Apasági elismerő nyilatkozat hány napig érvényes?
Figyelt kérdés
Mikor csináltassam meg? És miket kell vinnünk magunkkal, személyi/lakcímkártyán kívűl? 3 évvel ezelőtt már csináltattunk 1-et, de már nem emlékszem hogy is volt.2009. dec. 12. 09:45
1/12 anonim válasza:
3 éve?:))) Minden gyerekről külön kell nyilatkozni. Ha egyszer nyilatkozik akkor az úgy is marad.
2/12 A kérdező kommentje:
Most akkor azt akarod mondani, hogy nem kell új? Vagy félreértettelek?
2009. dec. 12. 13:48
3/12 anonim válasza:
most ismét szülni fogsz? ha nem élsz házasságban, akkor 30 napnál nem régebbi nyilatkozatra lesz szükségetek.
4/12 anonim válasza:
30 napnál nem régebbi kell legyen. Kell hozzá személyi, lakcímkártya, kiskönyv, igazolás a dokitól, hogy terhes vagy, mikor volt a fogantatás időpontja és mi a szülés várható idelye.
Én tök kibuktam azon, hogy vigyek igazolást a dokitól a terességről. Meg is kérdeztem a nőt, hogy ugyan nem látszik?
5/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Az orvosi igazolásra már nem is emlékeztem. Amúgy kár, hogy csak 30 napig érvényes. Akkor csak a 37 hét körül csináltatom meg, de mi van ha előbb jön a baba... hát ezt marha jól kiszámolta az állam!
2009. dec. 12. 16:07
6/12 anonim válasza:
Szia.Nálunk bármikor meg lehetett csináltatni,nem kértek 30 napnál nem régebbit(mivel ez sose évül el)-de akkor ezek szerint,ez is kórház/település függő.
7/12 anonim válasza:
Nekünk sem kellett 30 napnál nem régebbi, mi a 28. héten már megcsináltattuk, és nem szóltak a kórházban, hogy nem jó. De kérdezd meg a kórházban az anyakönyvvezetőt. Szerintem nyugodtan meg lehet csináltatni hamarabb.
11 hetes fiúcska anyukája
8/12 anonim válasza:
Szia! Én 30 hetes voltam amikor megcsináltattuk, és nem volt baj, hogy 30napnál régebbi. 42hétre jött a babó.
9/12 anonim válasza:
aki hazas annak nem lehet regebbi 30 napnal!
akik elettarsak annak mindegy mikori.
10/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, megnéztem a kerületi Önkormányzat oldalán is, nincs semmi a határidőt illetően(csak az hogy milyen iratokat kell vinni). Amúgy élettársak vagyunk, nem házasok.
2009. dec. 14. 13:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!