Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire fáj az első szülés?

Mennyire fáj az első szülés?

Figyelt kérdés
2009. dec. 10. 17:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
59%

Fàj.Aki azt mondja,hogy kevésbé az nem öszinte.Nagyon fàjdalmas.Semmihez sem hasonlithato fàjdalom.Van aki hamar tullesz rajta,van aki nem.

De ha szülés elöt àllsz,és félsz,felesleges.Ugyis àtfogod élni.És hidd el,megéri ezt a fàjdalmat àtélni!

2009. dec. 10. 17:25
 2/14 anonim ***** válasza:
65%
Ne félj, ha mégis, az sem baj, mert amikor eljön az idő, már nem fogsz félni, mert minél hamarabb szeretnél rajta túl lenni. De nem azért mert annyira nagyon fáj, egyszerűen a kezedben akarod tartani és látni szeretnéd a manókádat. :)
2009. dec. 10. 17:32
 3/14 anonim ***** válasza:
69%
Én viszont rosszabbra számítottam, mondjuk így is nagyon fájt. Ettől függetlenül élveztem minden percét és nagyon várom a következőt:-)
2009. dec. 10. 17:33
 4/14 anonim ***** válasza:
57%
Fáj nagyon,de nem annyira mint a filmeken, ahol elátkozzák az apát a gyerekért. és nem annyira, h majd belehalj. fáj és kész, de félni nem kell tőle, mert úgyis kibírod.
2009. dec. 10. 17:35
 5/14 anonim ***** válasza:
65%
Rettenetesen fáj. De ki kell bírni :)
2009. dec. 10. 18:00
 6/14 anonim ***** válasza:
76%

Jó akkor most engem lepontoztok. Nekem egyáltalán nem fájt. Nagyon magas a fájdalomküszöböm. Inkább feszítő érzés volt. Belémengedtek két üveg fájáserősítőt és semmi.

Aki asztmás és olyan jellegű a gyógyszere, akkor a méhizomzat laza lesz, nem fog fájni, vagy kevéssé, mert ugyanolyan izmokat stimulál a gyógyszer, mint amilyen tüdő körül van. (nem én találtam ki, orvosok mondták, hogy ezért nem fájt)

2009. dec. 10. 18:01
 7/14 anonim ***** válasza:
74%

Hááát, azóta a mestruációs görcseimet már csak kinevetem :) De tényleg úgy van, hogy a fájdalmat azonnal elfelejted, amint kezedben tartod a kisbabádat. Úgy gondolom (saját tapasztalat), hogy ha türelmes vagy és próbálod a lehető leginkább átadni magad a vajúdásnak, akkor nem a fájdalommal fogsz foglalkozni, hanem a picivel. Amikor jöttek a fájások, egyre gyorsabban és egyre erősebben, akkor arra gondoltam, hogy gyere kicsim, gyere, hamarosan találkozunk, kitartás... Nekem nagyszerű szülésem volt, esküszöm a "hímzés" jobban fájt, pedig csak egy centis gátsebet vágtak, a biztonság kedvéért. Kihagyhatták volna :) Ja, és nem hülyeség a légzésgyakorlat, és a szülésnél jelenlevő derékmasszírozása.

Ne félj! :)

2009. dec. 10. 18:30
 8/14 anonim ***** válasza:
82%

Attól függ hogy állítod be magadnak agyban a dolgokat. Én végig arra készültem, hogy igen, fájni fog, de ki fogom bírni és ott lesz a baba végre velünk. Egyébként is van más választás? valahogy ki kell jönnie a babucinak:) Na kb ezekre gondoltam és nem féltem egy picit sem, mikor oda került a sor. Utólag azt mondom jobban nem is csinálhattam volna. Fáj az biztos, de ha nem úgy állsz hozzá, hogy lehet, hogy bele is halsz, akkor kibírható.

Mikor nagyon nehéz akkor is csak egyre gondolj: hamarosan vége és ott lesz a kicsi gyermeked. Ért tedd!

ne feledd:minden fejben dől el!!!

2009. dec. 10. 19:19
 9/14 anonim ***** válasza:
64%

Ez olyan "mennyire kék az ég" kérdés...

Kinek mennyire...

Nekem nem fájt, semmi olyan élményem nincs, hogy fájt volna. A vajúdás elviselhető volt, a tolófájás feszített, de nem a fáj szót használnám rá.

Bátran várom a másodikat nem sokára...

Fájdalomcsillapító nélkül 3330 gr, 51 cm lett a lányom.

2009. dec. 10. 19:47
 10/14 anonim ***** válasza:
73%
Szia!Én is fájdalomcsillapító nélkül szültem,én eddig azt hittem mindenki úgy szül..Ráadásul megindított szülésem volt..Nekem a vajúdás nagyon-nagyon fájt..Maga a szülés nem annyira..úgy csináltam mindent,ahogy a doki mondta..5 nyomás,és kint volt a Husikám,kerek 4000gr.:-)Viszont erre nem lehet felkészülni,én végig tök nyugodt voltam,de nem számítottam ilyen fájdalomra..leírhatatlan,de megéri..Még annyit,hogy másfélórán keresztül stoppolt a dokim,és persze azt is érzéstelenítés nélkül..megsem éreztem..
2009. dec. 10. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!