Mikor induljak a korhazba?
nem kell percre pontos fájásokat várnod - én is arra vártam, de nem kellett volna mert nem lettek percre pontosak, mégis mire beértünk a kórházba már 2 ujjra ki voltam tágulva! (kb. így jöttek: 3-5-6-4-7 percenként).
Ha elfolyik a magzatvíz, akkor viszont menni kell!
Szia, nekem azt mondta a szülésznőm, hogy ha elfolyik a magzatvíz 3 órán belül be kell érnem a kórházba, mindegy hogy vannak-e fájások. Ha fájásokkal indul a szülés, akkor pedig 5 perceseknél induljak. Majd írj, hogy mi van veled.
37 hkm
Elég fura nekem, hogy elfolyt magzatvízzel egyesek még pakolásznak meg tusolgatnak.
Nekünk ki volt adva, hogy olyankor szigorúan vízszintesbe kell helyezkedni, mivel a víz hiányában a baba feje alá beszorulhat a köldökzsinór, ha éppen olyan helyzetben van. Nem gyakran fordul elő, de nem szabad kockáztatni.
De hát ahány ház, annyi szokás.
Koszonom szepen a valaszokat!
Mar kicsit izgulok, hogy "meddig meg???". Mondta a doki az elso perctol hogy nincs sok magzatviz.Holnapig meg van egy kicsi ido, de nem szeretnem "tul hordani", nehogy ez miatt a babanak baja legyen.
a koldokzsinor kizarolag akkor eshet elore ha a baba feje nincs benne a medenceben Ezt minden orvos az utolso ellenorzesen elmondja.
Ha ababa feje lenn van a medenceben H1 H2 H3 szinten akkor elzarja a mehszajat es ha el is folyik a magzatviz minrt egy dugo mukodik a fej.
Hiszen a korhazban sem kell fekudni vegig ott is setalhatsz lepcsozhetsz labdazhatsz stb
Akkor kell sietni a korhazba ha a baba faros es nincs a feneke lenn vagy keresztbe harant fekszik vagy magassan van a feje.
Ha elmegy a magzatviz nyugodtan lehet keszulodni zuhanyozni varni hiszen egy normalis szules 90% 24 oran belul a burokrepedes utran beindul.
A fajasok
ha min 2 oraja rendszeres fajdalmas fajasaid vannak akkor idulhatsz.Rendszeres ertem 3-5 perces es min 60 sc tarto eros fajdalmas mehosszehuzodas.
Hiszen jobb otthon vajudni mint egy idegen helyen korhazban.
Egy elso babanal egy vajuda seltarthat akar 24-36 oraig is.
A vajudast attol szamoljuk ha a mehszaj min 3 cm (masfel ujnyira van kitaguulva es rendszeres min 5 percenkeni fajasok vannak.
Minnel tovabb maradsz otthon annal kisebb az eselye hogy beavatkoznak a szulesedbe !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!