Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha szülész lenne a férjed,...

Ha szülész lenne a férjed, járná hozzá terhesgondozásra illetve szülnél nála?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 11. 09:00
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem.

Nem jó dolog érzelmi alapon megközelíteni olyan esetleges kérdéseket, ahol néha fájó döntést kell hozni (akár fizikailag akár lelkileg).

2014. ápr. 11. 09:59
 12/32 anonim ***** válasza:
20%
Igen,nálunk így lesz.Ez volt az álmom és a férjem is akarja.
2014. ápr. 11. 10:00
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem rábíznám a döntést. Nekem nem lenne ellene kifogásom, de előtte alaposan megbeszélnénk a mi van, ha-kat.
2014. ápr. 11. 10:41
 14/32 anonim ***** válasza:
40%
ki tudna nalla jobban ellatni?mindenkep hozza jarnek.
2014. ápr. 11. 10:57
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
semmiképpen sem. ahogy a 7-es,8-as válaszoló írja, apuka nem tudna hideg fejjel dönteni egy komplikáció esetén. természetesen ott lenne minden vizsgálaton,a szülésnél,de csak mint APUKA!
2014. ápr. 11. 11:03
 16/32 anonim ***** válasza:
0%

7. válaszoló! Egy másik lérdésnél nem azt írtad véletlenül,hogy a férjed is átnézett ultrahangon,mert benne igazán megbíztál?

Mert az itteni hozzászólásod nem pont ezt tükrözi.Vagy azt nem te írtad?

2014. ápr. 11. 11:18
 17/32 anonim ***** válasza:
43%
írta,h. megvizsgálta otthon,ha gond volt. mit kell kötekedni? a kérdés,h. szülne e nála. nem nála szült.
2014. ápr. 11. 11:22
 18/32 anonim ***** válasza:
20%
Szia! Én úgy tudom, nem is szülhetnék nála, már ha nőgyógyász lenne. Asszisztálni asszisztálhatna bent, de törvényileg ezt nem lehet kivitelezni. Édesapám kórházban dolgozik, és ő mesélte, hogy az egyik legjobb sebésznek beteg volt a felesége és nem műthette meg, mert nem tudna objektíven állni a dolgokhoz. Ugyan így, ha mondjuk gyermekorvos lenne a párod, nem írhatna fel gyógyszert gyerekednek (semmilyen családtagnak). De van olyan, hogy pro família recept, ez egy speciális recept, (keress rá), ezt rokonnak illetve magának írhat. :)
2014. ápr. 11. 11:50
 19/32 anonim ***** válasza:
24%

Ez nem kötekedés,csak érdekes,hogy ennél a kérdésnél etikátlannak tart egy-két dolgot,a másiknál meg ezzel szinte ellentétes választ adott.Ide miért nem tudta beírni,hogy ultrahangon is nézte.

Tudod,az én párom is szülész és érdekelt volna,hogy másoknál mi a szitu.Ennyi.

2014. ápr. 11. 11:58
 20/32 anonim ***** válasza:
51%

7. vagyok.

Idézek az itteni hozzászólásomból: "Nyilván minden ultrahangomon ott volt, ha volt valami gondom, otthon megvizsgált"

"Az egyetlen, ami segített, az az, hogy a férjem orvos, és ő nézte át rendszeresen uh-on, benne igazán megbíztam."

Nem látom, hogy hol üti egyik a másikat. :) Minden ultrahangomat megnézte, ahogyan itt is és ott is írtam, tekintve, hogy ő a férjem, a szerelmem, aki mindenben mellettem van, egyértelműen benne bízom leginkább.

Azonban pontosan tudom, hogy bőven adódhat a terhesség vagy a szülés során olyan szituáció (mint ahogyan nálam adódott is), amikor teljesen életszerűtlen és etikátlan a férjemet a saját egészségünk -adott esetben életünk- felelősévé tenni. Példa: a lányunknak az utolsó NST-je és flowja nagyon kétértelmű lett, nem nagyon tudtuk eldönteni, hogy mi legyen, sem ő, sem a többi kezelőorvosom (neonatológus, szülész). Végül a szülészorvosom hozta meg a döntést, és örülök, hogy nem a férjem vállára testáltam ezt. Ahogyan előttem is írta valaki: ilyen helyzetekben egy férfi, akinek a felesége és a gyermeke van "vészhelyzetben" nem döntőképes.

Azonban azt hiszem, ebbe teljesen belefér, hogy az ultrahang eredményeimet megnézze, sőt, egyszer hétvégén rendszeresen görcsölgetni kezdtem a 34. héten, akkor ő nézte meg a méhszájam, és ő csinált egy uh-t is. A 12. hét előtt pedig nagyon sokat stresszeltem (PCOS), hogy megmarad-e a terhesség, ilyenkor is ránézett uh-n. De soha nem kértem, hogy döntsön, hogy egyebekben gondozza a terhességem.

És ez jól is volt így, a szülés körül kialakult komplikációk a mi döntésünket igazolták.

Egy szó, mint száz, mindkét választ én írtam, nem érzem köztük az ellentmondást. :)

2014. ápr. 11. 14:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!