Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés levezetést és tarifát...

Szülés levezetést és tarifát kérdeznem kellene a dokitól?

Figyelt kérdés
28 hetesen mentem át a dokihoz, az első alkalommal bepecsételt a könyvembe, mondta hogy szülésnél majd tudni fogják, hogy ő az orvosom és szólnak neki. Ennek tudatában is kérdezzem meg, hogy levezeti e a szülést ? Illetve, hogy mennyiért? Beszélgettem kismamákkal, nincs tarifája, egy vizsgálat 4-5 e nála, hangulatától függ. 30-at gondoltunk adni neki, természetes szülés lesz. Szerintetek kérdezzek vagy mondjak valamit, vagy csak varratszedéskor adjam oda a borítékot megköszönve, hogy levezette a szülést?
2014. jún. 2. 08:29
 1/10 anonim ***** válasza:
En rakerdeznek.En masoktol tudom az orvosom tarifajat,de ettol fuggetlenul tole is meg fogom kerdezni,nehogy felreertes adodjon.
2014. jún. 2. 08:35
 2/10 anonim ***** válasza:
Kérdezz rá mindenképp, max azt mondja nincs tarifája, de így a tuti.
2014. jún. 2. 08:39
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi. És ezt hogy kérdezzem meg ? Szombaton kell mennem hozzá.
2014. jún. 2. 08:42
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én a 12. héttől jártam magánorvoshoz, és bár mindig utalt rá, hogy majd a szülésnél így csináljuk-úgy csináljuk, inkább rá is kérdeztem konkrétan, hogy szülhetek-e nála. A tarifáját is megkérdeztem, azt mondta annyit adjunk, amennyit tudunk/gondolunk.

Nyilván nem emlékszem szóról-szóra, de valahogy így hangozhatott a kérdésem:

"Doktorúr, akkor a korábbiakban megbeszéltek szerint ön fogja levezetni a szülésemet? (Igen, természetesen.). MEgkérdezhetném, hogy mennyiért vállalná ezt el?"

2014. jún. 2. 09:02
 5/10 anonim ***** válasza:

a paraszolvencia miatt most elég megosztott ez a része a dolognak!

Valamint a Mt.-ben történt változások miatt, csak akkor fogadhat el 3. személytől díjazást (az egyébként fizetett munkájáért), ha a munkáltatója hozzájárul!

2014. jún. 2. 09:10
 6/10 anonim ***** válasza:

Manapság rákérdeznek.

Az orvosok egy része megmondja szemtől szembe, nyíltan, hogy ennyi és ezért ő mit fog nyújtani. Pl. hogy az éjszaka közepén is hívhatod, ha megindul a szülés, vagy a szabadságáról is be fog-e jönni ha kell stb.

A másik része nem ilyen egyértelmű, kikerülik a választ, itt rád van bízva, hogy utólag mennyire leszel "hálás".

Na most én a helyedben ha nincs tarifája és ő nem hozza szóba, nem kérdeznék rá, hanem adok amennyit majd gondolok, én így tettem.

De sokat hallottam, hogy előre tisztázták ezt az orvossal, éppen rá lehet kérdezni, legfeljebb azt mondja, amennyit a kismama gondol.

2014. jún. 2. 09:26
 7/10 anonim ***** válasza:

En arra rákérdeztem, h elvállalja-e a szülésem. Válasz (maganrendelesen): "azért járnak ide a kismamák, mert azt szeretnék, h én vezessem le a szulesuket"

A tarifara nem kérdeztem rá. Én úgy gondoltam, ha nincs kifüggesztve a rendelőbe, h mi mennyibe kerül, akkor annyi a tarifa amennyit én gondolok.

Így végül lényegében az egyszeri anyasági segelyemet adtuk neki, 70.000 forintot.

2014. jún. 2. 09:58
 8/10 anonim ***** válasza:
Ez annyira kellemetlen...tudom, hogy sajnos ez a "természetes", de valahogy nekem nincs pofám ilyenre rákérdezni. Nem is akartam egyébként dokit fogadni, de bizonyos okok miatt mégis fogadtam fel egyet. Neten utánaolvasgattam kihez lenne érdemes menni, egyik ismerősöm a klinikán dolgozik ő "protezsált be" ehhez a dokihoz a 25. hét környékén (ilyenkor általában már nem szoktak állítólag kismamákat fogadni), felhívtam, azt mondta elvállal. 4x kellett eddig menjek a magánrendelésére (10.000Ft/ rendelés) + a terhesgondozást is ő csinálja, de azért nem kell fizetni pluszban. Én nem mertem rákérdezni a szülésre hogy mennyit kér, ő meg nem mondta. Őszintén megmondom, hogy gusztustalannak is tartom az olyat mikor valaki a rendelőjébe kiteszi a "tarifát", vagy közli az anyukával, hogy ennyi meg ennyi. Oké őt választottam, ő elvállalta, eljárok nem kevés pénzért a magánrendeléseire, de az nekem fura lenne ha a szülést is megszabná, hogy mennyi... :S Én úgy vagyok vele annyi mindentől függ, hogy mennyit fog kapni. Függ attól, hogy mennyire fog akkor ott foglalkozni velem, bejön elejétől fogva, vagy csak éppen a szülésre beesik. Ő lesz aki támogat majd, vagy inkább a szülésznő...mennyire lesz komplikált a szülés. Simán "Kipottyantom" és sok baja nem lesz velem, vagy császárra kerül sor..stb..stb...Amúgy sokan azt mondják a magánrendelésének a 10x jár a szülésért, de én 100.000-et biztos nem fizetek ki szerintem egy szülésért, főleg ha könnyű szülésem lesz. Bár én kicsit csalódtam is a dokimban, mert hiába ajánlották nekem hogy ő a legjobb eddig a rendeléseken elég lekezelően beszélt velem és állandóan rohanásban van, 2 percet nyugisan nem lehet vele beszélni annyi kismamája van.
2014. jún. 2. 13:10
 9/10 anonim ***** válasza:
Mi minden rendelésen ott hagytunk 7000-10000 Ft-ot. Elég jó hírű doki volt, később igen hanyag lett. Még nem töltöttem be a 20.hetet, mikor kijelentette, hogy reméljük tisztában vagyunk vele, hogy nála egy szülés 40000 Ft. Egyáltalán nem tartottam soknak, de viszont igen szemtelennek. Lehet, hogy nagyon fiatalnak nézett minket, és azt gondolta hogy nincs pénzünk kifizetni. én 26 vagyok, általában 18-at mondanak, párom 22 férfi. Ennél jóval többel akartuk meghálálni a szülést, mert szerencsére megtehettük volna, de abban a percben ott hagytuk. Szüléskor bent volta egy ügyeletes doki és szülésnő, és a világ legszebb óráit éltem át, hála a dokinak! Nem ismeretem, de nagyon kedves és segítőkész volt, a szülésznőről nem is beszélve!
2014. jún. 2. 13:37
 10/10 anonim ***** válasza:

Előre nem mondhat semmit, mert az vesztegetés lenne-lásd a MÁV kórházas ítéletet, pár hónapja tele voltak vele az újságok. Azt azért el kell fogadni, hogy ha a szabadidejében (nálunk pl. szombat hajnalban) bejön egy orvos szülést levezetni, és veled tölt minimum 3-4 órát, a kitolás alatt és a szülés után, akkor azt nem várhatom el ingyen a két szép szememért. Én két dolgot kérdeztem meg, hogy van-e olyan szülésznő, akivel együtt szokott dolgozni (ezt a 25-30. hét között érdemes) és a 35. hét környékén, hogy be tud-e jönni a szülésre és van-e valami, amit előre meg kell beszélnünk. Egyből értette, hogy mire gondolok, de nem kért előre semmit, ránk bízta. Nálunk végül császár lett, a varratszedésnél köszöntük meg, hogy bejött hozzánk.

Az összeg miatt ne aggódj, annyit adj, amennyit megengedhetsz magadnak. A magánrendelés*10 az szerintem inkább egy városi legenda, mint egy valós szokás.

2014. jún. 2. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!