Szült valaki mostanában a Szent Istvánban? Én július 18-ra vagyok kiírva és pakolgatom össze a csomagot amit majd viszünk magunkkal ha itt az idő. Miket érdemes bevinnem a picinek? Ha kell pelus, ruha stb akkor kb. darabszámot is írjatok, légyszi.
Személyes cuccok magadnak, 10-15 db pelenka.
Ruhát ráér az apa bevinni, mielőtt hazaviszitek.
Sikerült ma megszereznem a kórházas listát.
Igaz személyesen kaptam csak meg a választ néhány ide-oda küldözgetés után és szerintem az e-mailre nem kapok már választ.
Ebben a listában benne van a mama és a baba szükséges dolgai is.
Ide leírom, hátha másnak is segítségére lesz.
-Okmányok: Kiskönyv, összes vizsgálati lelet, személyi, TAJ, lakcím kártya, házassági anyakönyvi kivonat (eredeti teljesen jó, és nem kell a 300 napnál nem régebbi frissített házassági anyakönyvi kivonat)vagy apasági nyilatkozat. Ha elvált az anya a jogerős ítélet, illetve ha az anya özvegy akkor az apa halotti anyakönyvi kivonata.
-Tisztálkodási szerek: fogkefe, fogkrém, pohár, szappan, tusfürdő, fésű, sampon, hajszárító, testápoló, törölköző, zsepi, papírtörlő, Wc papír, papír Wc ülőke Itt annyit azért megjegyeznék, hogy ha megoldható akkor amiből lehet a kisebb kiszerelést vigyétek (tusfürdő, sampon stb..), mert akkor az rengeteg helyet felszabadít :-D
-Étkezéshez: evőeszköz, szalvéta, pohár
-Ruhanemű: elől gombos hálóing, köntös, 2 db papucs (zuhanyzáshoz is) fehérneműk, "szoptatós" melltartók
-Egyéb: melltartó betét, eü betét (nagy nedvszívó képességű, kifejezetten szülés utánra, több csomag)
-Babónak: textil pelus (2-3- db, büfiztetéshez, egyéb), popsi törlőkendő, kis csomag nadrágpelenka, pléd, kis takaró, kis sapka, törölköző, min. 3 váltás ruha (időjárástól és évszaktól függően, egyszerű body és rugdalózó, láb között patentosat célszerű vinni, mert könnyebb lehet a pelusozás)
A kórház biztosítja a köldökellátáshoz alkoholt, gézlapot, továbbá a babaápoláshoz a popsi krémet.
Továbbá cumit (játszó és cumisüveg) lehetőség szerint ne hozzanak az újszülöttnek.
Ezen kívül mindenki vigyen még amit ő elengedhetetlennek gondol a kórházi tartózkodása alatt :-D
Ha valami lemarad, akkor telefon és újdonsült apa hozza :-D
Én már összepakoltam és már vissza számolok!!!!
Kedves Kérdező!
Először is gratulálok a babádhoz.Kisfiú vagy kislány? Ha van időd leírnád milyen volt a Szent Istvánban szülni? Én szeptember 30-ra vagyok kiírva és van fogadott orvosom, de szülésznőt nem fogadtunk. Mire volt szükséged neked és a babádnak a kórházban? Az iratok fénymásolatát elfogadják? Előre is köszönöm, ha szakítasz rám időt. További jó babázást és nyugodt éjszakákat.
Kedves Utolsó!
Mikor szültél? Tudnál esetleg a többiben is segíteni? Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!