Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apasági elismerő nyilatkozat...

Apasági elismerő nyilatkozat hány napig érvényes?

Figyelt kérdés
Mikor csináltassam meg? És miket kell vinnünk magunkkal, személyi/lakcímkártyán kívűl? 3 évvel ezelőtt már csináltattunk 1-et, de már nem emlékszem hogy is volt.
2009. dec. 12. 09:45
1 2
 11/12 anonim válasza:
Egy hete csináltattuk (Bp., VII. kerület, a 32. héten. Az okmányirodában mondták, hogy nem kell figyelni a 30 napos határidőre, mivel egy bizonyos gyereket ismer el sajátjának az apuka, és azt nem vonhatja vissza később. (Ebből következik, hogy minden gyereknél kell egy ilyen nyilatkozat, amennyiben "csak" együtt éltek.) A jogszabályban sincsen már 30 napos határidő - úgy tudom, hogy a házassági anyakönyvi kivonat esetében sem.
2009. dec. 15. 10:40
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, valahogy én is így gondoltam. Csak valamikor hallottam erről a 30 napos dologról, de akkor már eltörölték. Így nyugodtabb vagyok, januárban kényelmesen elmegyek és megcsináltatom. Akkor leszek 32-36 hét között.
2009. dec. 16. 07:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!