bea24 kérdése:

Könnyebb volt a második szülésed? Gyorsabban ment?

Figyelt kérdés
Van egy 5 hónapos lánykám és ismét babát várok. Kíváncsi lennék, hogy másodszorra könnyebb-e, mert az elsőt eléggé megszenvedtem, sokáig tartott és elég komplikált volt.
2010. jan. 9. 13:01
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem a második babám nagyon gyorsan kibújt! Éjjel egykor elment a magzatvíz és rá két órára, háromkor meg is született! A szülésznőm azt mondta valószínűleg azért jött ilyen könnyen, mert nem telt el sok idő a két szülésem között és a szervezetem emlékezett rá!
2010. jan. 9. 13:31
 2/10 anonim ***** válasza:

Én csak hallomásból tudom, hogy a 2. már gyorsabb és könnyebb.

De irigyellek:) nekem is 5 hónapos a babám és már nagyon szeretnék másikat:) Boldog babavárást és babázást Neked!

2010. jan. 9. 14:56
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2010. jan. 9. 18:02
 4/10 anonim ***** válasza:
Gyorsabb, de szerintem intenzívebb.Nekem jobban fájt, mint az első, de kb. feleannyi idő alatt meglett a baba.
2010. jan. 9. 18:13
 5/10 anonim ***** válasza:
Lényegesen könnyebb és gyorsabb volt. Általában minél többedik baba, annál nehezebb terhesség és szülés utáni regenerálódás, és annál könnyebb szülés. Logikus is, ha belegondolsz. Nekem az első hosszú volt, a 2. és 3. villámgyors, alig értünk be. A 3. ráadásul nem is igazán fájt, csak a legvégén. A terhességek viszont egyre több panaszt okoztak, és a szülés utáni méhösszehúzódások is egyre kellemetlenebbek, a harmadiknál már felérnek egy szülési fájással szoptatás alatt az első napokban.
2010. jan. 9. 18:16
 6/10 anonim ***** válasza:

18:13-as vagyok. Nálam a szülés utáni regenerálódás volt sokkal könnyebb a második babánál.

Az első szülés után még vagy 2-3 hétig húztam a "belsőmet", főleg az aranyerem miatt, rettenetes volt! Jobban fájt, mint a szülés. 3 héttel a szülés után kezdtem azt érezni, hogy most már embernek érzem magam....olyan fél évvel utána meg azt, hogy nőnek is! :-)

Most a második szülés után nem lett aranyerem, a gátseb se fájt különösebben. mikor hazajöttem a kórházból, szülés utáni 3. napon, teljesen úgy jöttem-mentem-ültem, mintha nem is szültem volna. Hirtelen ott lett egy baba, más jele nem volt már itthon a szülésnek :-).

2010. jan. 9. 18:44
 7/10 anonim ***** válasza:
2010. jan. 9. 22:05
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Mindkettőt indították. Az első nem fájt, a második nagyon gyorsan ment, és az utolsó fél óra volt a pokol:)

21 hónap van a fiúk között, de akár most is szülnék egyet:)

2010. jan. 9. 22:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem ugyan annyi idő volt! Az elsőnél fél2-kor éjjel ment el a nyákdugó és kezdődtek a fájások,10kor burkot repesztettek,érzéstelenítés,oxitocin,és du.fél 2-kor megszületett a lányom.A másodiknál fél 2kor éjjel elkezdett szivárogni a víz,reggel8-kor kezdődtek a fájások,és 11.30ra meg volt a pindur,érzéstelenítés,vágás,varrás nélkül szóval tényleg ale'nature :) Jobban fájt,de most legalább tudom mi a különbség a két szülés között! A natúr szülés jobban megmarad az emberbe,talán jobban is ragaszkodom a picihez,ne értsétek félre,imádom a nagyot is! De a piciért tényleg megkellett dolgozni,mert nála nem volt fájdalomcsillapítás!
2010. jan. 11. 10:14
 10/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok és maximálisan egyetértek az utolsó hozzászólóval! A második babámnál nálam sem maradt idő semmire, se beöntés, se oxitocin, se fájdalomcsillapítás! Nagyon fájt, de olyan élmény volt, amit életemben nem felejtek el! Valahogy sokkal nagyobb volt a katarzis! Most a harmadikat várjuk, remélem ez a szülésem is hasonlóképpen alakul:)
2010. jan. 11. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!