Hogyan szüljek?

Szia Sorstárs :)
2 éve szültem a kisfiamat, 12 óra vajúdás után császár lett a vége, téraránytalanság miatt (4,5 kilós gyerkőc)
Szintén nem féltem a szüléstől, csupán kiváncsi voltam.
Most várjuk a kislányunkat, mára voltam kiírva, sajnos még semmi jele annak, hogy akarna jönni...
Annyi a különbség, hogy az én dokim nagyon erőlteti, hogy vágjunk bele a természetes szülésbe, és majd meglátjuk...hááááát én nagyon be vagyok sz@rva, és már többször jeleztem felé, hogy örülnék egy egyszerű műtétnek, mert még egyszer ezt a forgatókönyvet nem élném túl (végig emelték az oxitocint, brutális volt, mert nem tágultam)
Én is nagyon félek, hidd el! Engem az vigasztal, hogy a dokim nyugtatott, nem fog hagyni sokáig szenvedni hagyni, ha egy kis jelét is látja annak, hogy nem megy a dolog...próbálok ebbe kapaszkodni, és bízni benne...gondolj rám a héten, kérlek ;)

Én a Szt.Margitban szültem. Mondtam a dokinak, nem azwretnék simán szülni, mivel az első császármetszéssel végződött. Mondta oké, akkor akkor az osztályvezető főorvos megvizsgál, s majd ő eldönti hogy milyen azülés lesz, de ha kéri valaki a császárt, engedélyezi.
Szóval szóljatok az irvosnak, ne itt 'siránkozzatok'
Nem is volt fogadott Dokim!
A második császár sokkal jobb volt, könnyebb, a férjem ott lehetett végig, császár után 2 órán át a ferjemmel, és a babával lehetetünk.
Nagyon szép élmény volt, jó emlék!

Én is ezen a témán kattogtam az utolsó hónapokban és egyszerre vágytam a természetes szülésre (az előző császárnak nálam komoly szövődményi lettek) meg arra is, hogy bizonyosat tudjak, és ugye a császár legalább a gyerek szempontjából az.
Nálunk úgy volt megbeszélve, hogy 39+5-ön lett volna programcsászár, előzetes császár és gyanítható téraránytalanság miatt (én 155 cm, a baba végül 57 cm és majd 4 kiló lett), de "ha előbb elindul, meglátjuk, hátha". Elfolyt a magzatvíz, kb. 8 órát vártunk, de a fájások még kibírhatóak voltak, tágulás semmi, úgyhogy maradt a császár, amikor be tudtak sorolni a műtőbe két sürgősebb után.

Kedves 3-as válaszoló!
1-es vagyok...
Szerinted nem mondtam elégszer a dokimnak, hogy császárt szeretnék? Minden egyes alkalommal elmondom, de sajnos ezek szerint ebben a kórházban ez a protokoll, hogy nem bólinthatnak erre rá, az orvos dönt, és kész! Úgyhogy senki sem siránkozik, hanem csak úgymond értetlenül állunk a helyzet előtt...szóval csak felvilágosítanálak, hogy ez nem a te "talpraesettségeden" múlik, sokkal inkább mákod van, hogy ilyan protokollal rendelkező kórházban szülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!