Nem szülhetek természetes úton ha rossz a szemem? Mikor kell vizsgálatra menni? Ha adokim nem tudja hogy lencsét hordok az nagy baj?
Mindenképpen mond meg a dokidnak, hogy lencséd van, és hogy milyen erősségű!
Nem feltétlenül kell ez miatt császárral szülnöd, de inkább ne kockáztass és menj el szemészetre is.
Van, amikor azt mondják, hogy ne kockáztass, és kiveszik a gyereket. Különben teljesen mindegy, hogy milyen úton, csak kint legyen, nem? :D
A szemed világa is legyen fontos.
Én a terheléses cukorvizsgálat 2 órája alatt mentem el szemészetre :-).
Rövidlátó vagyok, -3,5 és -5,5 volt a szemem, szülhettem természetes úton.
Tényleg marha kíváncsi vagyok! Sokszor olvastam már hasonlót, hogy mi van, ha ezt-azt eltitkolok az orvos elől? Ilyenkor mi jár a fejetekben? ÁÁÁ, eltitkolom, hogy -8-as a szemem (mert, ha még 1-es szemről beszélnénk, akkor azt mondom, ok), aztán majd vakon felnevelem a gyerekem. Nem akarok drasztikus lenni, bocsánat. De amellett, hogy egészségesen világra jöjjön a gyermekem, a saját egészségem pont ugyanolyan fontos. Nem csak nekem, hanem főként a babámnak.
Szóval, ha választanom kell, az egészségem és a természetes szülés csodájának átélése, akkor az előbbit választom. És főként nem titkolok el semmit az orvos elől...
Szóval tényleg nagyon érdekel, hogy képzeled az egészet?
úgy tudom, hogy nem a dioptria számít, hanem a szemfenék állapotát nézik, hogy bírja-e majd a nyomást, ami a kitoláskor van. Ugye nem véletlenül mondják olyankor, hogy szem becsuk. Menj el mielőbb szemészhez, legalább megtudod, hogy mit javasolj. Aztán ennek tekintetében mérlegelj, ha kell.
Tesóm is -8assal szült simán, gond nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!