Hogyan szüljek?

Figyelt kérdés
2 éve szültem a kisfiamat 10 óra vajúdás után. Méhszáj szépen kinyílt, de a tolófájások nagyon elhúzódtak, a kisfiam szívhangja 70-re esett, és csáazármetszés lett a vége. A papírra téraránytalanság került.Nem féltem a szüléstől , nagyon szerettem volna átélni. Most 32 hetes vagyok a kislányommal és eddig úgy beszéltem a dokimmal, hogy császár lesz. Most arra bíztat, hogy a vajúdás alatt majd eldöntjük, mi legyen. De én most rettegek az egésztől. Nem szeretném, újra végigcsinálni azt, amit 2 éve átéltem. Rossz emlék maradt. Mit csináljak??? Félek!!!
2014. jún. 2. 21:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia Sorstárs :)

2 éve szültem a kisfiamat, 12 óra vajúdás után császár lett a vége, téraránytalanság miatt (4,5 kilós gyerkőc)

Szintén nem féltem a szüléstől, csupán kiváncsi voltam.

Most várjuk a kislányunkat, mára voltam kiírva, sajnos még semmi jele annak, hogy akarna jönni...

Annyi a különbség, hogy az én dokim nagyon erőlteti, hogy vágjunk bele a természetes szülésbe, és majd meglátjuk...hááááát én nagyon be vagyok sz@rva, és már többször jeleztem felé, hogy örülnék egy egyszerű műtétnek, mert még egyszer ezt a forgatókönyvet nem élném túl (végig emelték az oxitocint, brutális volt, mert nem tágultam)

Én is nagyon félek, hidd el! Engem az vigasztal, hogy a dokim nyugtatott, nem fog hagyni sokáig szenvedni hagyni, ha egy kis jelét is látja annak, hogy nem megy a dolog...próbálok ebbe kapaszkodni, és bízni benne...gondolj rám a héten, kérlek ;)

2014. jún. 2. 22:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Oké, hogy nem hagy szenvedni, de mennyit kell? Jó tudom, nem lehet tudni, de abból a fájdalomból elég 1 óra is, pláne hogy tudom, az előző 10 is felesleges volt. Na neked jó nagy baba volt, az első, de az enyém 3400 gramm. Tök átlagos és ő sem tudott kibújni. Most is kb, ekkora vagy nagyobb lehet a számítások szerint. Ezért nem értem a próbálkozást. Mi változhat? Fúúúú gondolok rád, köszönöm, hogy megosztottad velem a történetedet. Kívánom, hogy minden úgy történjen ahogy szeretnéd. Szoríts nekem is ááááááááááááááá
2014. jún. 2. 22:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Én a Szt.Margitban szültem. Mondtam a dokinak, nem azwretnék simán szülni, mivel az első császármetszéssel végződött. Mondta oké, akkor akkor az osztályvezető főorvos megvizsgál, s majd ő eldönti hogy milyen azülés lesz, de ha kéri valaki a császárt, engedélyezi.

Szóval szóljatok az irvosnak, ne itt 'siránkozzatok'

Nem is volt fogadott Dokim!

A második császár sokkal jobb volt, könnyebb, a férjem ott lehetett végig, császár után 2 órán át a ferjemmel, és a babával lehetetünk.

Nagyon szép élmény volt, jó emlék!

2014. jún. 3. 07:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is ezen a témán kattogtam az utolsó hónapokban és egyszerre vágytam a természetes szülésre (az előző császárnak nálam komoly szövődményi lettek) meg arra is, hogy bizonyosat tudjak, és ugye a császár legalább a gyerek szempontjából az.

Nálunk úgy volt megbeszélve, hogy 39+5-ön lett volna programcsászár, előzetes császár és gyanítható téraránytalanság miatt (én 155 cm, a baba végül 57 cm és majd 4 kiló lett), de "ha előbb elindul, meglátjuk, hátha". Elfolyt a magzatvíz, kb. 8 órát vártunk, de a fájások még kibírhatóak voltak, tágulás semmi, úgyhogy maradt a császár, amikor be tudtak sorolni a műtőbe két sürgősebb után.

2014. jún. 3. 09:56
 5/5 anonim ***** válasza:

Kedves 3-as válaszoló!

1-es vagyok...

Szerinted nem mondtam elégszer a dokimnak, hogy császárt szeretnék? Minden egyes alkalommal elmondom, de sajnos ezek szerint ebben a kórházban ez a protokoll, hogy nem bólinthatnak erre rá, az orvos dönt, és kész! Úgyhogy senki sem siránkozik, hanem csak úgymond értetlenül állunk a helyzet előtt...szóval csak felvilágosítanálak, hogy ez nem a te "talpraesettségeden" múlik, sokkal inkább mákod van, hogy ilyan protokollal rendelkező kórházban szülsz.

2014. jún. 3. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!