Miert kell a korhazba vinni sapkat es kesztyut az ujszulottnek?
A kesztyuhoz az elottem valszolot (1-es) kiegeszitve annyit, hohy vekony kis pamut anyag es a melegites nem celja!
A sapka pedig az ujszulottekre valo szinten kis vekony anyagbol valo all alatt megkotos sapkacska, amin nincs semmi diszites. Ez nyari babaknal nem feltetlenul kell, egyebkent az elso idoben a fejet a hidegtol vedi...az ujszulottnek ugyanis a hohaztartasa nem feltetlenul tokeletes es hamar kihulhetnek. Az embernek es az ujszulottnek a feje az egyik legnagyobb hőleado testresze (ertsd a legnagyobb hoveszteseg ezen keresztul tortenik). Ujszulottnel pl. a fej a test egeszenek 1/4-e aranyaiban (felnotte csak 1/8-ad) es emiatt meg fokozottabban tud a fejen holeadas tortenni. Na ezert szoktak a pici babakra raadni a sapkat. Mert jobb egy elő "vasari majmocska", mint egy veresrekarmolt arcu es netan lila szajjal uvolto felholt";-).
Amugy az anyamehbol kijonni a 20 fokba az eleg nagy lehules:-).
Ismetlem nyari babaknal a kis sapka nem olyan nagyon szokott kritikus lenni, roleg nem kanikulaban szuletoknel. A korhazak egy reszeben olyan meleg van, hogy telen se kerul rajuk sapka, de olyankor amikor viszik haza, akkor kell. Sok minden csak hazaindulaskor kell es azt is rateszik a listakra egyes helyeken.
Hidd el nem vasari majomnak akarjak oltoztetni. Elottem szepen leirtak mar h miert kap a kis kezere kesztyut. Kepzeld rengeteg kisbaba kimarja az arcat mert nagy kormokkel szuletik. Es tenyleg telen van olyan korhaz ahol lofing a futes.
Nalunk ezekre szerencsere nem vokt szukseg februari honapban. Pedig hudeg volt, de a korhazban olyan nagyon ment a futes h allandoan az ablakot lehetett volna nyitogatni. Marni se marta magat, de kepzeld vittem magammal mert ezt elore nem tudhattam. Sogornomeknel ahol o szult olyan hideg volt h a gyerekre kellett a sapka mert kulonben megfazik.
Nyaron nem valoszinu h kell a sapka, de a kesztyu nem hulyeseg hidd el!
Szerintem mielott igy kifakadsz mint ahogy a kerdesedben is tetted, elobb tajekozodj rendesen!
Ahol én szültem nem volt kötelező (még a ruhát is a kórház adta). Nem is volt egyik babán sem. Nekem itthon sem volt rajta, nem volt egy magát karmolászós fajta. Sapka egyszer volt rajta, mert antibiotikumot kapott és nekik még a fejükbe szúrják a tűt és még behozták a gyerekrészlegről rátették, de egyébként a szobában az sem volt rajta.
Egyébként kérdezd meg a kórházt ahol szülsz, hogy egyáltalán kell-e bevinni a babának valamit, mert mint írtam nálunk nem kell, csak mikor hozod haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!