Megtehetem, hogy szülés után maximum 48 órával távozom a kórházból saját felelősségre babával együtt?
Én délelőtt 11kor szültem és másnap délelőtt 10kor már a kezemben volt a zárójelentés. Gyerekkel együtt távoztam. Másnap el kellett menni a gyerekorvoshoz, megkapta a PKU oltást. Előtte beszélni kellett a gyerekorvossal, aki írásban vállalta ezt, ezt be kellett vinnem a kórházba magammal. Természetes szülésem volt, de császárnál is haza mentem volna, bár volt segítségem.
Nem éreztem, hogy lekezeltek volna, vagy bunkóskodtak volna egy nővér kivételével, de ő szerintem alapból olyan, mert már találkoztam vele NST alkalmával, kicsit helyre tettük egymást és utána minden oké volt. :)
Uzsoki kórház, Budapest, fogadott doki
Én tavaly júliusban szültem.
A szobatársam előttem szült egy nappal, császárja volt.
Mivel a babájával miden rendben volt és ő is jól érezte magát, megkérdezték tőle, hogy szeretne-e hamarabb hazamenni. (kellett az ágya, mert nagyon sokan szültek akkor)
Ő ezen nagyon meglepődött, de élt a lehetőséggel, úgyhogy két napot töltött a kórházban.
Nekem nem vetették ezt fel, de én nem is bántam. Igaz a 72 óra közeledtével már nagyon vágytam haza. :)
Szóval ilyen is van, hogy ők "küldenek" haza.
Megteheted.
Szólnod kell a védőnőnek és a gyermekorvosnak. Ő ír egy igazolást, hogy vállalja a baba ellátását, beadja a BCG-t és leveszi a PKU-t.
Ha ez megvan, haza kell engedniük, amennyiben minden rendben.
Én is így tettem 3. gyermekemmel, de sajnos hiába lett - a streptom, ő mégis elkapta, így mégis maradtunk a végén antibiotikum kúrára.
Természetesen így volt jó, én is csak akkor jöttem volna haza (de abban az esetben szülés után azonnal, amint megvan a vérvétel eredménye), ha minden rendben van.
A Te konkrét esetedben nem tudom mi lesz a következmény, ez sokban függ az orvos hozzáállásától.
Én 1 ilyen esetről hallottam, amikor az anyuka az orvos beleegyezése nélkül hazavitte a babáját. A kórház feljelentette a gyermek veszélyeztetése miatt, nagy hercehurca lett belőle.
Engem császár után 2 nappal, varratokkal a hasamban engedtek ki saját kérésre. Igaz, én nem haza mentem, hanem a koraszülött babám után egy másik kórházba.
Arról nem is beszélve, hogy akár az 5., 6., akárhányadik napon is történhet baj. Akkor mindenki költözzön kórház közelébe?
Ezzel a felfogással milyen felelőtlen vagy, te utolsó válaszoló? Anya az ilyen, aki nem a kórház mellé költözik, mi lesz ha Isten ne adja meg, baja lesz a gyerekednek mondjuk holnap? Hogy érsz be vele? Hm, te kis képmutató borsószem királykisasszony?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!