Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Leírnátok, hogy pontosan...

Leírnátok, hogy pontosan hogyan zajlik a császármetszés?

Figyelt kérdés
Idáig úgy néz ki, hogy nem fogom megúszni a császármetszést és nagyon félek tőle!

2014. júl. 11. 21:19
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Itt többen is leírtuk (6os voltam):

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

A részletek kórházanként eltérnek. De ne félj tőle, a császármetszés is lehet nagyon szép, és a hüvelyi szülés is lehet borzalmas.

2014. júl. 11. 22:27
 2/17 anonim ***** válasza:

www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules__5850351-akit-csaszaroztak-a-mutet-alatt-ereztetek-valamit-mondta-a-doki-hogy-epp-mit-

itt sokan írtunk róla

2014. júl. 11. 22:27
 3/17 anonim ***** válasza:

Ne félj tőle! Próbálj meg ne úgy gondolni rá, mint egy műtétre, hanem mint a babád születésére. Maga a műtét nem fájdalmas, nem is kellemetlen, a felépülés egy kicsit valóban rossz, de nekem pl. ez már sétagalopp volt a vajúdás fájdalmához képest (sürgősségi császárom volt). Én egyébként úgy voltam vele, hogy miután megkaptam a babámat, már fel sem tűnt, hogy fáj-e a műtét helye, annyira a babára koncentráltam. Csak akkor éreztem, hogy fáj, amikor a rokonok jöttek és nevettettek.. :) Nevetni, tüsszenteni nem a legszerencsésebb friss császársebbel. :))

Nyugi, nem lesz semmi gond!!! :)

2014. júl. 12. 06:46
 4/17 A kérdező kommentje:
Az első gyerkőcömet simán szültem 11 évvel ezelőtt. Nem volt könnyű szülés, sőt! :) Nem is magától a műtéttől félek, hanem az utána való dolgoktól. Olvastam több helyen, hogy császár után csak másnap hozzák ki a babát. Én szeretném rögtön megpróbálni a szoptatáást, de nem tudom, hogy ez mennyire kivitelezhető úgy, hogy nem emelhetem meg a fejem. Ilyenek miatt aggódom inkább. Köszönöm a válaszaitokat, elolvasom a linkeket. :)
2014. júl. 12. 11:25
 5/17 anonim ***** válasza:
Emiatt én is aggódtam egyébként. Az, hogy mikor kapod meg a babát, kórház függő. Nekem délután 5-kor volt a császárom, és sajnos csak másnap délelőtt láthattam a gyerekem. :(( Ha délelőtt születik, akkor már délután velem lehetett volna. Féltem attól is, hogy be fog-e indulni a tejem, mivel elég sokára került csak mellre a kicsi, de szerencsére semmi gond nem volt!! Nálunk a műtét után 6 órát kellett feküdni, addig nem szabadott a fejet sem emelgetni. 2-3 óra múltán már ehettünk picit, meg ihattunk, ami elég nehezen ment, ezért egy tipp: vigyél magaddal szívószálat, az sokat segít ivásnál. :) 6 óra múlva aztán föl kellett kelni, picit sétálni. Nekem ezután éjszaka következett, szóval próbáltam aludni, reggel pedig zuhanyozni kellett egyedül, majd mehettem a babámért. Onnantól végig velem volt.
2014. júl. 12. 12:04
 6/17 A kérdező kommentje:
szerintetek, ha apa végig velem lesz, akkor oda adják a babát abban az időben is amíg nem mozoghatok?
2014. júl. 12. 12:44
 7/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ez is kórház függő. Velem a férjem ott lehetett a műtőben, de utána a császáros őrzőbe már nem jöhetett be, így a babát se kaptuk meg. Sem ő, sem én. Hol fogsz szülni?
2014. júl. 12. 13:27
 8/17 A kérdező kommentje:
A Szent Istvánban
2014. júl. 12. 13:53
 9/17 anonim ***** válasza:
Az Istvánban a műtőben apa nem lehet ott, de miután kiemelik a babát, apa megkapja. Amíg nem lehet felkelni, a babát odaviszik hozzád és már akkor megszoptathatod. Ne félj tőle! Nekem volt már három és túléltem, nem volt vészes! :)Az a lényeg, hogy bármennyire is fáj, miután felkelhetsz, minél többet mozogj! Így gyorsabban gyógyulsz és az összenövések kockázata is kisebb. Ki a fogadott orvosod?
2014. júl. 12. 23:08
 10/17 A kérdező kommentje:

Jobb is, ha apa nem lát szétkaszabolva:)

Dr. Németh Miklósnál fogok szülni.

A katétert az az érzéstelenítő után rakják be, vagy még előtte? Meddig hagyják bent? Valahol olvastam, hogy lehet kérni esetleg, hogy ne rakjanak fel. Létezik ilyen?

2014. júl. 13. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!