Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet ebből bajom később?...

Lehet ebből bajom később? Csinálhat valamit a doki?

Figyelt kérdés

December végén szültem, fogadott orvosnál. A szülés szenteste éjszakáján indult meg, próbáltam akkor hívni a dokit, de nem vette fel. Csak akkor jött be, amikor a kórház rendelte be. Kicsit rossz néven vettem, hiszen a terhesség alatt végig hozzá jártam, nem nagyon értettem, miért is nem veszi fel a telefont. Gondolhatta, hogy szülök, és azért keresem. Szülésnél nem volt velem túl sok gondja, másfél óra alatt meglett a baba onnantól kezdve, hogy ő is odaért. A kórházban nem tudtam neki pénzt adni, mert mikor ideadta a zárójelentésemet, a férjem még nem járt bent aznap, így nem volt nálam pénz. Kérdeztem az orvost, hogy délután bent lesz-e még, mert szeretnék elköszönni, mielőtt hazamegyünk, de annyira nem lehetett fontos neki a dolog, mert nem jött vissza a pénzért (mondta is, hogy aznap már nem megy be a kórházba, hacsak nem szül valaki). Abban maradtunk, hogy a 6 hetes kontrollon találkozunk. Erre végül nem mentem el, mert a világon semmi problémám nem volt, na meg közben át is gondoltam ezt a dolgot. Egész terhesség alatt jártam hozzá. Igaz, mindig 5 hetente hívott, de mivel rendben voltak a dolgok, így én kéthavonta mentem. Így is otthagytam kéthavonta 10000 Ft-ot. Szülésvezetésért elvileg 60000-et kérne. Na de nálam semmit nem kellett csinálnia. Bejött, megszültem, összevarrt, és kész. Szóval úgy gondolom, hogy ezért nem jár plusz fizetség, főleg nem ennyi. Mivel nem fizettem neki a szülésért, kicsit aggódok, hogy tehet-e valamit, "felelősségre vonhat-e", vagy sem?

Valamikor rákszűrésre azért elmennék, nagyon máshoz nincs kedvem menni, mert őt ismerem, meg elégedett is vagyok vele. Valahogy nem érzem azt, hogy neki hű de járt volna pénz azért, mert befáradt a szülésemre. Esetleg ha rákszűrésre hozzá megyek, számíthatok rá, hogy szóba hozza a dolgot, vagy menjek inkább máshoz majd?

2014. ápr. 15. 22:00
 71/99 anonim ***** válasza:
84%
Milyen kórház az, ahol így berendelik a dokit? Megyek oda szülni! Én az ügyeleten szültem, mert orvos nincs, aki december 31.-én éjjel autóba ül, hogy szülést vezessen. Az ügyeletes orvosnak is adtam pénzt, mert sokat köszönhetek neki. Csak csodálkozom, hogy vissza mernél menni hozzá.
2014. ápr. 16. 18:12
 72/99 A kérdező kommentje:

Nem tudom, a foglalkozásom hogy is jön ide... De üsse kavics, megírom, tanár vagyok. Nyugi, nem etikát, sem etikettet tanítok, hanem matekot.

Az indulatokat nem értem, nyilván az sipítozik, akit szíven ütött, amit írtam.

Melyik kórház ez? Elég sok kórházban berendelik a fogadott dokit tudtommal, szóval nem hiszem, hogy ebből a szempontból egyedülálló helyen szültem. A fogadott dokit berendelik ünnep alatt is, ha úgy jön ki a lépés.

Bár kicsit elfajult a vita, és véleményeket nem kértem, azért köszi, hogy ennyien írtatok. Őszintén szólva így a végére kicsit szarul is érzem magam, mert ha már ennyien írjátok, akkor valószínűleg igazatok is van, de most már nem nagyon tudok mit tenni. Állítsak be négy hónap után egy borítékkal?

Egyébként leginkább a (nem pocakos) férjem ágált a dolog ellen, én meg mentem utána. Nyilván felnőtt vagyok, és akár győzködhettem is volna, de ez már így alakult.

2014. ápr. 16. 19:03
 73/99 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezo azt ertsd meg nem azzal van a gond csak h nem adtad oda a penzt. Jo igy jartal el. Ezel igy magaban nincs nagy problema. De olvasd vissza milyen atilusban es modorban irtal az egeszrol. Meg az a velemeny amiket kifejtettel azzal certed ki a biztositekot sokunknal. Tanarno vagy azert tobb ertelemnek kellene beledszorulnia mnth igy viselkedni. Teged ha felkernek magnorara tegyuk fel a szabadidoben elmesz korrepetalni es nem fizetnek ki, te ezek utan vallalnad azt a gyereket megint? Vagy jo velemennyel lennel a szuleirol? Nem hinem. Pedig a te munkad bent van az iskolaban kapsz erte fizetest is. Akkor mit tartod a markod a kulon orakert? Nem raersz? Foleg nyaron! Pedig olyan szep gyereket eletedben nem lattal oruljel h tanithatod!

Remelem erzed es felfogod a hasonlosagot. Te ezt h ertekelned?

2014. ápr. 16. 19:11
 74/99 anonim ***** válasza:
100%
Az is valami, ha legalább most eljut az agyadig, hogy nem jól kezelted ezt a dolgot. A múlton nem változtat, de hátha a jövőben jobban átgondolsz dolgokat. Az, hogy elkezdted itt sértegetni a válaszolókat már egy másik dolog, az biztos, hogy én egy tanártól (ha valóban az vagy) nem ilyen stílust és viselkedést várnék. A 6 hetes kontrollról pedig mindenki tudja, hogy nem viccből van, nagy hiba volt, hogy kihagytad. Ha valamikor bajod lesz miatta (kívánom, hogy ne legyen), csak a saját felelőtlenségednek és a smucigságotoknak köszönheted majd.
2014. ápr. 16. 19:12
 75/99 anonim ***** válasza:
73%
pedagŐgÖs xD
2014. ápr. 16. 19:44
 76/99 anonim ***** válasza:
100%
75-ös vagyok. Húú most olvastam vissza miket írtam, mármint helyesírásilag. Telóról írtam és siettem nagyon. Bocsi a sok gépelési hibáért. Eléggé gyatrára sikeredett. Még néhol elég komoly helyesírási hibát is vétettem. Bocsi még egyszer.
2014. ápr. 16. 20:43
 77/99 anonim ***** válasza:
84%

Akkor vagy te pedagógus, főleg matektanár, amikor én a te nőgyógyászod.

Vagy esetleg diplomád van, de nem dolgoztál benne. Az írásodból és a történetedből ugyanis csak egy hiányzik, a LOGIKA.

Még abban sem vagyok biztos, hogy nem kamu az egész, miért pont most jutna eszedbe ezt így leírni...

2014. ápr. 16. 21:33
 78/99 A kérdező kommentje:

Utolsó, csak azért most jut eszembe, mert végigolvastam a kommenteket, és képzeld, bármennyire is hihetetlen, elgondolkoztam rajtuk. A sértegetéseken átléptem, vélhetően senkivel nem vagyunk ismerősök, így idegen emberek sértegetését nem veszem magamra. Értelmét sem látom annak, hogy ennél a szintnél még lentebb menjünk, semmivel nem érezném jobban a témát illetően, ha én is nekiállnék itt p.csázni és hasonlók.

A munkámról pedig gondoljon mindenki azt, amit akar, veled az élen.

A normális kommenteket köszönöm, a véleményeket is.

2014. ápr. 16. 21:41
 79/99 anonim ***** válasza:
100%
Ha megfogadtad, akkor illik fizetni. Bement hozzád a munkaidején kívül, amit így senki nem fizetett ki neki. Egyébként egy orvos dolga nem az, hogy ott üljön veled attól kezdve, hogy elfolyik a magzatvíz. Valaki csak 24 óra múlva szül. Szégyen, ahogy viselkedtél!
2014. ápr. 16. 21:45
 80/99 A kérdező kommentje:
Na jó, de 4 hónap után hogy fizessem már meg??
2014. ápr. 16. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!