Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Autóban vajúdás? Kb 1-1,5 óra...

Autóban vajúdás? Kb 1-1,5 óra beérni a választott kórházba. Milyen kocsiban ülve vajúdni?

Figyelt kérdés
Első baba. Milyen autóban ülve átélni a fájásokat? Van valakinek tapasztalata, tanácsa hogy lenne kényelmes! Bekötve, biztonsági övterelővel kényelmes lehet? Nagyon izgulok emiatt.

2014. júl. 15. 21:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nekunk 6!percre volt a korhaz..hajnalban semmi forgalom nem volt.ket percesekkel mentunk be..hat az a hat perc is kemeny volt!!!minden kis godor barmi nagyon rossz volt...mondjuk nekem az mar a vege volt.total kitagulva ertunk be...
2014. júl. 15. 22:56
 12/20 anonim ***** válasza:
56%
Én a helyedben a szülés várható időpontja előtt 3-4 nappal befeküdnék a választott kórházba. Nagy kockàzat 1 órát utazni vajúdva. Még meg is szülhetdz vagy bármilyen kplikáció előfordulhat!
2014. júl. 15. 23:27
 13/20 anonim ***** válasza:

Tolunk is 100 km-re van a klinika amit valasztottam,masodik baba lesz,hacsak nem lesz progis csaszar a vegere en is csak 10 perces fajasokkal szeretnek majd indulni.

Az ovet mar most is ugy hasznalom,hogy eleve be van kapcsolva,es csak alabujok.Tehat rajta ulok azon a reszen ami a hasamnal menne keresztul,es csak a valltol lefele futo reszet hasznalom.

A kenyelmi szempontokrol nem nagyon tudok nyilatkozni,az elso babankal semmi nem volt kenyelmes vajudas kozben, az autonk viszont nagyon tagas,igy nem hiszem,hogy az utazas lenne majd a legkellemetlenebb resze a dolognak:)

2014. júl. 16. 00:36
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg fájdalom szempontjából majdnem mindegy, hogy hol vajúdsz. Fáj az otthon a kocsiban és a kórházban is. Bocsi,nem akarlak elkeseríteni :)

Inkább azt mérlegeld, hogy hol és hogy éreznéd magad a legnagyobb biztonságban.

2014. júl. 16. 08:32
 15/20 anonim ***** válasza:
Hát nem akarlak elkeseríteni, de ha én 10 percesekkel indulok egy 1-1,5 órára lévő kórházba, bizony a kocsiban születik meg a gyerek. Nagyon bátor vagy... Hogy a kérdésre is válaszoljak, olyan kocsival menjetek, aminek jó a lengéscsillapítója, kényelmesen elférsz benne, akár az első ülést fektetve is. Az övterelőről fogalmam sincs, van az a vajúdási fokozat, aminél már minden zavar.
2014. júl. 16. 12:09
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
A félig ülő illetve fekvő póz akkor szokott ajánlott lenni, ha elfolyik a magzatvíz. És nem azért, mert a baba nyakára esik a kzs., hanem mert nem tudhatod, hogy amikor elfolyik a víz, a baba feje be van-e már ékelődve. Ha ez nem történt meg, akkor a csurgó víz előresodorhatja a baba buksija elé, mellé a zsinórt, így pedig akadályozott az oxigén és tápanyag ellátás. Szóval veszélyes lehet.
2014. júl. 16. 12:24
 17/20 anonim ***** válasza:
Sziasztok!Én úgy tudom ha abból a kórházból ahol szülni szeretnél kérsz a dokitól egy igazolást hogy ott fogsz szülni,és azt átadod a mentősnek akkor oda fognak vinni.Nekem anno a védőnőm mondta.Érdemes rákérdezni :)
2014. júl. 16. 12:58
 18/20 anonim ***** válasza:
pont ezt akartam én is írni mint az utolsó,hogy állítólag a terhes kiskönyvedbe belel ehet pecsételtetni,hogy melyik kórházban akarsz szülni és oda köteles vinni a mentő!
2014. júl. 16. 14:39
 19/20 anonim ***** válasza:

Elsőnél 5 perces fájásokkal mentünk be a kórházba. Kora reggel volt, kb 35 perces út. Hátul ültem, nem voltam bekötve, félig meddig elfeküdtem, úgy jó volt, de alig vártam, hogy megérkezzünk.

MÁsodiknál 2-3 perces fájások, délután csúcsdugó, 75 perc alatt értünk be, szintén hátul ültem, félig fekve, nem voltam bekötve, azt hittem, ott szülök meg a kocsiban, aztán felmásztam valahogy a szülészet emeletére és 5 perc múlva már volt gyerekem :) :) mondjuk itt lehet jobb lett volna egy mentő, de valahogy nem gondoltam, hogy ilyen gyors lesz, de mindegy végül is, mert eljutottunk a kórházig.

2014. júl. 16. 21:04
 20/20 anonim ***** válasza:
hogy vagy hogy szültél?kocsiban utasként lehet vajudni
2022. ápr. 18. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!