Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik Szegeden szültetek, a...

Akik Szegeden szültetek, a klinikára kell vinni valamit a babának?

Figyelt kérdés
Ezt elfelejtettem megkérdezni, és nem tudom, hogy mi a szokás. Gondolok pelenkára, popsitörlőre, kis ruhákra és egyebekre, vagy adnak mindent? Illetve a szülőszobára mit érdemes vinni? Írnátok tapasztalatokat?
2014. júl. 3. 14:50
 1/7 anonim ***** válasza:

Én is most fogok Szegeden szülni és utána kérdeztem ismerősöktől. A babának csak hazavivős ruha kell, pelust adnak, de nem elég egy napra, 1 csomagot érdemes vinni. Magadnak vigyél betétet, mert azt sem sokat adnak.

Most csomagoltam össze, külön egy kis szülőszobai táskát és egy nagy táskát a többi időre. A szülőszobaiba kerülnek a papírok (leletek, kiskönyv, apasági/házassági, személyi okmányok, pénz...) gátmasszázsolaj, 1pár zokni, tisztálkodószer, betét és én 1 hálóinget + 1 köntöst is raktam, hogy ha túl leszek rajta, akkor azt felvegyem, ha engedik. A listából az összes többi cucc a másikba került. Nekem javasolták, hogy mellszívót mindenképp vigyek, mert komoly sorban állás van érte és amikor be van durranva a melled, akkor nem kellemes fél órát várni rá.

babaruha

betét

eldobhatós bugyi

evőeszköz, tányér…

fésű, hajgumi

gátmasszázsolaj

hálóing/pizsama

köntös

körömvágó olló babának

mellszívó

szoptatós melltartó

papucsok

pelenka

pohár

textilpelus

tisztálkodószerek

törölköző

wc papír

zokni

apasági igazolás

fényképezőgép

leletek

pénz

személyi, lakcímkártya

TB kártya

telefon, töltő

terhes kiskönyv

35hkm

2014. júl. 3. 16:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Arról is tudnál írni, hogy a baba mennyit van velünk, illetve, hogy szülés után odaadják-e valamennyi időre?
2014. júl. 3. 19:17
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen, a normál szülésnél az "arany-óra" itt is megvan. Tehát amikor mindketten jól vagytok, nincs semmi komplikáció, akkor 1-2 órát még megfigyelésen vagy közvetlen a szülés után. Ekkor gátvarrás, meg megfigyelés zajlik és ekkor a babát odaadják a mellkasodra, apával, meg babával együtt lehettek, hagynak titeket átélni a helyzetet. Ilyenkor például segítenek, hogy szopizzon a baba, mert utána neki nagy alvás jön. Ha ez lemegy, akkor elviszik őt is és téged is kipihenni a szülést. Választhatsz, hogy kint legyen veled a baba, vagy csak 3 óránként tolják ki enni. Éjjelre is kérheted, hogy veled legyen, vagy csak nappalra. Amúgy nagyon jókat hallottam a Klinikáról, azt mondják, hogy nagyon segítőkész és felkészült a személyzet és elég kulturált körülmények vannak. Amit nem írtam az előbbi felsorolásban, hogy algopyrint vigyél magaddal, mert a legtöbb kórházban nagyon spórolnak a fájdalomcsillapítóval, de ezt be lehet venni és engedik használni.
2014. júl. 3. 20:04
 4/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm! Az első babámat nem ott szültem, és a megfigyelés idejére nem lehetett velünk.:( Csak közvetlen szülés után tették a hasamra, de utána elvitték, kb. 5-10 percig volt velünk, és ez elég kevés volt így.

Még egyszer köszi, boldog babavárást! :)

2014. júl. 3. 22:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én császárral szültem, de nem kellett plusz algopyrin. 3*2 mexalent adtak, persze fájt, de elég volt. A babának hazamenős ruhát vigyél, illetve popsikrémet és popsitörlőt. Egy másik kérdésnél már egyszer leírtam részletesen: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
2014. júl. 3. 22:16
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ment a zöld kéz neked is. :)
2014. júl. 3. 23:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Én 3 gyermeket szültem a szegedi klinikán. Tapasztalataim szerint mellszívót előre megvenni butaság. Én sosem álltam sorban a mellszívóknál, pedig szoptattam mindhármat. Minden alkalommal vittem be pelust a babáknak, de sosem kellett, mert volt bent elég. Textilpelenkára sem volt szükség. A babának csak a hazajövős holmiját vittük be, nem kellett neki egyéb. Anyukának annyi Mexalen fájdalomcsillapítót adnak, amennyit kér, pluszba nem kell bevinni azt sem.
2014. júl. 5. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!