Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gyakori a szülés utáni síróssá...

Gyakori a szülés utáni sírósság a mamánál?

Figyelt kérdés
Én sosem voltam valami gyenge nő,de egy hete pont,hogy császároztak,minden rendben velem is meg a babával is mégis ha valaki nem úgy szól hozzám képes vagyok elsírni magamat és alig bírom abba hagyni.De ugyan ez vonatkozik bizonyos szitukra is..pl.kaptam egy üdvözlő képeslapot a babának és azon is már bőgtem..nem vagyok depis csak rám jön ez a sírhatnék?Ez normális???7napos baba mamája
2008. júl. 18. 22:26
 1/8 anonim ***** válasza:

Normalis!

Az a neve ennek az erzekenysegnek, h babyblue, es nagyon sok anyuka ateli, magatol elmulo dolog!

2008. júl. 18. 22:29
 2/8 anonim ***** válasza:
Magyarul nyerési depresszió, vagy tárgynyerési depresszió. Akkor lehetünk depressziósak, ha valami pozitív dolog az eredménye, ilyen a szülés vagy pl akkor is érezhetünk ilyet, ha egy diplomáért megdolgoztunk és megkapjuk. Üresség érzés, szomorúság jellemzi, hogyan tovább? ez volt az a nagy dolog? túl vagyok rajta, itt van, akkor miért nincs boldogságérzetem pedig ezt akartam stb. Ez teljesen normális. Ha nagyobb méretet ölt és nem múlik, akkor segítséget kell kérni a saját és családunk érdekében. NEM SZÉGYEN!!!!!
2008. júl. 18. 22:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Az akkor lehetünkdepressziósak közül kimaradt az is. Szóval akkor is lehetünk...
2008. júl. 18. 22:43
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezt úgy hívják, hogy baby blues, és nem ugyanaz, mint a szülés utáni depresszió! Szülés utáni 3.-4. napon jelentkezhet, de néhány nap alatt magától elmúlik. A szülés utáni depresszió akár több hónappal a szülés után is jelentkezhet, és gyakran csak orvosi segítséggel kezelhető.

Én a 3. naptól a 10.-ig szinte folyamatosan csak sírtam, ha kérdezték nem tudtam megmondani, hogy mi a bajom. De ahogy hazamehettünk, úgy elmúlt ahogy jött.

Ne aggódj, elmúlik, de ha hetek múlva is ennyire érzékeny leszel, akkor nyugodtan kérj segítséget a családodtól, védőnődtől, orvosodtól. Addig is jó, ha valaki meghalgat, és vígasztal. Persze, ha Neked ez jólesik, én csak még jobban sírtam ilyenkor, de azért értékeltem. :)

A babához gratulálok!

Gondolj arra, hogy neki szüksége van a kiegyensúlyozott, nyugodt anyukájára! :))

Majd írj, hogy hogy vagy!

A.

2008. júl. 19. 00:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Bocs: meghallgat
2008. júl. 19. 00:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Én sose voltam sírós, de szülés után mindenen elsíram magam. Akár örömömben, akár "bánatomban", bár ezek nagyon kis apróságok voltak. De ez nekem talán még ma is megvan egy kicsit, pedig már 9 hónapos a babám. De valahogy sokkal érzékenyebb lettem. Amúgy ugyan az a vidám csaj vagyok, mint voltam, csak valahogy egy kicsit mégis változtam. Nemrég a kezembe akadt egy könyv, amiben anyáknapi versek voltak, belolvastam és potyogtak a könnyeim. Pedig ilyet én sose szoktam csinálni korábban. Vagy ha valami filmet nézek és olyan jelenet van benne, akkor is sírok már. Régebben nem sírtam soha. A legdurvább az volt, amikor Karácsonykor anyukámmal sütöttünk és közben be volt téve egy karácsony cd, az egyik dalt egy kislány énekelte, és két másodperc múlva már hullottak is könnyeim, anyukám meg csak nézett, hogy most meg mi van :)
2008. júl. 19. 13:01
 7/8 anonim ***** válasza:
énis elsirm magam mindenen de én érzem hogy a fáradtság,és néha a tehetetlenség miatt:(
2008. júl. 19. 13:46
 8/8 A kérdező kommentje:
KÖszönöm a segítséget,remélem nem lesz komolyabb a dolog.Próbálom szabályozni, de ha jön a könny hát jöjjön.Főleg olyankor van amikor a párom is feszültebb és máshogy szól.Alkalmazkodni kell még neki is a helyzethez és szokni a dolgot.
2008. júl. 19. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!