Hogy van ez? Csak lakcím szerinti kórházban lehet szülni?

nekem nem engedték (idén) hogy pest-megyei lakcímmel a Honvédba szüljek, csak ha a tartózkodási helyem oda való (pedig ez magán orvos lett volna aki ott szakorvos).
De nem tudom hogy ez máshol is így van e vagy csak a Honvédba. Keress egy orvost, aki ott vezet szülést, és kérdezd meg tőle telefonon hogy tud e vállalni 14. kerületi lakcímmel. Attól még nem kell hozzá elmenned.

Pilisi vagyok, cegledre tartozok es Pesten szuletett a Fiunk! A dokim beirta a kiskonyvbe, hogy abba a korhazba kell szallitson a mento ha mentovel megyek szulni!
Tesom augusztusban szult kerepesre tartozik de pesten szult O is!

Két lehetőséged van: vagy keresel választott orvost a Szt Imrében.
a másik pedig, hogy eljársz terhesgondozásra oda, ahová tartozol, és amikor beindul a szülésed, akkor bemész a Szt Imrébe, hogy jöttél szülni, és szépen ellát az ügyeletes orvos és szülésznő.
Amit tudni kell ehhez, hogy csak autóval vagy taxival tudsz majd oda menni, mert a mentő az ügyeletes legközelebbibe szállít, ha nincs pecséted arról, hogy hová szállítson, illetve hogy ha túl korán mész be, mert még nem indult be rendesen a szülésed, akkor haza küldhetnek, vagy át oda, ahová tartozol.
Azt kell mérlegelni, hogy bevállalod-e ezeket, illetve nem tudom hányadik baba, első babánál az ember sokszor tanácstalanabb, hogy most menni kell vagy nem, sokan bemennek túl korán...
Én hármat szültem az Imrében, és szerettem (már amennyire az ember szereti a kórházat)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!