Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet ebből bajom később?...

Lehet ebből bajom később? Csinálhat valamit a doki?

Figyelt kérdés

December végén szültem, fogadott orvosnál. A szülés szenteste éjszakáján indult meg, próbáltam akkor hívni a dokit, de nem vette fel. Csak akkor jött be, amikor a kórház rendelte be. Kicsit rossz néven vettem, hiszen a terhesség alatt végig hozzá jártam, nem nagyon értettem, miért is nem veszi fel a telefont. Gondolhatta, hogy szülök, és azért keresem. Szülésnél nem volt velem túl sok gondja, másfél óra alatt meglett a baba onnantól kezdve, hogy ő is odaért. A kórházban nem tudtam neki pénzt adni, mert mikor ideadta a zárójelentésemet, a férjem még nem járt bent aznap, így nem volt nálam pénz. Kérdeztem az orvost, hogy délután bent lesz-e még, mert szeretnék elköszönni, mielőtt hazamegyünk, de annyira nem lehetett fontos neki a dolog, mert nem jött vissza a pénzért (mondta is, hogy aznap már nem megy be a kórházba, hacsak nem szül valaki). Abban maradtunk, hogy a 6 hetes kontrollon találkozunk. Erre végül nem mentem el, mert a világon semmi problémám nem volt, na meg közben át is gondoltam ezt a dolgot. Egész terhesség alatt jártam hozzá. Igaz, mindig 5 hetente hívott, de mivel rendben voltak a dolgok, így én kéthavonta mentem. Így is otthagytam kéthavonta 10000 Ft-ot. Szülésvezetésért elvileg 60000-et kérne. Na de nálam semmit nem kellett csinálnia. Bejött, megszültem, összevarrt, és kész. Szóval úgy gondolom, hogy ezért nem jár plusz fizetség, főleg nem ennyi. Mivel nem fizettem neki a szülésért, kicsit aggódok, hogy tehet-e valamit, "felelősségre vonhat-e", vagy sem?

Valamikor rákszűrésre azért elmennék, nagyon máshoz nincs kedvem menni, mert őt ismerem, meg elégedett is vagyok vele. Valahogy nem érzem azt, hogy neki hű de járt volna pénz azért, mert befáradt a szülésemre. Esetleg ha rákszűrésre hozzá megyek, számíthatok rá, hogy szóba hozza a dolgot, vagy menjek inkább máshoz majd?

2014. ápr. 15. 22:00
 81/99 anonim ***** válasza:
86%
Idiota hulye p*csa te tanar? Sose!!!! Ugy allitsal be azorvosodhoz hogy.neharagudjon de egy.irrto bunko.no vagyok aki nem fizette.meg magat de valahol van meg egy iciripicire erzes bennem es tessek itt egy boritek:-)
2014. ápr. 16. 22:12
 82/99 A kérdező kommentje:

Részemről a kérdés lezárva. Lehet megkérdőjelezni a diplomámat/munkámat, egy válaszoló érdeklődött utána, ezért írtam le, hogy mi a foglalkozásom.

Olvassátok vissza a saját kommentjeiteket nyugodtan, bátran állítom, hogy simán készülhetne pszichológiai esettanulmány az otthon begyöpesedett, unatkozó, csak p.csázni és fröcsögni tudó, boldogtalan, normális válaszra képtelen anyukákról.

Szánalmas, hogy ezen kéjelegtek, hogy engem szapultok. Gondolom, itt mindenki tökéletes, és mindig minden helyzetben etikusan viselkedett eddig életében. A stílust nem minősítem, de egyértelmű, hogy egyesek arra élveznek, hogy trágár hozzászólásokat írnak. Szóljatok inkább a párotoknak, hátha lenyugszotok egy jó kis hempergés után. Ha az sem segít, akkor csak szimplán felejtsen el, aki képtelen normális megnyilvánulásra. Köszi. :D

2014. ápr. 16. 22:28
 83/99 anonim ***** válasza:
66%
Fú de sajnálom a gyerekedet és a férjedet,bár a férjedet kevésbé mert ismer,de a gyereked sajna nem dönthetett hogy téged akar e anyának vagy sem ....undorító fajzat vagy te ! Ennyire cigány nőt mint te.....fúj!
2014. ápr. 16. 22:37
 84/99 anonim ***** válasza:
100%
Inkább az eszeddel foglalkoznál annyit, mint a külsőddel. Szerencsétlen...
2014. ápr. 17. 05:15
 85/99 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, ha most már az a kérdés, hogy állíts oda 4 hónap múlva, mert szeretnéd utólag mégiscsak helyretenni a dolgokat, hát találj ki valamit, pl. hogy a 6 hetesen akartad, de aztán nagy anyagi gubanc volt nálatok, és nem tudtad ezidáig rendezni, de hálás vagy neki, és nem feledkeztél meg róla, hogy bement neked Szenteste szülést levezetni. Vagy vmi ilyesmi. Remélem, tényleg beláttad, hogy nem volt fair, ahogy eljártál. Én mondjuk azt se értem, miért nem mentél el legalább a berendelt időkben vizsgálatokra. Én már mentem volna gyakrabban is, mint kellett, mert annyira aggódtam, minden rendben van-e a babáimmal, mert nem látok bele a pocakomba. Kb. kéthetente kellett mennem, max. 4 hetente. Magán volt, ugyanaz mindkét szülésemnél. Én is irtó gyorsan szültem. Első szülésem után több mint egy héttel nekem is volt méhtisztítás, másodiknál csak gátvarrás. Mindkét gátvarrást elviseltem helyi érzéstelenítéssel, nem nagy dolog, az altatás komoly dolog, egyszer kellett, többet remélem, sose kell. Doki mindkét szülés után megkapta, ami járt neki. én se hívhattam, nem is hívtam, pedig nekem expressz gyors szüléseim voltak, de a kórház hívta meg a szülésznő, és bizony, másodiknál már tutira tudtam, hogy szülni megyek, nem vaklármázni, és ahogy beért a doki, onnantól kb. 15 perc múlva megszültem, addig meg ott kellett szenvednem, mert az ügyeletesek eléggé letojtak fél perces fájásokkal,holott már hamarabb is szülhettem volna, ha én hívhatom az orvosom. De ez sajnos egy ilyen szabály, nem épp jó minden esetben, de ez van.
2014. ápr. 17. 06:25
 86/99 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig a kommenteket, mert rengeteg, csak a kérdésedet, meg még 1-1 választ. A saját véleményemet írnám le. Sajnos én is azt tudom neked mondani, hogy csúnyán viselkedtél az orvosoddal szemben és szerintem ezt már így 4 hónap után nemigen lehet "helyrehozni". Annak örülnöd kellett volna és gondolom így is volt, hogy gyors szülésed volt - írtad - és az orvosodnak kevés dolga volt veled. Nekem rokonom rengeteget szenvedett, végül vákummal szült, alig sírt fel a baba, egy rémálom volt...ott sokat segített a doki. De ki szeretné ezt???Na, szóval nekem a védőnőm már 21 hetes korban elmondta, hogy az orvost a kórház hívja be, ez a szabály én eszerint is fogok viselkedni. Persze ha mi ketten az orvosommal mást beszélünk majd meg, az megint más dolog. Egyszóval összefoglalva, bejött hozzád, melletted volt, annyit, amennyi egy orvostól normál szülésnél elvárható, ha azt szeretted volna, hogy valaki végig melletted legyen szülésznő kellett volna. Az orvosnak nem ez a feladata. A 6 hetes kontrollra is menni kellett volna, magad és az egészséged miatt. De most már ez így alakult én azt nem értem miért 4 hónap elteltével tetted fel a kérdést?Illetve értem, most mennél hozzá és félsz...vagyis érzed te is hogy nem viselkedtél vele etikusan...szerintem más orvoshoz fordulj inkább!És minden jót!
2014. ápr. 17. 08:43
 87/99 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, fáj az igazság?

Szégyenteljesen viselkedtél, ez a szemedre lett vetve, joggal.

Egy-két hozzászólásnak tényleg nem idevaló a stílusa, de ettől még neked semmi erkölcsi alapod fröcsögni a válaszolókra.

Egyébként bocsánatot kéne kérned az orvosodtól és adnod neki valamennyi pénzt. Nyugodtan elmondhatod neki, hogy többet vártál és félreértetted, miről is szól az, hogy felkérted a szülés kísérésére. Szerintem egyszerűbb megbeszélni a dolgokat, mint mutogatni a másikra.

2014. ápr. 17. 09:22
 88/99 A kérdező kommentje:
Szerintem meg ti sem gondoljátok komolyan, hogy fogok a dokinak pénzt adni. Baromira nem hatnak meg a lelkifröccsök. :)
2014. ápr. 17. 14:37
 89/99 anonim ***** válasza:
100%
De akkor mégis mit vártàl tőlünk?nem hat meg amit tanàcsolunk akkor miért teszel fel kérdést nekünk? Sokan nem értünk veled egyet!
2014. ápr. 17. 14:56
 90/99 anonim ***** válasza:
100%
Uramisten,...ilyen "matektanàrtól" óvja az Isten a lànyomat!!!
2014. ápr. 18. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!