Mit tennének, ha csak úgy besétálnék a kórházba 40+pár naposan?
Van fogadott dokim X kórházban, sajnos a szülés nem indult be nálam, de lejárt a terminusom. Beszélgettünk, hogy mik a kilátásaim, és az indítási procedúra teljesen félelmet keltett bennem, mert megtudtam, hogy ez fájdalmasabb lehet, mint a természetes szülés, EDA-t viszont nem adnak.
Annyira betojtam, hogy azon gondolkodom, hogy van-e most még más lehetőségem, valahogy olyan helyre menni, ahol ugyan-e mellé adnának EDÁT?
Pesti vagyok, de a körzeti kórházamba szintén nem adnak EDÁT.
Vagy ilyet egyszerűen nem lehet csinálni?
Hogy én besétálok egy ügyeleteshez, hogy ez és ez van, meghálálom a végén, csak inkább csinálják itt?
Elment az eszem?
Köszi!!!
Nekem is indították, érzéstelenítő nélkül vajúdtam, igen, eléggé fájdalmas volt, de túlélte, itt vagyok. Érzéstelenítőt eszembe se jutott kérni, van, aki úgy jár, hogy nem érzi a tolófájásokat és nagyban megnehezíti a kitolást, el is húzódhat. Nálam meg volt 2 nyomásra.
És amúgy oxival rövidebb a vajúdás, és arra sincs semmi garancia, hogy a természetes nem fog minimum annyira fájni.
Természetes pánik, amit érzele, milliárd nő szült meg EDA nélkül már. Felénk sem adnak a kórházban, és itt csak egy kórház van.
Én nem tudom elképzelni, hogy jó az a babának, hogy le van szedálva szülés közben, én meg azt se érzem hogy a tolófájás hogy jön, el tudom-e lélegezni, vagy rányomok és szétrepesztek alul mindent...
Embere válogatja, én az EDA beadásától jobban félnék, mint bármiféle fájdalomtól... De mindent túl lehet élni, a fájdalom meg elmúlik! Volt már indított szülésem, nálunk sincs EDA, de eszembe se jutott bármi féle fájdalomcsillapítást kérni, pedig fájt. De gyorsan lezajlott a szülés, utána meg már csak a tényre fogsz emlékezni, hogy fájt, magát a fájdalmat nem kell újra és újra átélni :)
Volt spinális érzéstelenítésem is programozott császár előtt, és mint fent vázoltam, mivel rettegek ettől a gerinctáji szúrkálástól, én úgy mentem be, hogy engem altatni fognak, vagy ha kell, vág a doki élesben, nem érdekel, de én aztán nem engedem magam "hátbaszúrni". Mégis ez lett a vége, mert szerencsére meggyőztek utolsó pillanatban, és tudod mit, átéltem a rettegések rettegését, amíg beadták, de most már mosolyogva gondolok vissza, milyen nagy hülye voltam, hogy annyira makacskodtam. Szóval a szülés néha a fóbiák legyőzéséről is szól, ha te épp a fájdalomtól rettegsz, majd meglátod, átélve és utólag nem olyan borzalmas, mint amennyire féltél előtte.
Amúgy szerintem egy magától beindult spontán szüléssel bármelyik kórházba bemehetsz, de úgy betoppanni, hogy jó reggelt, szeretném, ha indítanának, szerintem nem lehet, el fognak zavarni... Max. kerítesz ott egy fogadott orvost, és ő hív be. De ha van egésszégügyis válaszoló, cáfoljon rám legyen szíves.
Köszönöm, kedvesek vagytok, amúgy pont erre van szükségem, hogy: " ki lehet azt bírni". Persze, hisz régen sem volt fájdalom csillapító, jaj, csak legyek már túl rajta.
Igen, azt mondom magamnak, hogy egy napnál nem tarthat tovább a fájdalom:-)
36 óra vajúdás után is azt mondom, a legjobb dolog volt,hogy semmilyen fájdalom csillapítót nem kértem. Nekem ez volt a tervem, és bármennyire fájt, büszke vagyok magamra, mert végig csináltam. Persze nők milliói csinálta már végig, de na.. :)
A párom már rég menni akart,hgy hozzanak nekem fájdalomcsillapítót csak nem engedtem neki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!