Indított szüléssel kapcsolatban tapasztalatok?
Bemész, kapsz böntést, leborotvàlnak, átöltözöl, lemérni a vérnyomásom, beszurják a művénát.
Felfelszel a szülő ágyra, a doki egy kötőtűszerű valamivel kilyukasztja a magzat burkot, elfolyik a magzatvized. Közben bekötik az unfúziókat. Rád teszik a ctg-t.
Fekszel, s várod hogy jöjjenek a fájások.
Elkezd fájni, erősen, erősebben... Pokoli erősen...
Szia!
Nekem (a kiírt dátum előtt 3 nappal) 4 órán keresztül 5 perces fájásaim voltak, akkor 2 ujjnyira voltam kitágulva. Így burkot repesztettek (abból semmit nem éreztem), meg bekötötték az oxit! Hát nem kellett 10 perc és 1 perces brutális fájásaim lettek (ezt még kb 3 óráig élvezhettem mire a tolófájások jöttek)! Az oxi kegyetlen fájásokat csinált. Az 5 percesekkel még vígan röhögcséltem! De mivel volt gátmetszés (azt sem lehet érezni) meg repedtem is, így azt mondom hogy a szülés semmi volt az azutáni másfél órás varráshoz képest! :)
Készülj fel, de tényleg nem tudhatjuk előre, ki hogy viseli mennyire tágul stb.
Az tény: az indított szülés jobban fájhat, mint a sima, az oxitocin infúzió miatt. De minden a szervezet reakcióján múlik. Ha gyors tágulást eredményez, burokrepesztés még jobban gyorsít a helyzeten, akkor hamar jön a baba, ha lassan tágul a méhszáj, a döntés az orvos kezében van, tud-e valami praktikával még gyorsítani, vagy vár még vagy császár...
Fárasztó az első perctől a szülőágyon feküdni, de arra gondolj, hogy a babádnak a legjobbat akarod és nemsokára találkoztok.
Nekem az első sima szülés volt, igaz 16 óra vajúdás, de ebből csak 6 óra a kórházban a többi még otthon, és nem voltak nagy fájások.
A második túlhordás miatt indítva volt, reggel 8-kor bekötötték az infúziót, majd burkot repesztettek, 11-kor még csak ujjnyira volt nyitva a méhszáj, az orvos azt mondta még ad 1-2 órát ha nincs változás akkor császár.
Ez adott támpontot, hogy bírjam még, mindig néztem az órát, mert akkor már igen kemény fájások voltak, de a tágulás beindult és du. háromra meglett a baba.
Ez összesen 7 óra volt a szülőágyon, ez hosszúnak mondható, mert a legtöbbnek sikerül 4-5 óra alatt indítással.
Hát holnapig még annyit tehetsz, hogy járkál sétálgass kicsit, igyál málnalevél teát vagy tonicot attól felpuhul a méhszáj és könnyebben nyílik, éjszaka pihend ki magad, egy kis szőlőcukor bevitel, majd hajrá.
Kitartás és majd boldog babázást neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!