Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha lehetne ti mit választanáto...

Ha lehetne ti mit választanátok szésnél?

Figyelt kérdés

Azt olvastam ,ma màr az elõször szülôknél 90%-ban alkalmaznak gàtmetszést.

Ha vàlasztani lehetne ti " kérnétek"?

Aki màr szült, nektek volt? Mi vàltozott utàna?

Bàr még csak tervben van a baba én nagyon félek az efféle vagdosàstòl. Valamiért még a csàszàrozàs is jobban " tetszik". Mennyire normàlis ez? :/

#szülés #gàtmetszés
2014. febr. 4. 18:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Volt mindkettő, úgyhogy tudom miről beszélek.

Az első szülésem sos császár volt, maga volt a földi pokol utána. Borzalmasan fájt mindenem, fél évig tartott míg felépültem...

Ma 3 hete, hogy normál úton megszületett a 2. lányunk. Császárra készültünk, de olyan irtózatos tempóban jött a kicsi, hogy nem volt idő összehívni a műtőscsapatot... Volt gátmetszés, amit egyáltalán nem éreztem, 3. nyomásra kint is volt a baba. A varrás kellemetlen volt, de ennyi. Még a szülőágyon mondtam a férjemnek, ha csak ennyi egy szülés, rögtön szülök akár 3-at is. :D A varratszedés sem fájt, inkább megkönnyebbültem. Ja, és szülés után másnap fel bírtam emelni a lányunkat (13kg), el bírom látni a 2 gyereket, nem fáj semmim. Az ülés volt egy kicsit necces, de miután kitapasztaltam, hogyan is kell, az sem gátolt semmiben. Mondjuk nálunk nem a végbél és hüvely bejárat között végzik a gátmetszést.

Szóval 1000x inkább a gátmetszés, mint 1x a császár!

2014. febr. 4. 23:19
 12/17 anonim ***** válasza:
Nekem normál szülésem volt, de bazi nagy baba, 4370g és 55 cm.Majdnem császár lett a doki már feküdt a hasamon, úgy nyomtunk.A vágás nem fáj, kisebb gondod is nagyobb akkor szerintem.Egyébként én is féltem tőle, de nem vészes.Szülés után 2 nappal már lépcsőznöm kellett, mivel megfertőzödött a baba és átszállították,ahol a 3. emeletre mentem és nem volt lift, napi 100 lépcső másfél hétig.Kicsit fájt, de muszáj volt.Nem érdemes rágörcsölni a metszésre előre, mert korlátozhat a tágulásban a félelem.A császár alapvetően sürgősségi műtét azok esetében, ahol már gond van, ne kívánd magadnak, hogy ez legyen előre.Nagy a rizikó és gondolj bele gyorsan, kapkodva életért küzdeni helyzetben nem jó lenni sem neked, sem a babának, sem az orvosnak.
2014. febr. 5. 05:17
 13/17 anonim ***** válasza:
A gátmetszést nagyátlagban akkor végzik mikor jön a fájás. Én nem tudtam , hogy gátat metszett a doki. Pár nap alatt meggyógyúlt. A császár egy hasi műtét. Én meg pont attól félek, hogy az lesz nekem ha nem fordul be a kisasszony. Az első nekem gátmetszéses szülés volt. A második gátvédelemmel volt!
2014. febr. 5. 16:46
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszi a vàlaszokat, sokat segìtettetek :)
2014. febr. 5. 17:46
 15/17 anonim ***** válasza:
Szia! Én ragaszkodtam hozzá, hogy ne legyen gátmetszésem, akkor se, ha repedek helyette. Nem is lett, repedtem, de hamarabb rendben lettem, mint a kórházban azok, akiknek volt metszésük. Sajnos sokuknak a metszés ellenére lett még repedése is, az nagyon gáz volt nekik. Most megint babát várok, megint nem fogok kérni. Az első szülésnél az volt a gáz, hogy nagyon kimerültem és a végére kaptam oxit, amit az ügyeletes átmenet nélkül a minimumról a maximumra tekert. Így túl erős fájásokat generáltak, ami miatt nagy sebességgel jött a baba és nem tudtam fokozatosan tágulni. Most nem fogom hagyni az oxit se és semmiképpen nem szeretném a fekve kitolást. Elsőnél sem szerettem volna, de a bomba adag oxi miatt leestem a lábaimról és remegtem, mint egy kocsonya, nem tudtam magam megtartani, bármennyire akartam. Itt egy nagyon jó cikk a gátmetszésről [link]
2014. febr. 6. 08:30
 16/17 A kérdező kommentje:

Elfelejtettétek mondani, hogy a hüvely kitágulhat az addig teljesen szuper szexuális élet romokban heverhet a hàzasság válságba kerülhet és soha többet nem lesz smemi a régi!!! Lehet ez a fap.náknak nem jelent semmit de akiknek nem ott szünt meg az élet hogy meglett a gyerek és tudták élvezni a s.xet a saját férjükkel annak igen!

SOHA többet természetes szülést!!!

2016. okt. 25. 11:11
 17/17 anonim ***** válasza:

Sajnalom, hogy így jártál, de lehet tenni ellene. Az intimtorna csodákra képes.

Nekem egyébként gyerekként volt egy sérülésem (válaszoltam korábban is) és szülés után sokkal jobb lett a szexuális életünk, de ebben biztos, hogy sokat segített az intimtorna, amit terhesség alatt és szülés után par nappal már csináltam. El sem tudod képzelni, hogy miylen változásokat tud hozni. Olvass utána, próbáld ki. Nekem sztk-ba kellett járnom, orvos javasolta a gyógytornát, egy forintomba sem került.

Ne csüggedj, inkább keress megoldást. Illetve ami nekem még segített, az a gatmasszázs olajjal végzett masszázs a hegeken (a gyerekkorin meg a gátmetszésén), tényleg látványos változásokat lehet így elérni.

2016. okt. 25. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!