Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kis felvilágosítás?

Kis felvilágosítás?

Figyelt kérdés
19 eves vagyok a parommal babat szeretnenk. a szulestol felek a legjobban :\ a veszelyeztetet terhessegrol meg a vetelesrol tudtunk beszelgetni mert mind a ketto volt mar a csaladba de pl olyanokra nem tudom a valaszt: mivel a legjobb szulni erzestelenitve csaszarral vagy termeszetesen? mikor kell bemenjek a korhazba ha nem vagyok veszelyeztetet terhes azaz h elfolyik a magzativz addig otthon maradhatoke ? minden esetben kapok beontest? meddig maradok korhazban kb? milyen cuccokat vigyek majd ? stb

2014. márc. 11. 08:13
 1/8 anonim ***** válasza:

mivel a legjobb szulni erzestelenitve csaszarral vagy termeszetesen? - ha van elég pénzed, akkor megcsászároznak, ellenkező esetben nem kívánságműsor!

mikor kell bemenjek a korhazba ha nem vagyok veszelyeztetet terhes azaz h elfolyik a magzativz addig otthon maradhatoke ? - a veszélyeztetett terhesség és az, hogy elfolyik a magzatvíz, nem ugyanaz!

minden esetben kapok beontest? meddig maradok korhazban kb? milyen cuccokat vigyek majd ? - ezt a kórházban kéne majd megkérdezni, minden kórházban más a gyakorlat!

Beszélgessetek még...és jegeljétek a gyerektémát!

2014. márc. 11. 08:25
 2/8 anonim ***** válasza:
Ok nélkül császárral semmiképp, mellesleg meg sem csinálják a legtöbb helyen. Azért az egy komoly hasi műtét, akkor éppen nem érzed, de utána nagyon. Sima szülésnél is lehet érzéstelenítőt kérni, valamit csillapít a fájdalmon. Egyértelmű, hogy természetesen jobb szülni, ott sokkal gyorsabb a regenerálódás és szó szerint ha kint van a kicsi már nem is emlékszel, hogy mennyire fájt. Ott és akkor más dimenzióban vagy, másképp fogod fel a dolgokat. Veszélyeztetett terhes több mindentől lehetsz, ezt a doki állapítja meg, mint azt is ilyen esetben mikor kell a kórházba menni. Normál terhességnél rendszeres fájásokkal vagy magzatvíz elfolyással kell bemenni szülni. Egyébként csak a 9 hónap alatti vizsgálatokra jársz el. A milyen cuccokat vigyél kérdést tedd fel akkor ha terhes leszel és a vége felé jársz. A beöntés kórház függő, van ahol kúpot kapsz van ahol beöntenek. Ez is szükséges rossz, hogy ne csináld össze magad szó szerint az erőlködéstől.
2014. márc. 11. 08:28
 3/8 A kérdező kommentje:

koszonom a valaszokat

1# tudom hogy a ketto kulonbozik lehet nem jol fogalmaztam meg .. ugyertettem ha nem vagyok veszelyeztetet terhes mert azt tudom ha igen ak korhazba kell menjek "sima terhesseg" esetere gondoltam :)

2014. márc. 11. 08:35
 4/8 anonim ***** válasza:

Itt nálunk Debrecenben van szülésre felkészítő tanfolyam ami ingyenes kismamáknak. Ott mindent elmondanak részletesen. Hogy mire kell odafigyelni, hány perces fájásokkal kell bemenni és mit kell tenni ha elfolyik a magzatvíz. Körbevezetnek a szülőszobán és a szobákat is megmutatják ahol a babákkal vannak a friss Anyukák. Valamint a szoptatási technikákat is megmutogatják egy játék baba segítségével. Arról, hogy mit kell bevinni a kórházba az millió oldalon megtalálható, ahogy a baba fejlődési szakaszai is. Pl. beírod hogy terhesség hétről hétre és meg tudod nézni éppen mi fejlődik éppen a babán.

2 fiú Anyuja és 39+2 hetes kismama

2014. márc. 11. 14:30
 5/8 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszod :) konnyu szulest es egeszseget kivanok a babahoz :)
2014. márc. 11. 17:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha veszélyeztetett terhes vagy nem feltétlen kell korházba lenned a 9 honap alatt. Legjobb esetben progi csaszar lesz hamarabb és több vizsgálat. De ilyen gondolatokkal nekiindulni...... Amugy a googleba beirva rengeteg mindent találsz illetve a terhesség alatt arra van a terhesgondozas h mindent megkérsezhess a védőnőtöl.

Nagy vonalakban annyit mondanék, hogy a természetes szülés a legjobb, komplikácio nélkül. Beöntést elvileg szinte mindenhol adnak ha van rá idő és az anyuka evett.

Mért lennél veszélyeztetett? attol h volt a családba.... az első 12 hétben én is az voltam hematoma miatt meg egy előzö vetélés miatt. De most 39+3 hetesen is vezetek, Házimunkát végzek stb...semmi gond. csak a pici nem akar kibujni.

Hogy mijen cuccokat vigyél illetve mikor kellbemenni a korházba ezt a védőnö vagy az orvos elmondja mert korháza válogatja. Alap esetben akkor kell bemenni ha megindul a szülés (viz elfolyás,vagy rendszeres fájások,v vérzés) vagy ha az orvos azt mpndja be kell menni. A korházi cucc listaja is valtozo, van ahova a kicsinek is vinni kell saját holmit.

De mindent megtalalsz googleban ha.És terhesség alatt mondom erre van a védőnö is.Szivesen segitenek. Nekem azt mondta a védőnöm hogy nem baj h sok a kérdésem inkabb az a baj ha nincs mert azthiszem mindent tudok.

A szüléstől valo félelem pedigvagy elmulik vagy nem. De bele kell törődni hogy baba bizony még nem maradt bent. És álltalában 35cmes a buksijuk.

2014. márc. 11. 17:47
 7/8 A kérdező kommentje:

koszonom a valaszod :) csak sajnos meg nem jott ossze igy nem tudok menni terhesgondozasra pedig annyi kerdesem van hogy ah az hihetetlen :))

nagyon varom hogy itt legyen a pocimba <3

2014. márc. 11. 18:24
 8/8 anonim ***** válasza:

Akkor a google illetve a baba mama oldalakat ajánlom ott rengeteg hasznos infót találsz.

[link]

[link]

stb

olvasgass

2014. márc. 11. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!