Diabéteszes kismamák! Vajúdás alatt ihattatok, vagy ehetettek vmit?

Nem! Nekem indították a szülést, így reggel 7-kor még beadtam az insulint, onnantól infúzión voltam végig. 4-8 között ezzel tartják szinten. Viszont szülés után azt ehetsz, azt ihatsz majd amit akarsz :)
Persze ha terhességi diabod van csak.
Ha spontán szülsz, akkor valószínűleg lesz benned kaja, és innivaló, de ahogy megérkezel a kórházba, onnantól majd nem ehetsz, nem ihatsz ugyanúgy.
Ja, és óránként cukormérés, tehát legyen nálad a mérő, és stix

Szerintem ez nem függ a diabétesztől. Én úgy tudom, hogy (bár kórháza válogatja) hogy enni nem lehet, inni pedig csak egy egy kortyot ha nagyon szomjas vagy, vagy inkább csak szájtörölgetés.
Nekem is terhességi diabéteszem volt, semmi extrát nem néztek,nem csináltak szülés (vajúdás) közben. Egy egy kortyot ittam csak két fájás között, mikor már nagyon kellett, a kaja viszont tényleg nem kellett volna. Pedig este voltam a szülőszobán, egész nap csak egy hotdogot ettem.
A dietetikusom mondta, hogy a szőlőcukrot szokták javasolni kimerültségre, de addig amíg a babó bent van, nekem azt sem szabad. Ha már kint van, akkor már bármit :o))

Én csak diétáztam, szerencsére nem kellett inzulin. 170 g-os ch diétán voltam, de az utolsó 1-2 hétben már nem nagyon bírtam. Lehet, hogy akinek komolyabb, vannak vizsgálatok, nekem nem volt semmi ezzel kapcsolatos.
Utolsó

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!