Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha nem érsz be időben a...

Ha nem érsz be időben a kórházba szüléskor hogy előkészítsenek akkor a "beöntést" el lehet otthon is végezni? Hallottam egy fajta kúpról amit a kórházakban használnak.

Figyelt kérdés
Zalaegerszegen szültem 1,5 éves. Kaptam beöntést,nálunk csak az volt akkor, szerintem most is így lesz, elcsípték a burkot stb. Most nem akarok olyan korán bemenni. Itthon jobb lett volna vajúdni és megvárni az 5 perces fájásokat. Akkor a dokim marasztalt és nem volt kérdés, szülni kellett. Nem szeretnék persze úgy beesni a szülőszobába hogy nincs idő semmire és jön minden....
2009. dec. 12. 11:01
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
A szülésemet a kórházban indították be. Előtte már voltak fájásaim itthon de a vérzés miatt be kellett mennem. Sok anyuka akkor jött már be amikor fél óra volt vissza a szülésből. Tényleg a végén. Akkor már nem készítik elő az embert, csak feldobják az ágyra. A dokim most is mondta hogy menjek be időbe az előkészítés miatt, de jobb lett volna itthon megoldani mint sorban állni a WC előtt..és ott bent szenvedni. Persze azonnal rákötöttek oxitocinra és jött a kézzel történő tágítás. Hamar megszültem de jobb lett volna a természetre bízni és a maga tempójában kivárni.
2009. dec. 12. 15:03
 12/23 A kérdező kommentje:
Ez nem odacsinálás kérdése amúgy. Lehet hogy nem érezted, de jött belőled minden. Vagy nem volt benned semmi étel mert nem ettél. Ha bármi marad az emberben akkor az a fizika törvényi szerint onnét távozik.
2009. dec. 12. 15:04
 13/23 anonim ***** válasza:

Nálam úgy zajlott az első szülés, hogy reggel be kellett mennem vizsgálatra: reggel felkeltem megittam a kávémat, ettől mindig beindul a nagydolog, elintéztem, lezuhanyoztam és indultam vizsgálatra. Ott közölte a doki, hogy már ne menjek sehova, mert szülni fogunk. Megkérdezte, hogy mikor volt székletem, mondtam, hogy kb 1 órája és azt mondta, hogy akkor nem kell beöntés. Ettől függetlenül volt még bennem egy kisebb adag, ami szüléskor kijött, de ez egy kicsit sem érdekelt.

Most 36 hetes vagyok és próbálom úgy intézni, hogy minden nap rendbe legyen a dolog, ha megint ilyen helyzetbe kerülnék hátha megint megúsznám a beöntést.

Amúgy hashajtó kúppal úgy sem tudod annyira kipucolni magad, mint a beöntéssel, de szerintem a Glicerines kúpra gondolsz. Én másfajtát nem ismerek, pedig eü-s vagyok. De ebből lehet kettőt is felhelyezni egymás után, ha tuti eredményt akarsz. Csak arra vigyázz, hogy nehogy a szülés is beinduljon közben.

2009. dec. 12. 16:38
 14/23 anonim ***** válasza:

Nálunk nem is adtak beöntést vajúdáskor a kórházban, hiába kértem volna. Glicerines kúpot kaptam, azt is azért, mert kértem. A szülőszobában volt zuhanyzó wc-vel, és csak a párom volt bent velem, na meg a szülésznőm, de ő nem nagyon zavargászott, kb 10 percenként nézett ránk az elején, így nem volt gond a wc-zéssel. Egyébként a kúp nálam 10 perc után hatott is, és nem volt olyan áttörő, mintha beöntést kaptam volna. Kijött aminek ki kellett, aztán legalább ezzel már nem kellett foglalkoznom.

Glicerines kúpot te is vehetsz gyógyszertárban. Én vettem itthonra székrekedésre, de mindig mikor eldöntöttem, hogy na majd holnap kipróbálom, nem volt már rá szükség :o)

Nekem bejött a kúp is, de a beöntéstől sem idegenkedtem volna. Bár délután fél egykor kezdődtek a fájásaim, előtte meg dokinál meg itt ott voltunk, így egy ikeás hotdogon kívül nem nagyon mertem enni aznap mást. :o)

Szóval szerintem, ha még otthon van időd a kórházba menés előtt, nyugodtan próbáld meg a kúpot.

2009. dec. 12. 16:49
 15/23 anonim ***** válasza:
16%

Oh h mindenki fennakad mindene ^^

ÉN egyszerűen válaszolok,ne neadj beötést,mert leszedi a fontos bacikat amik kellenek oda :) Komolyan mondom,szaklapban olvastam ^^

Ada és Abi

2009. dec. 12. 18:01
 16/23 anonim ***** válasza:
16%

Jajjj azt elfelejtettem,kérdezz már ré gyógyszertárban,h keserű sót nem lehet e neked,..mond azt,h székrekedésre kell

A&A

2009. dec. 12. 18:02
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Én 40percet voltam a szülőszobán, idő sem volt beöntésre. De nem lett "rossz vége" . Egyébként bababarát kórházban nem adnak beöntést és nem isborotválnak, csak ha te kéred.

10hetes baba anyukája

2009. dec. 12. 22:55
 18/23 A kérdező kommentje:
Mi elvileg az egyik legbababarátabb kórház vagyunk:) Itt borotválnak akkor ha otthon nem végzed el. Szeretnék én is úgy odamenni hogy rendben legyen minden. Legutóbb amikor szültem, egy hatszor szülő kisebbségi anyuka eléggé renben hagyta a WC-t maga után. Bár nem volt energiám akkor ezzel foglalkozni, mégis elég gáz volt.Ezért tettem fel a kérdést is!
2009. dec. 13. 07:32
 19/23 anonim ***** válasza:
Ha megtalálod a megoldást, akkor kérlek írd meg mert már engem is nagyon érdekel.
2009. dec. 13. 08:30
 20/23 anonim ***** válasza:

Ne haragudjatok,de miért kellett 0-ra lepontozni?Te meg kérdező mintha észre sem vetted volna,hogy írtam:/ Szánalmasak vagytok komolyan.

Az otthoni beöntés tényleg ártalmas, a kórháziban van egy plusz anyag.De pontozgassatok le és élvezkedjetek

2009. dec. 13. 09:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!