Milyen volt a terhességed/szülésed? Milyen volt az első "találkozás" a gyerekeddel?
Nekem sem voltak tüneteim, se hányinger, se hasfájás. Ha nem nőtt volna a hasam akkor még én sem mondtam volna, hogy gyereket várok. Ráadásul a baba sem mozgott olyan sokat, vagyis végig nyugis volt.
Így azon kívül, hogy egészségesen táplálkoztam, nem ittam, nem dohányoztam, nem igazán foglalkoztam az állapotommal. Ahogy mondják: A terhesség nem betegség csak állapot.
Én túl is hordtam, de ezzel sem aggódtam. Felhívtam a dokit, és megkérdeztem most mi a teendő? Jól érzed magad? nem fáj semmit? Akkor élvezzem a nyarat, a baba úgyis jön amikor jönnie kell.
Így elvoltam. 2 héttel hordtam túl, és a szokásos orvosi vizsgálatra mentem a kórházba ahogy meg is beszéltük a dokival. Bent a kórházban megvizsgált, rám nézett, és csak ennyit mondott.
Ugye tudja, hogy maga nemsokára szülni fog? Teljesen kitágult, még egy kis idő és látom a baba fejét..
Így arra sem maradt időm, hogy ott bepánikoljak. Menjünk át a szülőszobába, feküdjön le, mindjárt jönnek a többiek,é s nem aranyom már nem ihat hiába szomjas..
10 perc múlva a kezembe adták a fiamat. Szép, egészséges nagy baba volt...
Nekem a terhesség olyan felemásra sikerült, sokáig semmit nem éreztem, a végén meg már mindenem nagyon fájt. Közben volt 1-2 komplikáció, ami halálra ijesztett, a végén meg túlhordtam a babámat. Boldogabb én sem voltam, mint előtte, holott tervezett baba, nekem utólag szépült meg ez az időszak. A szülésem rémes volt, nagy katarzist akkor sem éltem át, hogy hű, most anya lettem. Sürgősségi császárral fejeződött be, így csak másnap láthattam a babámat. Amíg nem adták a kezembe, fel sem fogtam, hogy mi történt.
Szóval nekem csak utólag szép emlék, ami meg nem volt szép, idővel az is megszépült. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!