Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kismamák, Anyukák! Mitől lesz...

Kismamák, Anyukák! Mitől lesz a szemetekben jó egy csecsemősnő?

Figyelt kérdés

Láttam több kérdésnél is, hogy pl. Győrben kevésbé vannak az anyukák megelégedve a csecsemősnőkkel. Mi lehet ennek az oka? Mi hiányzik belőlük? Mi a probléma velük?

És a másik irány..

Mit vártok el egy csecsemősnőtől? Milyen legyen?

(Pár nap múlva kezdek a Koraszülött osztályon, mint nővérke, eddig felnőtt osztályon dolgoztam, és kicsit be vagyok tojva :))

2014. jún. 24. 23:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia

Sok anyuka tapasztalatát olvastam már az oldalon. Többen azért panaszkodtak, mert a csecsemősök bunkók, lenézőek voltak a szoptatni nem tudó/akaró anyukákkal szemben.

Szerintem legyél kedves, első babás anyukákkal megértő és türelmes.

Nekem még nem volt rossz tapasztalatom, igaz nem is M.o-on szültem.

2014. jún. 25. 00:37
 2/11 anonim ***** válasza:

1 vagyok

Amúgy sok sikert és ne félj

2014. jún. 25. 00:38
 3/11 anonim ***** válasza:

Hú, nálunk is bunkó volt a legtöbb, lenézőek voltak, mondjuk abban a kórházban pont tápszer-mániások voltak és odavoltak, hogy inkább a szoptatással "küzdök". Egyáltalán nem voltak támogató jellegű megnyilvánulásaik és pofákat vágtak, mikor megzavartam a lázas pasziánszozásukban, mert új ruha kellett a babámnak egy pelusbaleset miatt. Aztán felettem álltak, míg öltöztettem, persze béna voltam még, erre nagy duzzogva átvették és felöltöztették. Látszott rajtuk, hogy kiégettek és nem szeretik a babákat.

Amelyik jó volt, az mosolygós volt és szeretettel nyúlt a babához, nekem ez számított legtöbbet, hogy láttam, hogy valóban figyel rá, finoman kezeli, nem gyorsan ráaggatja a ruhát hadd sírjon.

2014. jún. 25. 04:00
 4/11 anonim ***** válasza:
Ahol én szültem, ott is az volt a legnagyobb baj a csecemősökkel, hogy jó esetben közömbösek, rosszabb esetben gorombák voltak. Első gyerekemet szültem, minden új volt és mindent tanulnom kellett még, de semmiben nem segítettek, nem is tájékoztattak. Jó lett volna, ha legalább egyszer megmutatják, hogyan ell fürdetni, pelenkázni, köldökcsonkot ápolni, stb. A gyereket szabályosan kitépték az ember kezéből/ágyból és elviharzottak vele, azt se mondták meg, hogy hova, miért. Szóval "csak" emberi, kulturált hozzáállásra lenne szükség.
2014. jún. 25. 08:36
 5/11 anonim ***** válasza:
Gondolkozz el azon, hogy aki ott van anyuka (főlef első babaás) még soha nem volt ilyen helyzetben és ismeretlen neki. HA esetleg rám valaki már unottan nézettt inkább magamban tartottam a kérdésem. Votl egy , aki igaz fiatal volt, de egy tünemény. Éjszaka is velünk voltak a babák és sírtak, a legtöbb csecsemős bejött ,hogy csináljunk valamit, mert így nem lehet pihenni. A tünemény csecsemős elvitte a sírósakat és komolyan mondom ha nem látom ,el sem hiszem, hogy ült velük a fotelban és magyarázott nekik, csak azért hogy csenben legyenek, ha elaludtak betette őket a csecsemős részlegre. HA kérdeztünk válaszolt mosolyogva, ha kellett valami "pattant" rögtön nem szájhúzogatva. Nekem előírtak tápszeres pótlást, de mikor jött az etetés és tápszert kellett volna melegíteni, volt olyan csecsemős akinek éppen nem volt kedve és azt mondta menjek vissza később.
2014. jún. 25. 08:43
 6/11 anonim ***** válasza:
Én csak emberileg hiányoltam dolgokat, szakmailag mindegyik tudta, mi a dolga. Az, ahogy az anyukával beszélnek, amilyen kifejezéseket használnak, amennyire tisztelik a "beteget" már más kérdés. Az eü-ben dolgozók nagy részének nem szakmai hiányosságai vannak, hanem emberi. Empátia, türelem, nyugalom, mosoly... minden hiányzik. (Eü-ben dolgoztam én is, sajnos nem csak egy-egy emberrel voltam kapcsolatban.) Azt gondolom, hogy kevés ember marad lelkileg ép ilyen hajtás mellett. Nagyon rendben kell lennie mindennek az élete más területein ahhoz, hogy a munkahelye ne tegye tönkre.
2014. jún. 25. 09:05
 7/11 anonim ***** válasza:

Tudom nagyon nehéz, de nekem csak az a fontos, hogy emberszámba vegyen és ne egy tárgyként kezeljen.

Ahol én szültem ott volt olyan csecsemős nővérke, aki szívesen segített, beszélgetett velünk, megosztotta személyes tapasztalatait, "baráti" volt.

Valaki meg bejött, hozzám vágott egy pelust, nem szólt, a babát csak rakosgatta, kitépte a kezemből. Olyan érzésem volt, mintha tárgyként kezelt volna minket.

Amiben biztos benne van az, hogy elfáradt a munkájában, de mint páciensnek ez nagyon negatív.

2014. jún. 25. 09:35
 8/11 anonim ***** válasza:
Mindkétszer koraszülött rooming-in-ben voltam a gyerekekkel, én semmi rosszat nem tudok mondani a nővérkékre. A második fiamnál már tudtam, hogy mindenképpen oda fogok kerülni, mivel bent feküdtem már hetekig a kórházban és örültem neki, mert a sima újszülöttön nem igazán voltak szimpik a nővérek. Nálunk türelmesek voltak, megmutatták a fürdetést, mert ott nekünk kellett fürdetni a babákat, megmutatták, hogyan kell felöltöztetni az inkubátorban a két kis lyukon benyúlva, volt olyan, hogy a nővérke vette el mellőlem a gyereket és tette be a kiságyba, mert bealudtam szoptatás közben. Volt olyan is, hogy nem volt szíve felébreszteni éjjel szoptatni (mert ugye a korán két óránként kell), mert én nem ébredtem fel a telefonomra. A nővérke kinyomta és megetette a babámat lefejt tejjel. Beszélgettek velünk, biztattak, nálunk tényleg jófejek voltak. És nem két-három napot voltunk bent, az első gyerekkel több mint két hetet voltam, a másodikkal négy hetet. Melyik kórházba mész?
2014. jún. 25. 10:14
 9/11 anonim ***** válasza:
Én Győrben szültem az ikreimet. Első babák, ráadásul lombikkal sikerültek. Sürgősségi császár volt toxémia miatt, de másnap indították volna. Nálam a szoptatásnál kezdődött. Mikor visszatoltak az osztálya másnap hozták az első picuromat. odatette mellém és ott hagyott a nővérke. A másik picuromat meg csak a kezembe nyomta hogy szoptassam. Meg sem kérdezte hogy sikerül-e. És ott hagyott két pici babával közbe felállni is alig tudtam a császár miatt. Utána meg kb a 3. naptól annyira fájtak a melleim hogy alig bírtam szoptatni és hiába mentem hogy adjanak nekik egy kis pótlást. nem adtak mondták hogy csak masszirozni kell... Utolsó előtti este meg már majdnem bőgve mentem hozzájuk mert előtte 2 nap csak kb 3 órát tudtam aludni. annyit sírtak a babák és felváltva vettem fel és raktam le őket éjjel a frissen műtött sebemmel. és akkor nagy kegyesen ott fogták őket este fürdés után, de már hajnalban negyed kettőkor hozták is vissza őket gondolom ha már tudok szoptatni nehogy pótlást kelljen adni nekik...
2014. jún. 25. 11:12
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem szules utan az anyukak amugy is nagyon erzekenyek, minden uj, es akkor tudatosul benned, hogy egy pici lenyert mekkora feleloseggel tartozol. Ha beszelgetsz az anyukakkal, megmutatod mit hogyan kell, turelmes vagy esetleg meg is kerdezed, hogy nincs e valami baj, vagy valamire szukseguk, tudnak e mindent mar jopontal indulsz. Biztos hogy nehez allandoan kimerult anyukak kozott lenni, de probald a masik szemszogebol nezni. Szules utan en agyilag teljesen kimerultem, alap dolgokat nem tudtam megjegyezni es meg egy idegen tanult nyelv beszelese is nehezemre esett, pedig szules elott anyanyelvi szinten beszeltem(kulfoldon elek). Negy nap alatt 4 orat aludtam osszesen. Es jopar olyan gondja volt a kicsinek ami a konyvekben nem volt benne(bukas, szemgyulladas, bokaproblema). Majd bealudt a lanyom 16orara, es annyit kaptam probaljam felebreszteni, miutan az orvos sem tudta. Kozben beindult a tejem, mellfejot nem kaptam, mert a novernek ejszaka kozepen nem volt kedve felallni a kanapebol, helyette utasitas, alljak a mosdo fole es fejjem ki(masnap behozott mellfejovel egy liter tejet fejtem le).

Biztos, hogy vannak nehez esetek is, kemenyfeju, hisztis anyukak, de a tobbsege csak egy elesett, barmiben kapaszkodni akaro no.

Probalj empatikus lenni, es az mar eleve jo, hogy szeretned jol vegezni a munkad es akar itt is segitseget kersz hozza.

2014. jún. 25. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!