Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire nyomja a szülész...

Mennyire nyomja a szülész orvos a gyomrot szülés közben?

Figyelt kérdés
Még nem szültem, első babámmal vagyok terhes, és elég érzékeny a gyomrom, ezért arra lennék kíváncsi, mennyire nyüstölik a gyomrot szülés közben. Az erőlködés mennyire terheli meg? Gondolom ez is változó lehet, nálatok hogy volt?
2014. márc. 18. 08:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekem egyáltalán nem nyomta. A gyomromnak semmi baja nem lett a szüléstől, erőlködéstől.
2014. márc. 18. 08:28
 2/12 anonim ***** válasza:
Nekem nem nyomta egyik szülésnél sem.
2014. márc. 18. 08:30
 3/12 A kérdező kommentje:
Most lehet furán hangzik, de egy wc-n történő erőlködéshez képest mennyivel nagyobb nyomást kell kifejteni? A fájdalmat nem kérdezem, azt sejtem, hogy nem is lehet vele összehasonlítani...
2014. márc. 18. 08:34
 4/12 anonim ***** válasza:
Nekem sem nyomta, hozzá se ért a gyomromhoz. Fekvő helyzetben a doki (és a szülésznő) segített a fájásoknál felhúzni a lábamat és megtartani, közben nyomtam, tehát a gyomromat érte a legkevésbé terhelés, inkább a hasizmomat éreztem utána.
2014. márc. 18. 08:34
 5/12 anonim ***** válasza:
63%
Engem vákumoztak és nyomta is az orvos,mert nagy is volt és nem akart sietni :) Arra emlékszek,hogy hozott magának egy kis dobbantót,és először a jobb oldalamra állt,és onnan nyomta,de így nem volt mellettem a párom,utána átadta a páromnak a lehetőséget,de nem élt vele,a végén át állt a bal oldalamra,és ráfeküdt az alkarjával keresztbe a mellem alá és úgy nyomta. Először meg is ijedtem,hogy jaj,de nem is fájt,meg se éreztem,hogy ő is segített :)
2014. márc. 18. 08:38
 6/12 anonim ***** válasza:
Azért nehéz bármihez is hasonlítani mert még a vécén is máshova fejt ki nyomást az ember, nekem szülés közben az orvos mondta, hogy oda lefelé koncentráljak amikor nyomok.
2014. márc. 18. 08:39
 7/12 anonim ***** válasza:
Kitoláskor lefelé kell koncentrálni, a gyomromhoz semmi köze nem volt. (hülye hasonlat, de mint amikor a kaka már a kijáratban van és nem gyomorból nyomod, csak át a célon, majd figyeld meg hogy ott már nem kell a felső hasizmokat használni). A baba nem akart kibújni, a doki belekönyökölt a gyomromba és próbálta tolni lefelé, így gyorsabban megszületett, de nem is éreztem csak láttam hogy mit csinál. Azért sem volt kellemetlen mert vajúdás közben nem szabad enni, max inni pár kortyot, az üres gyomrot ha megnyomják abból nagy baj nem lehet. Nem gyakori hogy kikönyökölik a gyereket az anyukából, csak ha nagyon nehezen akar kibújni. De egyáltalán nem volt kellemetlen.
2014. márc. 18. 08:45
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, így azért könnyebb elképzelnem a dolgot! Megy a zöld kéz mindenkinek tőlem!
2014. márc. 18. 09:03
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem sem ért hozzá senki a hasamhoz, de az összehúzódások miatt többször hánytam, ha gyenge a gyomrod erre is érdemes lelkileg felkészülni.
2014. márc. 18. 10:02
 10/12 anonim ***** válasza:
Nekem sem nyomta. De én is sokat hánytam, szülés előtt közvetlen, és utána is. Az a lényeg, hogy azt mondják nyomd, akkor a nyomást-tolást lefelé irányítod és nem a hasadba. Nekem szülés után az volt rossz, mikor a belek mentek vissza a helyükre, 1-2 napig kellemetlen, enni sem bírtam.
2014. márc. 18. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!