Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A pécsi klinikán fogok szülni...

A pécsi klinikán fogok szülni (édesanyák útja). Noncs fogadott dokim, az ügyeletesre bízom magam. Mire számíthatok?

Figyelt kérdés
mik a tapasztalatok?
2008. júl. 28. 12:09
 1/2 anonim ***** válasza:
Én is ott szültem, ügyeletes dokinál. Én csak jót tudok mondani róla. Tavaly októberben szültem. Annyit mondok, ha a dokit, aki az ügyeletes, dr. Rácz Sándornak hívják, akkor már tapsolhatsz is örömödben. Egy fiatal, hosszú hajú doki. Én imádtam!! Nálam úgy volt, hogy amikor megkezdődtek a fájások, akkor bementem a szülészetre, megmondtam mi az ábra, és már küldtek is be a vizsgálóba. Ott megvizsgáltak, átöltöztem hálóingbe, köntösbe, papucsba, jött egy csomó szülész-tanuló (engem nem zavartak, sőt), ők is megnéztek, leborotváltak, beöntést nem kaptam, mert állítólag arra már nem volt idő (szerintem mondjuk lett volna). Utána fel a szülőágyra, adatokat kellett mondogatnom, addig a tanulók vérnyomást mértek, magzatmonitor, mindenféle, a doki is megérkezett, ott járkált végig. Amikor felgyorsultak a dolgok, akkor meg már nem ment sehová, sőt, nekem majdnem császár lett, mert nem akart beékelődni a kisfiam feje, úgyhogy lehívták a főorvost is (na az is nagyon jó orvos), meg volt ott még egy harmadik is, aztán hárman valahogy kipiszkálták a fiamat. Elég durva volt... De a szülészorvos nagyon kedves volt, nem az a kiabálós fajta, hanem nagyon sok erőt adott, hogy nem leteremtett, amikor már majdnem feladtam, hanem bíztatott, állandóan mondta, hogy milyen jól csinálom, milyen ügyes vagyok. Egy dolog volt, amiben szerintem nem olyan profi, de nem minőségileg, hanem inkább gyorsaságban, az a gátvarrás. Hú, na abból már nagyon elegem volt, szó ami szó, gyönyörűen megcsinálta, csak nagyon sokat szöszmötölt vele, több mint egy órán át varrt és a végére már igen csak fájt, mert már nem kaphattam több érzéstelenítőt. Mondjuk a szülés után ez már annyira nem számított, de sokan mondják azt is, hogy én túl érzékeny vagyok a fájdalomra. Hát lehet, hogy másnak ez nem fájna annyira. Amúgy én 100%-osan meg voltam elégedve mindennel és mindenkivel, utána is nagyon jó volt a kórházban, már amennyire egy kórházban jó tud lenni. Nem mondom, hogy minden nővérke egy angyal, de a legtöbb kedves, csak persze kapkodás van egész nap, szóval nem mindig tudnak azonnal ugrani. Nekem annyi volt csak a gondom, hogy a kisfiam nagyon kiszívta a mellbimbóm, már csupa seb volt, és nagyon fájt, és elég sokára sikerült valakivel megnézetnem, de aztán végülis csak megnézték és megmondták, mit kell vele csinálni. De tény, hogy nagyon sokan voltunk, majd minden szoba tele volt. Összességében ajánlani tudom a klinikát, mert ahhoz képest, hogy kívülről nem egy palota, a felszereltsége modern, az orovosok profik, és a gyermekágyas osztály belülről szép is, kényelmes is, a nővérekkel sincs gond.
2008. júl. 28. 12:33
 2/2 A kérdező kommentje:
köszi a részletes beszámolót. remélem, nekem is szerencsém lesz.
2008. júl. 28. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!