Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem szülhetek természetes...

Nem szülhetek természetes úton ha rossz a szemem? Mikor kell vizsgálatra menni? Ha adokim nem tudja hogy lencsét hordok az nagy baj?

Figyelt kérdés
Kontaktlencsét hordok 6 éve és azóta nem is látott szemész.-8as volt akkor a szemem. Szemfenéktől függ a műtét?nem szeretnék csaszival szülni.
2014. máj. 17. 20:19
 1/10 anonim ***** válasza:

Mindenképpen mond meg a dokidnak, hogy lencséd van, és hogy milyen erősségű!

Nem feltétlenül kell ez miatt császárral szülnöd, de inkább ne kockáztass és menj el szemészetre is.

2014. máj. 17. 20:21
 2/10 anonim ***** válasza:
54%

Van, amikor azt mondják, hogy ne kockáztass, és kiveszik a gyereket. Különben teljesen mindegy, hogy milyen úton, csak kint legyen, nem? :D

A szemed világa is legyen fontos.

2014. máj. 17. 20:25
 3/10 A kérdező kommentje:
Én szeretném átélni milyen a szülés, ne a doki vegye ki.de majd meglátjuk hogy alakul:-)
2014. máj. 17. 20:30
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Nehéz, és rohadtul fáj. Ha megúszhatod, csak örülhetsz ;)
2014. máj. 17. 20:31
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én a terheléses cukorvizsgálat 2 órája alatt mentem el szemészetre :-).

Rövidlátó vagyok, -3,5 és -5,5 volt a szemem, szülhettem természetes úton.

2014. máj. 17. 20:45
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg marha kíváncsi vagyok! Sokszor olvastam már hasonlót, hogy mi van, ha ezt-azt eltitkolok az orvos elől? Ilyenkor mi jár a fejetekben? ÁÁÁ, eltitkolom, hogy -8-as a szemem (mert, ha még 1-es szemről beszélnénk, akkor azt mondom, ok), aztán majd vakon felnevelem a gyerekem. Nem akarok drasztikus lenni, bocsánat. De amellett, hogy egészségesen világra jöjjön a gyermekem, a saját egészségem pont ugyanolyan fontos. Nem csak nekem, hanem főként a babámnak.

Szóval, ha választanom kell, az egészségem és a természetes szülés csodájának átélése, akkor az előbbit választom. És főként nem titkolok el semmit az orvos elől...

Szóval tényleg nagyon érdekel, hogy képzeled az egészet?

2014. máj. 17. 20:54
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy tudom, hogy nem a dioptriától függ, de nem vagyok szemész. Bármikor elmehetsz a szemészetre - de még szülés előtt :), ezért ha már közel a vége, hivatkozz arra, hogy sürgős. (Én is nemrég voltam, saját ötletem alapján, 3-5 perces a vizsgálat és a végén adnak egy igazolást, hogy van-e ellenjavallata a természetes szülésnek.)
2014. máj. 17. 21:01
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az terhesség nélkül is gáz, hogy -8-as szemmel 6 éve nem voltál szemészeten. Amúgy nem a dioptriától függ. El kell menni szemészetre, ott eldöntik és adnak róla igazolást. A terhesgondozást végző orvosnak pedig szólj és a kiskönyvedbe is be kellene írni.
2014. máj. 17. 21:09
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

úgy tudom, hogy nem a dioptria számít, hanem a szemfenék állapotát nézik, hogy bírja-e majd a nyomást, ami a kitoláskor van. Ugye nem véletlenül mondják olyankor, hogy szem becsuk. Menj el mielőbb szemészhez, legalább megtudod, hogy mit javasolj. Aztán ennek tekintetében mérlegelj, ha kell.

Tesóm is -8assal szült simán, gond nélkül.

2014. máj. 17. 21:38
 10/10 anonim ***** válasza:
nem dioptriától függ, szemészhez kell menni, ő majd megmondja, mi legyen.
2014. máj. 17. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!