Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Diabéteszes kismamák! Vajúdás...

Diabéteszes kismamák! Vajúdás alatt ihattatok, vagy ehetettek vmit?

Figyelt kérdés
2009. dec. 21. 07:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem! Nekem indították a szülést, így reggel 7-kor még beadtam az insulint, onnantól infúzión voltam végig. 4-8 között ezzel tartják szinten. Viszont szülés után azt ehetsz, azt ihatsz majd amit akarsz :)

Persze ha terhességi diabod van csak.

Ha spontán szülsz, akkor valószínűleg lesz benned kaja, és innivaló, de ahogy megérkezel a kórházba, onnantól majd nem ehetsz, nem ihatsz ugyanúgy.

Ja, és óránként cukormérés, tehát legyen nálad a mérő, és stix

2009. dec. 21. 08:22
 2/8 anonim ***** válasza:
off De miért nem lehet enni inni? Kinzás. Jól nézünk ki.
2009. dec. 21. 13:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem függ a diabétesztől. Én úgy tudom, hogy (bár kórháza válogatja) hogy enni nem lehet, inni pedig csak egy egy kortyot ha nagyon szomjas vagy, vagy inkább csak szájtörölgetés.

Nekem is terhességi diabéteszem volt, semmi extrát nem néztek,nem csináltak szülés (vajúdás) közben. Egy egy kortyot ittam csak két fájás között, mikor már nagyon kellett, a kaja viszont tényleg nem kellett volna. Pedig este voltam a szülőszobán, egész nap csak egy hotdogot ettem.

A dietetikusom mondta, hogy a szőlőcukrot szokták javasolni kimerültségre, de addig amíg a babó bent van, nekem azt sem szabad. Ha már kint van, akkor már bármit :o))

2009. dec. 21. 13:28
 4/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Te inzulinoztad magad, vagy "csak" diétáztál? Neked is mérték szülés közben a cukrodat?
2009. dec. 21. 15:05
 5/8 anonim ***** válasza:
77%

Én csak diétáztam, szerencsére nem kellett inzulin. 170 g-os ch diétán voltam, de az utolsó 1-2 hétben már nem nagyon bírtam. Lehet, hogy akinek komolyabb, vannak vizsgálatok, nekem nem volt semmi ezzel kapcsolatos.

Utolsó

2009. dec. 21. 20:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Diétás voltam én is, vizet ihattam, mert látszott, hogy biztos nem kell császár, és gyors is volt a szülés, de az inzulinosoknál tényleg mások a szabályok, mert az egy egész más helyzet. Enni nem is akartam volna, de azt nem is engedik, mert ha hirtelen császár kell, akkor baj, ha tele van a gyomor, cukorbetegségnél pedig a császár esélye fokozottabban áll fenn (sokszor nagyobb a baba, nem bírja esetleg ő sem úgy stb.). Enni úgy tudom, a nem cukrosoknak sem szabad ezért.
2009. dec. 23. 13:41
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én inzulinos terhes voltam, este 7 kor szültem, és utoljára dében adtam magamnak inzulint. fél öttől a szülőszobában voltam, ittam, és aszalt gyümölcsöt ettem hogy legyen energiám nyomni. Szülés után mintha elvágták volna a magas cukrot, és megett egy nagy adag burger kiges kaját:))
2009. dec. 25. 21:30
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Az előző..nem volt semmi extra vizsgálat, és nem mértem a cukrom óránként..
2009. dec. 25. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!