Az utolsó menzesz vagy az ultrahangos adatok alapján számolt "szülés várható időpontja" a mérvadó?
Nálam az uh mérést nézték mindíg, mert a mensim nem 28 napos volt. Viszont az én számításom szerint a gép nagyon jól kiszámolta, 1 nappal szültem később! És végig azt a dátumot mondták már a 12.héttől.
Ügyes légy a szülőszobán!:)
3hónapos kisfiú anyukája
Ez rendben van, és gratulálok a kislurkóhoz. :-)
De mi van azzal a nővel, akinek rendszertelen a vérzése, és utoljára 100 napja volt menszesze? Nyilván nem 14 hetesen kezdi a terhességét. :-) Neki az ultrahangos mérési eredmények alapján fogják megmondani, hogy mennyi idős a terhessége/babája, sokezer terhesség átlagolt adatai alapján.
Az is gyakran előfordul, hogy valaki a ciklusa legelején vagy a legvégén esik tehertbe, közvetlenül menszesz után vagy előtt. Állítólag a kiírt dátumhoz képes +/- 2 hét eltérés is ennek tudható be a legtöbb esetben: a baba tényleges kora egyszerűen nem egyezik a menszesz szerinti terhességi korral, mert nem középidőben történt a fogantatás.
Egyéni eltérések lehetnek, és lesznek is. Kinél kisebbek, kinél nagyobbak. Nálam pl kisebbek. Kisfiamat 23+4 naposnak mérték ultrahangon, közben meg pontosan tudom, hogy akkor volt 22+6 napos (hőgörbe, LH teszt). Nekem mondhatják, hogy ennyi meg annyi idős, hiába, én pontosan tudom, hogy mennyi idős. De a kisebbségbe tartozom ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!