Volt már rá példa hogy valaki belehalt a szülésbe?
Az en kornyezetemben 1x volt ilyen az is mar tobb mint 10 eve.
Nyugodj meg,biztos nem lesz semmi baj!
En is nagyon felek a szulestol,de probalok baratkozni a gondolattal es valamelyest segit hogy a YouTub-on kis videokat neztem errol.
Ahogy te is irtad ebben a modern vilagban nagyon kicsi ra az esely!A dokik ma jobban oda figyelnek a szulo nore es ha bajt eszlelnek csaszaroznak...nem mint regen h hagytak kinodni.....es....de a veget sejted.
Ne gondolj erre ,probald elvezni a terhesseget!
21 hetes pocakos
Igen, sajnos előfordul, hogy valaki belehal a szülésbe, de ez igen ritka. De azért előfordulhat. Egyszer a Vészhelyzetben is volt egy ilyen, oké, az film, de azért annyira nincs elrugaszkodva a valóságtól. Létezhet olyan, hogy valaki elvérzik, mert pl. leszakad egy szerve és nem veszik észre időben, csak amikor már elfolyt a vére. Ilyesmi.
Polly
Miért van az, hogy én a KÉRDÉSRE válaszoltam, mégpedig szerintem hasznosan, mégis le lettem pontozva? El kéne már gondolkodni, mire is való ez az oldal. Nagyon komolyan fontolgatom, hogy hagyom az egészet a büdös francba, annyira elszaródott ez az oldal. Komolyan, nagyon szerettem ide írni, de ahol a segítőkész és informatív választ lepontozzák az ilyen rasszista, csak anyázni tudó parasztok, oda minek írni választ? Hiába vagyok a második helyen, már lassan nem érdekel, mert úgyse számít már senkinek, hogy egy válasz tényleg válasz-e, sőt, inkább az a király, aki jól fel tud baszni másokat. Csak sajnálom azokat, kik valamit tényleg tudni szertnének, és mondjuk én meg tudnám rá a választ, de az ilyen suttyók meg elveszik a kedvem a válaszírástól...
Polly
Kedves kérdező!
Annyit tudok válaszolni, hogy előfordulhat, sajnos, de nagyon ritkán, mivel már egyre korszerűbben végzik el a szülés körüli vizsgálatokat.
Pl olyan esetek vannak, ha a méhlepény egy darabja bent marad, ugyanis az elkezd bomlani és vérmérgezést okozhat, így az anyuka vérmérgezés miatt halhat meg.Ezért amikor megszületik a lepény alaposan megvizsgálják, hogy renden távozott -e minden része.
Egyebekben előfordullhat olyan súlyos vérveszteség, ami halált okoz, de ha kórházi körülmények közt történik a szülés, akkor azonnal tudnak biztosítani vérpótlást, mivel konkrétan tudják a vércsoportot...
Még olyan eset fordul elő, hogy a magzat a születéskor, vagy még előtte kiüríti a magzatszurkot a vízbe, amit vissza is lélegezhet, lenyelhet, de közvetlen az anya vérkeringésébejut a magzatszurok..ezutóbbi történt pécs környékén nemrég, ahol lakom, sajnos az anya és a baba sem maradt meg, mert mérgezéses halált okozott..csúnya erről beszélni, de kell tudni..ezmiatt van, hogy a szülésnél a doki nem jó ha a mama gyomrába könyökölve segít kijönni a babának, mert az erőlködés miatt üríthet a baba, bár ha ez a szüléskor fordul elő,talán menthető a baba és a mama.
Hát ennyit hallottam konkrétan, de olyan esetekmár ritkán vannak, amik régen voltak. Pl a fertőzésre sok megelőzővizsgálat adhat indokot előzetes gyógyszeres kezelésre, ezért a szülésre már helyrejön a dolog...
Remélem egyre ritkábbak lesznek ezek a gondok..sőt jó lenne , ha elő sem fordulna, de nem szabad ilyen aggodalommal a szülőszobára mennünk, tehát nyugi.
Remélem megfelelő választ kaptál.
Jamá Pollyka, pont az a lényeg, hogy mások értékelnek. Persze, hogy hasznosnak tartod a válaszod, amúgy nem írnál. Bődületes baromságot írtál megint, csak te nem látod. Hihetetlen, hogy anya létedre mennyire kölök vagy még te is. Felháborodni...azt tudsz. Mást nem.
A vészhelyzet piszkosul segítőkész és informatív válasz. Ez már nem is röhejes. Inkább szomorú. Foglalkozz az új pasiddal meg a hajviseleteddel, az korban hozzád illő.
Egyébként királynak érezheted magad, mert nekem a te válaszaidtól, meg hiperérzékenységedtől durran el az agyam. Remélem, most örülsz és visszakaptad a válaszíráshoz a kedved kislány.
Kedves Polly!
En olvasom a valaszaidat, es ne foglalkozz a lepontozokkal, hasznosakat irsz!!!!
Kerdezonek: az orvosom azt mondta, a terhesseg es a szules bar normalis elettani folyamat, de veszelyes uzem.
Ezert van a sok vizsgalat, orvosi felugyelet, szules alatt is, h vigyazzanak rank es a babankra.
Nem szabad rosszra gondolni, ha igy gonodolkounk, az utcara kilepve is felhetunk, h balesetet szenvedunk, stb.
Ne gondolj rosszra, probald elvezni a terhesseget :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!