Mindenképp! Nálam az első két szülésnél volt gátmetszés, és 2 nyomásra kint is volt mindkettő szülésnél a gyerek. A harmadiknál nem vágtak, maga volt a pokol a kitolás. Azt hittem ott maradok, de tényleg.
Szóval én mindenképp kérnék gátmetszést.
2014. febr. 4. 18:47
2/17 anonim válasza:
Inkább a császár? Nem tudod mit beszélsz :) A gátmetszés nem olyan rossz, pár napig fáj. Sokkal jobb, mint a repedés. Később sem okoz semmi gondot.
2014. febr. 4. 18:56
3/17 anonim válasza:
Mindkét szülésemnél gátmetszést alkalmaztak. Könnyebben kibújtak a babáim. Pár napig fájt utána, de nem volt vészes. 100x inkább inkább gátmetszés mint 1x császár.
2014. febr. 4. 19:01
4/17 Julie S válasza:
Én a választott szülésznőmmel megbeszéltem, hogy semmiképp ne legyen gátmetszés. Csak legvégső esetben, ha veszélyben lenne nélküle a baba. De semmi gond nem volt, fel sem merült, hogy vágni kéne. Első szülésem volt.
2014. febr. 4. 19:05
5/17 A kérdező kommentje:
Köszi a vàlaszokat. Lehet nem tudom mit beszélek, nem volt még tapasztalatom, annyit tudok hogy belegondolok mindkettõbe és a gàtmetszéstõl egyszerûen félek a csàszàrnàl meg semmi.
2014. febr. 4. 19:11
6/17 A kérdező kommentje:
Elõre szòlok nem én pontoztam le...lehet szülés utàni depressziòs anyuka...:)
2014. febr. 4. 19:14
7/17 anonim válasza:
nekem volt egy császárom,és utána egy természetes szülésem gátmetszéssel...hidd el,tényleg nem tudod mit beszélsz:)
Az,hogy mi változott utána,nem tudom,még csak két hete szültem..Viszont azt tudom,h most kb. egy szép emlék a szülés,semmi több,kb.,mintha nem is szültem volna...
Császár után két héttel ugyanez nem volt elmondható rólam..Pedig abból is hamar felgyógyultam..
Szóval én kérném még egyszer,pontosabban nem szólnék bele a doki döntésébe,rábíznám..
2014. febr. 4. 20:10
8/17 anonim válasza:
sok orvos alkalmaz már gátvédelmet. vannak rá praktikák, persze nem biztos hogy nem kell vágni de ha olyan orvost választasz aki figyel erre akkor nagy rá az esély hogy nem kell metszés. Én is mindenképp ilyen orvost fogok majd választani. mert nekem kicsit fóbiám van a műtéti vágásokkal(nem birok hozzányulni és nem is érhet hozzá semmi) és szerintem ebböl utána lennének gondjaim. De ha muszáj lesz akkor muszáj lesz valahogy ezt legyőznöm.
2014. febr. 4. 20:17
9/17 anonim válasza:
Az én orvosom gátvédelem párti, de mégis szükség volt az én esetemben gátmetszésre. Egy korábbi sérülés miatt sajnos rugalmatlan volt a gátam, így nem lehetett elkerülni, inkább ezt választotta mint a szakadást. Nem éreztem sem a vágást, sem a varrást, sem a varratszedést, pedig én mindháromtól rettegtem a szó szoros értelmében. Az orvosom végig próbálta terelni a figyelmemet a varrásnál és a varratszedésénél is. Egyébként én ha tudtam volna beszélni kitolás közben, könyörögtem volna, hogy vágjon, mert én komolyan azt éreztem, hogy menten szétszakadok, így megváltás volt, mikor vágott és kibukkant a babám. A következőnél kérni fogom, hogy ne is törekedjünk gátvédelemre.
2014. febr. 4. 20:44
10/17 anonim válasza:
Én az orvosomra bíztam a döntést. Mindenképp vágnia kellett, mert 2 óra alatt tágultam és azt mondta, hogy így nem volt elég rugalmas a gátam. Kb 2 hét alatt gyógyult, semmi gond azóta sem. Én a császártól félek, mert az egy nagy hasi műtét! Ha félsz a vágástól, akkor inkább a császártól félj, mint a gátmetszéstől! Egyébként nem is fogod észrevenni :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!