Ha lehetne ti mit választanátok szésnél?
Azt olvastam ,ma màr az elõször szülôknél 90%-ban alkalmaznak gàtmetszést.
Ha vàlasztani lehetne ti " kérnétek"?
Aki màr szült, nektek volt? Mi vàltozott utàna?
Bàr még csak tervben van a baba én nagyon félek az efféle vagdosàstòl. Valamiért még a csàszàrozàs is jobban " tetszik". Mennyire normàlis ez? :/

Volt mindkettő, úgyhogy tudom miről beszélek.
Az első szülésem sos császár volt, maga volt a földi pokol utána. Borzalmasan fájt mindenem, fél évig tartott míg felépültem...
Ma 3 hete, hogy normál úton megszületett a 2. lányunk. Császárra készültünk, de olyan irtózatos tempóban jött a kicsi, hogy nem volt idő összehívni a műtőscsapatot... Volt gátmetszés, amit egyáltalán nem éreztem, 3. nyomásra kint is volt a baba. A varrás kellemetlen volt, de ennyi. Még a szülőágyon mondtam a férjemnek, ha csak ennyi egy szülés, rögtön szülök akár 3-at is. :D A varratszedés sem fájt, inkább megkönnyebbültem. Ja, és szülés után másnap fel bírtam emelni a lányunkat (13kg), el bírom látni a 2 gyereket, nem fáj semmim. Az ülés volt egy kicsit necces, de miután kitapasztaltam, hogyan is kell, az sem gátolt semmiben. Mondjuk nálunk nem a végbél és hüvely bejárat között végzik a gátmetszést.
Szóval 1000x inkább a gátmetszés, mint 1x a császár!

Elfelejtettétek mondani, hogy a hüvely kitágulhat az addig teljesen szuper szexuális élet romokban heverhet a hàzasság válságba kerülhet és soha többet nem lesz smemi a régi!!! Lehet ez a fap.náknak nem jelent semmit de akiknek nem ott szünt meg az élet hogy meglett a gyerek és tudták élvezni a s.xet a saját férjükkel annak igen!
SOHA többet természetes szülést!!!

Sajnalom, hogy így jártál, de lehet tenni ellene. Az intimtorna csodákra képes.
Nekem egyébként gyerekként volt egy sérülésem (válaszoltam korábban is) és szülés után sokkal jobb lett a szexuális életünk, de ebben biztos, hogy sokat segített az intimtorna, amit terhesség alatt és szülés után par nappal már csináltam. El sem tudod képzelni, hogy miylen változásokat tud hozni. Olvass utána, próbáld ki. Nekem sztk-ba kellett járnom, orvos javasolta a gyógytornát, egy forintomba sem került.
Ne csüggedj, inkább keress megoldást. Illetve ami nekem még segített, az a gatmasszázs olajjal végzett masszázs a hegeken (a gyerekkorin meg a gátmetszésén), tényleg látványos változásokat lehet így elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!