Szülésnél lehet kérni epidurális érzéstelenítést?
Vajúdni fogsz, elvileg magát az összehúzódást érezni fogod, csak nem fogod fájdalomként megélni.
Nekem magamnak olyan volt, hogy összehúzódást nem éreztem, viszont a jobb combhajlatom felett pár centivel egy sávban nyillaló fájdalmakat éreztem mikor épp összehúzódás volt. Több ismerős kismamával beszéltem, olyanokkal is, akik másik orvosnál szültek, és ők is ugyanezt tapasztalták.
Kérheted, de nem biztos hogy végig kaphatod. Bizonyos nagyságú tágulás után adják csak be, 2 ujjnyira emlékszem és bizonyos tágulás után sem adják már be, 4 ujjnyi rémlik.
Sógornőmnek így végig bennt volt, rögtön megkapta az elején, én csak 12 óra vajúdás után kaptam, mert akkorra tágultam ki annyira, ugyanakkor egyik barátnőm 5-re volt tágulva mire beért a kórházba, neki már nem adták be.
Ha jól szúrnak, akkor csak a fájdalmat nem érzed, nekem ilyen volt, tudtam mozgatni mindenem, vizeletet szabályozni stb, csak ébben a fájdalmat nem éreztem a hasamban. Spinálnál teljesen lebénulsz deréktól levefelé minden téren, de ezt sima szülésnél nem csinálják csak császárnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!