Kinek mi a véleménye?
Miért van az, hogy elvileg Magyarországon nem lehet megválasztani, hogy császárral vagy hüvelyi úton szeretne e szülni, de akinek pénze van mégis megteheti ezt?! Szerintem ez felháborító! Nem mintha én császárral szeretnék szülni, de én vagy más kismama is ugyanolyan állampolgárok vagyunk, mint aki tejel az orvosnak 10 ezreket. Tehát nem értem hogy miért teheti ezt meg az akinek pénze van? Ők már annyira el vannak maguktól szállva, hogy a hüvelyi szülést már nem bírják ki vagy mi?
Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett. 30 hkm
Értelek, valóban kicsit más irányból közelítettem meg a kérdést.
Nézd a pénz beszél....... így bármit kitalálnak, hogy akkor legyen császár, ha a kismama ezért plussz többet fizet. Mondjuk én nem találkoztam ilyen dokival, mert az enyém megmondta, hogy nem császároz meg, ha nem muszáj, sőt mikor már a szülés zajlott, akkor gond is volt, de végül azt mondták ne legyen császár mégsem. Szóval nem tudom hogy működik, ha valaki azt szeretne, de biztos előre megbeszélik és persze az anyagi részét is. Vagy keres olyan orvos aki bevállalja, mert lehet nem mind ilyen, sőt tuti.
Nem tart semeddig azt ráírni a papírra, hogy faros, téraránytalanság, nem illeszkedett a feje a szülőcsatornába, vérnyomás, pszichés vagy bármi okból. Biztos van doki aki nem elégszik meg a szokásos összeggel, hanem plussz pénzért rábólint a császárra. Végülis ha belegondolsz jobban is jár egy programozott császárral, akkora időzíti amikor neki jó. Az én dokim pont elutazott pár napra, mikor már akár szülhettem is volna, de pont letelt a szabija és már itthon volt mikor végül tényleg szültem, előző nap jött haza :) . Nos ha programozott lett volna mert én úgy kértem volna és ő ebbe belemegy, akkor akár a szabija előtt megcsinálta volna. Szóval részben plusz pénz, részben kényelem az orvosnak , kevésbé fájdalmas a szülő nőnek én akkor is így gondolom :) . A másik, hogy akár lehet kevesebb szülési komplikáció lesz.
A másik, hogy látod a celebek szinte mind császárral szül. Nekem ez is elárul sokmindent. Pénzük van, alapból tuti magánklinkán szül, ahol tarifa van a császárra és ráadásul nem reped a seggéig. Persze a hírességek közül sem mind szül úgy!!!! De a nagy részük és fura hogy ennyi faros vagy bármilyen komplikációval születő baba van..... mert mikor én szültem a császárosok alig voltak szinte mind hüvelyi volt.
Még annyi, hogy igen van könnyebb út, manapság már akár altatásban is van fogászati beavatkozás régebben ilyen nem létezett. Nem tudom hányan élnek vele, de látod volt rá igény és a nagyobb magán fogászatokon ez megoldott, persze jó sok pénzért. Látod van aki altatva húzat fogat, de van aki beéri a szurival is :) . És ott is lehet komplikáció. Csak azért írom, mert szerintem kezd elterjedni az, hogy ha nem muszáj és valaki annyira nem bírja és pénze is van, akkor minek szenvedjen. A szülésnél még ez annyira nem elfogadott.
Az a baj, hogy a nőknél ez annyira rivalizálás. A másik a szoptatás.... majd megtudod azt is.
Még annyit, hogy bizony néha hiába a gátmetszés...... lehet majd a kérdező is megtudja majd...... mégis repedés is van kinek kevésbé kinek jobban.
Régebben azért sokkal több szülési komplikáció volt hidd el és több halva születés is. Fejlődött az orvostudomány, így szerencsére egyre kevesebb beteg baba születik, és egyre kevesebb nő hal meg szülés közben. Régebben ez is gyakoribb volt.
Könnyű szülést kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!