Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek mi a véleménye?

Kinek mi a véleménye?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy elvileg Magyarországon nem lehet megválasztani, hogy császárral vagy hüvelyi úton szeretne e szülni, de akinek pénze van mégis megteheti ezt?! Szerintem ez felháborító! Nem mintha én császárral szeretnék szülni, de én vagy más kismama is ugyanolyan állampolgárok vagyunk, mint aki tejel az orvosnak 10 ezreket. Tehát nem értem hogy miért teheti ezt meg az akinek pénze van? Ők már annyira el vannak maguktól szállva, hogy a hüvelyi szülést már nem bírják ki vagy mi?

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett. 30 hkm

2014. júl. 17. 09:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Amikor én szültem,a szobában mindenki simán szült,volt akinek gátmetszése volt,volt aki gátvédelemmel szült.Senki sem kapott napokig fájdalomcsillapítót,simán tudott menni,állni,ülni mindenki,sőt volt egy anyuka,aki faros babát szült hüvelyi szüléssel,repedt is,de ő is könnyedén mozgott. Szóval attól,hogy neked meg ebben van rossz tapasztalatod,nem mindenki ilyen. Egyébként meg manapság sokan szeretik már mindenben a könnyebb utat választani,amikor személy szerint semmit sem kell tenni a célért. Pl ha valaki elégedetlen az alakjával,és megteheti,akkor rakat egy kis szilikont a mellébe meg a fenekébe,leszívatja a hasát és kész,ahelyett hogy a sporttal fárasztaná magát. Akkor nyilván a szülésre sem fog órákat áldozni az idejéből,hanem elintézi magának a programcsászárt. Nem arra gondolok,akinek muszáj,mielőtt valaki megint ezzel jönne.
2014. júl. 18. 10:33
 12/17 A kérdező kommentje:
Nem azzal van baj hogy a választás lehetőségét preferálod, hanem azzal hogy 1 nem érted te sem a kérdést, 2 pedig hogy azt hiszed hogy a császár olyan jó! A kérdés arról szólna, hogy mivel NEM lehet választani ezért senki ne dönthesse el azt hogy hüvelyi úton vagy császárral akar szülni csak azért mert PÉNZE VAN! Ha lehetne választani a két mód közül akkor ez a kérdés nem lenne aktuális, mert akkor azok a kismamák is megtehetnék, akik nem fizetnek a dokinak vagyonokat! De mivel elvileg nem lehet választani, így kényelmi szempontból senkit se császározzanak meg, csak hogyha sűrgős esetben kell elvégezni!
2014. júl. 18. 10:38
 13/17 anonim ***** válasza:

Értelek, valóban kicsit más irányból közelítettem meg a kérdést.

Nézd a pénz beszél....... így bármit kitalálnak, hogy akkor legyen császár, ha a kismama ezért plussz többet fizet. Mondjuk én nem találkoztam ilyen dokival, mert az enyém megmondta, hogy nem császároz meg, ha nem muszáj, sőt mikor már a szülés zajlott, akkor gond is volt, de végül azt mondták ne legyen császár mégsem. Szóval nem tudom hogy működik, ha valaki azt szeretne, de biztos előre megbeszélik és persze az anyagi részét is. Vagy keres olyan orvos aki bevállalja, mert lehet nem mind ilyen, sőt tuti.

Nem tart semeddig azt ráírni a papírra, hogy faros, téraránytalanság, nem illeszkedett a feje a szülőcsatornába, vérnyomás, pszichés vagy bármi okból. Biztos van doki aki nem elégszik meg a szokásos összeggel, hanem plussz pénzért rábólint a császárra. Végülis ha belegondolsz jobban is jár egy programozott császárral, akkora időzíti amikor neki jó. Az én dokim pont elutazott pár napra, mikor már akár szülhettem is volna, de pont letelt a szabija és már itthon volt mikor végül tényleg szültem, előző nap jött haza :) . Nos ha programozott lett volna mert én úgy kértem volna és ő ebbe belemegy, akkor akár a szabija előtt megcsinálta volna. Szóval részben plusz pénz, részben kényelem az orvosnak , kevésbé fájdalmas a szülő nőnek én akkor is így gondolom :) . A másik, hogy akár lehet kevesebb szülési komplikáció lesz.

A másik, hogy látod a celebek szinte mind császárral szül. Nekem ez is elárul sokmindent. Pénzük van, alapból tuti magánklinkán szül, ahol tarifa van a császárra és ráadásul nem reped a seggéig. Persze a hírességek közül sem mind szül úgy!!!! De a nagy részük és fura hogy ennyi faros vagy bármilyen komplikációval születő baba van..... mert mikor én szültem a császárosok alig voltak szinte mind hüvelyi volt.

2014. júl. 18. 11:20
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Még annyi, hogy igen van könnyebb út, manapság már akár altatásban is van fogászati beavatkozás régebben ilyen nem létezett. Nem tudom hányan élnek vele, de látod volt rá igény és a nagyobb magán fogászatokon ez megoldott, persze jó sok pénzért. Látod van aki altatva húzat fogat, de van aki beéri a szurival is :) . És ott is lehet komplikáció. Csak azért írom, mert szerintem kezd elterjedni az, hogy ha nem muszáj és valaki annyira nem bírja és pénze is van, akkor minek szenvedjen. A szülésnél még ez annyira nem elfogadott.

Az a baj, hogy a nőknél ez annyira rivalizálás. A másik a szoptatás.... majd megtudod azt is.

2014. júl. 18. 11:26
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem a fogászatos példa annyiban nem jó,hogy az egy szükséges orvosi beavatkozás az egészséged érdekében. Ezzel szemben szülni az egy természetes folyamat,és ha nincs komplikáció akkor felesleges helyettesíteni ezt egy műtéttel,mivel az akkor nem egy szükséges beavatkozás. És mindenki ezt szajkózza,hogy seggig repedsz a szülésnél,ez is honnan jön? Ez egy butaság,kötve hiszem hogy több millió nő mind seggig repedt,aztán mi lett velük mikor a 2. vagy 3. babát szülték? Lehet szülni gátvédelemmel nyilván már több kórházban is,és ha nem megy úgy,akkor meg gátmetszés.
2014. júl. 18. 14:32
 16/17 A kérdező kommentje:
Ehez a témához már csak annyit fűznék, hogy először is mindenkinek köszönöm hogy válaszolt! Másodszor pedig, hogy régen amikor dédnagyanyáink, nagyanyáink és anyáink szültek nem volt ennyi komplikáció a szüléssel! Mi csak megszülettünk valahogy és szerintem legtöbbünk nem császármetszéssel született! Régen kibírták az asszonyok azt hogy a "seggükig" repedjenek! Mégis több gyermeket vállaltak! Nekem ez a véleményem! Én nem szülnék csak a kényelem miatt császárral még ha lenne rá pénzem akkor sem! Akkor inkább ne vállaljon valaki kisbabát, ha nem tud megszenvedni érte, mert ugyebár "megcsinálni" könnyű és élvezetes dolog volt! Ez nem a kényszerből elvégzett császárosokra vonatkozik természetesen, hanem azokra akiknek pénze van és így bármit el tudnak érni! De itt nem csak ezekkel a nőkkel van a baj, hanem azokkal az orvosokkal is, akik elvállalják ezt a feleselges hasi műtétet! Mégegyszer köszönöm mindenkinek a választ!
2014. júl. 18. 15:07
 17/17 anonim ***** válasza:

Még annyit, hogy bizony néha hiába a gátmetszés...... lehet majd a kérdező is megtudja majd...... mégis repedés is van kinek kevésbé kinek jobban.

Régebben azért sokkal több szülési komplikáció volt hidd el és több halva születés is. Fejlődött az orvostudomány, így szerencsére egyre kevesebb beteg baba születik, és egyre kevesebb nő hal meg szülés közben. Régebben ez is gyakoribb volt.

Könnyű szülést kívánok.

2014. júl. 18. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!