Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 2. gyerek a kórház 25km....

2. gyerek a kórház 25km. Mikor induljunk?

Figyelt kérdés
Szülni szeretnék bemenni, vajúdni itthon. Hány perces fájásokkal, vagy mikor érdemes indulni, ha most sem magzatvíz elfolyással kezdődik?
2014. máj. 27. 22:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én kerek 1órás útra laktam a kórháztól, így szültem 3gyereket.

Az elsőnél nem volt semmi para, a másodiknál viszont mondta a doki, hogy mivel már bő 2ujjnyi volt a méhszáj, hogy bármi gyanusat érzek, rohanás a kórházba, mert megszülök az autópályán. Egy derékfájás volt gyanus.... Mentünk is, szülőszobára kerültünk és repedt a burok, és 40perc mulva megvolt a baba. Ha otthon folyik el a víz, tényleg nem értünk volna fel Pestre.

A harmadiknál megdumáltuk a dokival, hogy pénteken délután bemegyünk és szép nyugiban szülünk. Rá is készültem, mire felértük már rendes fájásaim voltak- ugyhogy mindenképp menni kellett volna- de így legalább nyugisak voltunk.

Szóval szerencsém volt mindháromszor.

Barátnőmnek otthon folyt el a magzatvize, ők is abban a kórházban szültek Pesten, még jó, hogy hajnali 12-1 körül folyt el a víz, mert így 180-nal téptel fel pestre a pályán. A kórházba 1.35-kor vették fel, és 1,46kor szültett a picijük! :)

Ismerősöm meg a 3.babáját várta, a kát nagylánya már jóval nagyobbak, eltelt a 2 és 3. szülés között 10év. MOndták neki, hogy így olyan lesz, mint az első szülése. Az 18óra vajúdás volt. Ők passauban laktak akkor, csak itthon voltak látogatóban. MIkor elkezdődött a fájása, akkor beültek a kocsiba, és indultak volna vissza passauba, mert hogy kb 8-10óra mulva ottlettek volna, de még magyarországon az autópályán megszületett a pici! :))

Szóval nem tudom, de általában a 2. szülések jóval rövidebbek, gyorasabbak szoktak lenni.

25km még nem nagy távolság, ugyhogy ha fájással kezdődik és kb 10peresekkel indulnék a helyedben!

Könnyű és gyors szülést neked!!!

2014. máj. 27. 22:49
 2/5 anonim ***** válasza:
fúúú,ezzel én is bajban vagyok. mi is 25 km vagyunk a kórháztól,lehet,h. inkább 30. az első szülésem 2-3 perces fájásokkal kezdődött, kórházba érkezéstől 3 óra alatt meglett. eléggé aggódom,h. a 2. a kocsiban születik,pláne,ha megint 2-3 percesekkel indul :) úgy gondolom,megint akkor fogunk elindulni,mikor már nem bírom elviselni a fájásokat nyugton. akkor még csak van idő :)
2014. máj. 28. 05:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Most megnéztem útvonaltervezővel, 28 km tőlünk a kórház. Mi 5 perces fájásokkal indultunk a második gyereknél. Így is volt 3 órám még a kórházban.
2014. máj. 28. 08:06
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi ! Buta kérdés, de hogy kell nézni a fájásokat? Ha x percenként jönnek, de meddig kell tartani egynek?
2014. máj. 28. 11:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát nálam a második vajúdás kereken 24 órával tartott tovább mint az első, szóval az sem törvényszerű, hogy gyorsabb lesz a második szülésed. A második gyerekkel a második éjszakám úgy telt, hogy 11-től 5 perces fájásaim voltak, de úgy voltam vele, most már kibírom reggelig, ne kelljen a fiamat éjnek idején ébreszteni, autóztatni, stb. Végül sikerült, fél 7-kor ébresztettük, megreggelizett, és 7-kor indultunk be a kórházba - nekünk 35 km, kb 3/4 óra. Délre született meg a hugi.

Én tuti nem indulnék sehová 10 perces fájásokkal, sőt, 5-percesekkel is csak akkor ha már jó pár órája tartanak és valóban rendszeres, egyre erősödő, tehát a tendenciát figyelném. Az első vajúdásom is gyakorlatilag 2 db 20 perces, néhány 10-perces, majd egész éjszakán át 5 perces fájásokkal ment - szóval szerintem ez alkati, kinek hogyan működik a szervezete.

2014. máj. 28. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!