Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fizessek a vizsgálatért is...

Fizessek a vizsgálatért is külön, vagy jó úgyis ha a hálapénzhez rakom hozzá?

Figyelt kérdés
6 hete szültem és a hálapénzt még nem volt alkalmam odaadni az orvosomnak. A kórházban valahogy nem jött úgy ki a lépés,aztán itthon meg a pici lekötött,nem tudtam elmenni hogy felkeressem, meg közben szabin is volt. Holnap megyek a 6 hetes kontrollra. Ott szeretném odaadni és nem tudom,hogy a vizsgálati pénzt is belerakjam-e a borítékba és köszönjem meg az eddigieket,vagy azt fizessem külön? Szerintem az úgy olyan furcsán jönne ki,fizetek,aztán meg adok egy borítékot!?!? Szerintetek? Tudom,hogy eléggé piti a problémám,de tényleg nem tudom hogy csinálja?
2008. júl. 29. 07:50
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!Szerintem mindenképpen a hálapénzzel együtt add oda neki.Külön ne fizess a vizsgálatért,hiszen amúgy is ez a dolga.Hálapénzt adj neki,amennyit gondolsz,vagy amennyit megbeszéltetek,de külön ne!

26 hetes kismama

2008. júl. 29. 07:58
 2/7 anonim ***** válasza:
De ha nem a fogadott orvosod volt, akkor miért akarsz neki fizetni? Hiszen megkapja a fiztesét érte. A vizsgálatért meg pláne nem kell.
2008. júl. 29. 08:51
 3/7 A kérdező kommentje:
Nekem Ő a fogadott orvosom és a maszek rendelőjébe járok és megérdemli a hálapénzt. Örülnék,ha minden orvos ilyen lenne!
2008. júl. 29. 09:05
 4/7 A kérdező kommentje:
Ja és nem az volt a kérdésem,hogy adjak pénzt vagy ne adjak, hanem hogy hogyan adjak. Az első válaszadónak köszönöm a választ!
2008. júl. 29. 09:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem, ha a maszek rendelőjébe jársz, akkor kell fizetni a vizsgálatér is. Én a te helyedben úgy csinálnám, hogy mikor bemegyek a dokohoz, rögtön, még a vizsgálat előtt, odaadnám neki a borítékot, és mondanék hozzá egy olyan szöveget, hogy ezt korábban szerettem volna odaadni, csak sajnos nem tudtunk találkjozni, de ezze szeretném megköszöni a sok segítséget. Majd ezek után jön a vizsgálat. Amikor végzett a vizsgálattal, akkor pedig megkérdezném tőle, hogy mennyivel tartozom a vizsgálatért. Lehet, hogy azt fogja mondani, hogy semmivel, de az is lehet, hogy mond egy árat. Így szerintem el tudnád választani a szülésért adott pénzt a vizsgálat díjától.
2008. júl. 29. 09:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezt én úgy oldottam meg, h miután végeztünk a vizsgálattal, kifizettem neki a szokásos vizsgálati díjat. Aztán elővettem a borítékot, leraktam az asztalra és megköszöntem, h szülésnél segédkezett. Semmi gond nem volt, simán elfogadta. (naná)

2008. júl. 29. 10:37
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat sokat segítettetek! Akkor mindenképp külön adom oda, most már csak azt kell eldöntenem,hogy vizsgálat előtt, vagy után. :)
2008. júl. 29. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!