Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Indított szüléssel kapcsolatba...

Indított szüléssel kapcsolatban tapasztalatok?

Figyelt kérdés
41. hetet ma töltöttem, holnap kell mennem burokrepesztésre, aztán oxitocinos infúzió, a méhszájam kemény egy ujj. Mire számíthatok, kinek volt ilyen, mi történt, hogy történt?
2014. júl. 17. 09:10
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
ja, és nincs különösebb egészségügyi oka az indításnak, csak nálunk így szokás. tehát fájásaim nincsenek, baba is jól van
2014. júl. 17. 09:11
 2/19 anonim ***** válasza:
1. Baba? Készülj fel, hogy nem lesz egy könnyű menet, de persze ezt nem lehet megjósolni. Mindkét gyerekemet burokrepesztéssel szültem, az elsőnél kaptam oxit, ha nem haragszol nem írom le, hogy mit éltem át, mert em szeretnélek megrémíteni. Remélhetőleg gyorsan fogsz tágulni és akkor minden rendben lesz.
2014. júl. 17. 09:21
 3/19 anonim ***** válasza:
Úgy indították, mint nálad. Én sajnos nem tágultam kellően, így császár lett a vége. Barátnőmnél szintén indították, simán szült.
2014. júl. 17. 09:29
 4/19 anonim ***** válasza:

Bemész, kapsz böntést, leborotvàlnak, átöltözöl, lemérni a vérnyomásom, beszurják a művénát.

Felfelszel a szülő ágyra, a doki egy kötőtűszerű valamivel kilyukasztja a magzat burkot, elfolyik a magzatvized. Közben bekötik az unfúziókat. Rád teszik a ctg-t.

Fekszel, s várod hogy jöjjenek a fájások.

Elkezd fájni, erősen, erősebben... Pokoli erősen...

2014. júl. 17. 09:29
 5/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem (a kiírt dátum előtt 3 nappal) 4 órán keresztül 5 perces fájásaim voltak, akkor 2 ujjnyira voltam kitágulva. Így burkot repesztettek (abból semmit nem éreztem), meg bekötötték az oxit! Hát nem kellett 10 perc és 1 perces brutális fájásaim lettek (ezt még kb 3 óráig élvezhettem mire a tolófájások jöttek)! Az oxi kegyetlen fájásokat csinált. Az 5 percesekkel még vígan röhögcséltem! De mivel volt gátmetszés (azt sem lehet érezni) meg repedtem is, így azt mondom hogy a szülés semmi volt az azutáni másfél órás varráshoz képest! :)

2014. júl. 17. 09:33
 6/19 A kérdező kommentje:
jól hangzik :I a fájdalommal megbírkózom bármeddig is tartson, de a császártól nagyon félek, mert nem szeretnék több időt tölteni a korházban és utána ágyban, mint amennyit feltétlen szükséges :(
2014. júl. 17. 09:35
 7/19 anonim ***** válasza:

Készülj fel, de tényleg nem tudhatjuk előre, ki hogy viseli mennyire tágul stb.

Az tény: az indított szülés jobban fájhat, mint a sima, az oxitocin infúzió miatt. De minden a szervezet reakcióján múlik. Ha gyors tágulást eredményez, burokrepesztés még jobban gyorsít a helyzeten, akkor hamar jön a baba, ha lassan tágul a méhszáj, a döntés az orvos kezében van, tud-e valami praktikával még gyorsítani, vagy vár még vagy császár...

Fárasztó az első perctől a szülőágyon feküdni, de arra gondolj, hogy a babádnak a legjobbat akarod és nemsokára találkoztok.

Nekem az első sima szülés volt, igaz 16 óra vajúdás, de ebből csak 6 óra a kórházban a többi még otthon, és nem voltak nagy fájások.

A második túlhordás miatt indítva volt, reggel 8-kor bekötötték az infúziót, majd burkot repesztettek, 11-kor még csak ujjnyira volt nyitva a méhszáj, az orvos azt mondta még ad 1-2 órát ha nincs változás akkor császár.

Ez adott támpontot, hogy bírjam még, mindig néztem az órát, mert akkor már igen kemény fájások voltak, de a tágulás beindult és du. háromra meglett a baba.

Ez összesen 7 óra volt a szülőágyon, ez hosszúnak mondható, mert a legtöbbnek sikerül 4-5 óra alatt indítással.

Hát holnapig még annyit tehetsz, hogy járkál sétálgass kicsit, igyál málnalevél teát vagy tonicot attól felpuhul a méhszáj és könnyebben nyílik, éjszaka pihend ki magad, egy kis szőlőcukor bevitel, majd hajrá.

Kitartás és majd boldog babázást neked!

2014. júl. 17. 09:48
 8/19 anonim ***** válasza:
Ja és ne félj a császártól sem, vedd úgy ha arra a lehetőségre kerül sor, az a babád érdekében történik, és inkább a császár miatt töltsetek bent jópár napot, mint amiatt, hogy a babának lett valami baja, a lényeg hogy egészséges legyen!!!
2014. júl. 17. 09:56
 9/19 A kérdező kommentje:
és amikor indítottak, apuka ugyanúgy bent lehetett a vajúdás alatt amíg feküdtetek az ágyon?
2014. júl. 17. 09:57
 10/19 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok! Végig bent volt apa! Málnalevél teát én is ittam, mégis egy egész napig jósló fájásaim voltak, majd 7 órán keresztül vajúdtam! De még mindig jobb mint a 12 órás...vagy több.
2014. júl. 17. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!