Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 6 napja szültem császárral és...

6 napja szültem császárral és nagyon dagad a bokám?

Figyelt kérdés
A korházban mig be volt kötve akkor minden ok volt.vérhigitó injekciót kaptam és most tablettát még 3 napig.mindkét bokám csunyán be van dagadva, pihenéssel kicsit lejjebb megy.ha kicsit.mozgok akkor megint rossz.terhesség alatt nem volt ilyen erösen csak nap végére enyhén.ez normális?mikor fog elmúlni?vizhajtó teát nem lehet inni?
2014. márc. 17. 02:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha mindkettő és pihenésre lejjebb megy, akkor nem trombózis, hanem "csak" vizesedsz. Megmutatnám azért mihamarabb legalább a háziorvosnak (vagy felhívhatod a kórházat is, ahonnan elbocsájtottak) és mérj vérnyomást, mert szülés után is felmehet.

Addig is polcold fel sokat (sose lógasd), igyál sokat, próbáld valahogy fekve tornáztatni a levegőben minél többet a lábaidat (bokakörzés, integetés), ha állnod kell, állj sokszor lábujjhegyre. Fáslizhatod otthon is vagy hordhatsz kompressziós harisnyát - reggel kell fevenni, mielőtt bedagad.

A csalántea elvileg jó lehet, de nem tudom, szoptatáskor szabad-e és mennyit. Esetleg kérdezd meg a gyerekorvost vagy védőnőt. Természetes vízhajtónak ajánlják még az almát, nyers petrezselymet, héjában főtt krumplit.

2014. márc. 17. 06:39
 2/5 anonim ***** válasza:
Nagyon vizes voltam szülés vége fele pláne, de műtét után méginkább. Igaz, hogy augusztus közepe volt, és szinte főttünk a kórteremben, de nagyon-nagyon vizes voltam. Az első héten 14 kg ment le. Kb bő 1 hét után kezdett apadni. Én nem vízhajtóznák, mert a tejbe minden kiválasztódik, viszont inni minnél többet innák, mivel beindul jobban a veseműködés, és igen is segít. Én mondjuk extrém eset voltam, mert alapjáraton megiszom nyáron a 4 liter vizet,de abban az időszakban megittam a dupláját is. Nem azt mondom, hogy az a jó nekem annyi esett jól, és császárosként szoptattam 2 évig annyi tejem volt.. huh kopp-kopp....tehát kezdj el inni és pipilni járni sűrűn, és apadni fog.
2014. márc. 17. 07:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Ikrekkel voltam terhes, utolsó 2 hétben bő 10 kg jött rám, aminek a nagy része víz volt, császár után még jobban elkezdtem dagadni. A dokim azt mondta 1 hónap és lemegy, 3 hét múlva vettem észre, hogy reggelre lement, de napközben újra bedagadt, majd 1 hónap múlva egy reggelre újra vékony lábaim lettek :)
2014. márc. 17. 08:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Császár után nekem is durvább volt, mint szülés előtt. Kb 2 hét volt, mire elkezdett lemenni onnan is a víz. Nem szabad vízhajtót inni, főleg, ha szoptatsz, a gyógynövényekkel vigyázni kell, mert átjut a tejbe!!!!! Türelem.
2014. márc. 17. 13:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem fel sem tűnt. hogy vizes lettem volna a végén, csak mikor szülés utáni 2. napon az egész lecsorgott a bokáimba. A papucsot sem bírtam felvenni, elég ijesztő volt. A doki szerint kb. két hét, mire lemegy, de már pár nap múlva nyoma sem volt.
2014. márc. 17. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!