Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Borzasztoan félek a szüléstől,...

Borzasztoan félek a szüléstől, császártól, ahogy olvasgatok egyre jobban!?

Figyelt kérdés
Igazából egy fej fájás ágyba dönt,20 hetes vagyok ha fájogat a derekam azt is nehezen viselem! Soha nem voltam beteges típus,kórházban is csak vetélés miatt voltam 2× ami szörnyű emlék és ezáltal a korháztól is rettegek! Már nagyon vártuk a babánkat,boldog vagyok de ha bele gondolok hogy szülni fogok félelemmel tölt el, tudom hogy át kell esnem rajta meg már nagyon várom hogy a karjaimba tartsam a kislányomat de még is! Valami tipp esetleg?

2014. márc. 5. 22:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Bár még nem szültem meg, de ugyanigy voltam mint te. 20.hét körül olvasgattam rola videot néztem és berezeltem. Volt olyan amit végig se tudtam nézni szintén kinyomtam.Nekem sajnos a családban nincs pozitiv példa mert mindenkit császároztak.

Barátnőm az egyetlen aki a 22órás vajjudás ellenére is aztmondja ne féljek. Most tervezik a kistesót. Ha ő igy gondol a szülésre illetve bevállal mégegyet akkor aztmondom valoban nem kell félni.

Én is abbahagytam az ilyen videok nézegetését stb és jot tett. Azota csak a picire koncentrálok hisz a szülés az egy rövid időszak végét és egy új, hosszu és csodás dolog kezdetét jelenti. Az az egy nap vagy pár óra nem éri meg azt hogy idegeskedj töprengj rajta. Ha meglesz a pici eltörpül mellette minden. Én igy gondolok rá. Nem mellesleg ha a vége felé jársz már csak az eredmény jár a fejedben hogy milyen lesz az a kis ficánka aki eddig odabentről rugdosott mozgolodott. Milyen lesz a szeme,haja,arca,kicsi keze lába pocija,milyen lesz ha a karodba tarthatod,ha szoptatni kell,pelisozni öltöztetni. Mikor fog először rádmosolyogni kimondani hogy anya.... Alig fogod várni az érkezését és ez elnyomja majd a félelmed.

Ami még engem megnyugtatott az az a pár mondat volt hogy:

1 baba még nem maradt bent bele kell törődni bizony ki kell jönnie

2 mindenki azt mondta akármennyire is fájt,túlélték, és abban a pillanatban megszűnt a fájdalom ahogy kibujt

3 ha annyira elviselhetetlen lenne nem lennénk ennyien.

Még ha esetleg egyik sem igaz megnyugtat. Mert tudom nem én vagyok az első sem az utolso aki átéli majd.

Én már nagyon izgatott vagyok és bár itt lenne már mert már nehéz minden. Nem félek, bizom az orvosban,szülésznőben és legfőképpen magamban hogy igenis én is meg tudom csinalni.

39hkm

2014. márc. 6. 09:11
 12/18 anonim ***** válasza:

Hát neked úgy látszik nem használ ha olvasgatsz :) Nekem jó volt, hogy tudjam mire készüljek. Szóval ne olvasgass.

Ezen akár akarod akár nem túl fogsz esni vagy császárral vagy normállal. Fájni fog, nem kicsit hanem nagyon, de ezt is tudod. Szerintem sokkal jobb őszintén elmondani.

Én is féltem nagyon, főleg hogy nem bírom a vért meg a kórházi dolgokat.

Hidd el mindenki fél ettől, márcsak azért is mert ezt a fájdalmat nem tudjuk elépzelni amíg át nem esünk rajta. Mikor benne leszel már mindegy lesz hidd el.

Keress valami elfoglaltságot ami tényleg leköt, nem gondolkodsz ilyenen. Akár valami szobacsinosítás, vagy nézegess baba dolgokat miket vegyetek majd meg. Én ezt csináltam, bújtam a netet hogy kiműveljem magam, hogy melyik babakocsit, milyen matracot stb. Nem kell még vásárolni ha nem akarsz, de ha oda kerül a sor már tudod melyik legyen nagyjából.

Nekem amúgy jót tett mikor elmentem egy szülőszoba látogatásra, sőt pont szült valaki, így nyilván oda nem mehettünk be, de valahogy jó volt látni, hogy nem egy lepukkadt hely, tényleg sok lehetőség van, ráadásul pont akkor szült valaki, így láttam, hogy szépen megy minden, nem rohangálank a dokik stb.

2014. márc. 6. 11:49
 13/18 anonim válasza:
Másfél hete szültem....mindenre fel voltam készülve, de erre nem. 11 óra vajúdás, amiből kb. 5 óra maga volt a pokol, borzasztóan fájt...készülj fel a legrosszabba és akkor nem érhet meglepetés. És mindenképp érdeklődj a fájdalomcsillapítás felől. Az azonban biztos, hogy a végeredmény mindenért kárpótol :) Kitartás! Te is túl leszel rajta :)
2014. márc. 6. 13:38
 14/18 anonim ***** válasza:

Szerintem is jobb rosszabbra készülni én is úgy voltam vele mindenki vajúdik 8 órát hát nekem 5 óra volt mindennel együtt a szülés :)

Viszont készültem epidurálra, de mivel nagyon gyorsan tágultam, így már nem kaphattam. Akkor azért nem esett jól, mikor közölték hogy nem adhatják, de nyilván azért mert gyorsan túl lettünk mindenen :)

2014. márc. 6. 15:14
 15/18 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok de nem nyugodtam meg:-D inkább csak elfogadom hogy ezen túl kell esnem ha félek ha nem! :-) Epidurálástól is félek, milyen érzés? Lehet kérni? Ugy halottam le is lehet bénulni ha nem jól szúrnak? ?
2014. márc. 6. 16:10
 16/18 anonim ***** válasza:

Le lehet bénulni az epiduráltól, de ritka, általában az un. rejtett nyitott gerincnél (mikor nincs tünet, de a csigolya nem záródott tökéletesen) és régi sérülés következtében, vagy ágyéki szakaszon lévő gerincferdülésnél fordul elő (de tényleg ritka).

Láttam szüléseket, a természetesek nem raztak meg, de a császár nagyon. Maga a látvány nem annyira (hozzá vagyok szokva a műtétekhez) hanem, hogy az anyuka sírt, hogy altassák el, ő nem akar ébren lenni és mégsem tették, pedig nagyon kikészült. (a baba érdekében nem teszik, de szerintem is borzalmas élmény lehet, hogy ébren felvágnak). Utána is sírt, hogy fájdalmat nem érzett, de ahogy matattak és mozgatták a beleit érezte és nem is mutatták meg a babát neki csak pár másodpercre.

nagyon sajnáltam és azóta én is rettegek ettől, egyedül az vígasztal, hogy a baba érdekében teszik és ha nálam is sor kerülne rá, rá koncentrálnék.

Szóval arra kell gondolni, hogy milyen jó lesz, mikor már megvizsgálták és odaadják neked és végre magadhoz ölelheted. :)

2014. márc. 6. 16:22
 17/18 anonim ***** válasza:

Én voltam aki készült, hogy kap fájdalomcsillapítást, ez az epidurál lett volna, de olyan gyorsan tágultam, hogy 4 ujjnyi voltam mire beértünk :) na ott már esélyed nincs kapni, mert 5 ujjnyinál már kitolás van.

Az hogy mellészúrhatnak ebből ne indulj ki!!!! Az utcára kimenni is veszélyes :) fejedre eshet valami :) vagy a zebrán is ütnek el gyalogost sajnos. Sőt ne állj buszmegállóba se mert ott is törnénik baleset. De ha otthon is érhet baleset. Szóval ezekből ne indulj ki!!!!

2014. márc. 6. 16:28
 18/18 anonim ***** válasza:
Na ezen már én is túl estem tizenpár hetesen. Azóta megnyugodtam és várom. Nem olvasgatok utána, nem kattogok rajta, csak izgatottan várom. Sok ismerősöm szült mostanában akiknek sokkal alacsonyabb a fájdalom küszöbük és mégis túlélték, remélem én is túl fogom...:D én inkább most a következményektől kezdtem el félni. Ha természetes szülés akkor azért hogy kitágulok és az esetek nagy részében azt írják már már sose lesz ugyanolyan mint most, kicsit vágnak ott lent azt még elviselném ha utána ugyanolyan lenne, de ahogy olvasom hogy van hogy reped, szakad, aztán lötyögős marad úgy érzem mint aki a női testét még most kiélvezheti de számolom vissza a napokat...:( a császárnál meg a tudat hogy egy elég komoly hasi műtét altatás nélkül, valamint a tudat hogy nem én szültem meg csak kiműtötték belőlem:( szóval a szüléstől én már nem félek, szerintem te se aggódj ezen, vannak a pár órás vajúdás és fájdalmaknál rosszabbak is és akkor még a megereszkedett hasról, ne adja isten zebracsíkos repedésekről nem is beszéltem..bocsi az offért de én ezeken nem tudok túllépni :-(
2014. márc. 6. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!