Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Altatást lehet kérni császárná...

Altatást lehet kérni császárnál iszonyúan félek?

Figyelt kérdés
Második szülésem császár lett farfekvés miatt és egy pokol volt az egész, 6x szúrtak hátba, majd a műtét felénél elkezdett fájni amit csináltak... Egyre intenzívebben éreztem, de hiába szóltam az altató orvosnak nem hitte el... Azt hittem meghalok, végül már olyan fájdalmat éreztem hogy a vérnyomásom az egekbe emelkedett ekkor azonnal kábítottak, később közölték, hogy nem mindig hat rendesen a spinális érzéstelenítés... Óráknak tűnt mire felfogták, hogy baj van... 1 évig voltak rémálmaim, most ismét terhes vagyok, mindenképpen sima szülést akartam, de egyre inkább úgy néz ki, hogy nem az lesz... Rettegek egy újabb műtéttől!
2014. jan. 23. 11:55
 1/8 anonim ***** válasza:

Igazából elmondhatod a tapasztalataidat, illetve ha ezt ráírták annak idején a papírjaidra, akkor azt megmutathatod és lehet hogy belemennek az altatásba.

Viszont pl. ahol én szültem, ott csak indokolt esetben altatnak, tehát akit valamilyen ok miatt nem lehet érzésteleníteni ilyenkor. Egyébként nálunk a császármetszést érzéstelenítéssel csinálják.

2014. jan. 23. 12:12
 2/8 A kérdező kommentje:
Rajta van a papíron hogy műtét közben kábítottak...
2014. jan. 23. 12:50
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem az Uzsokiban azt mondták, hogy nem altatnak csak abszolút muszáj helyzetben, mivel túl sok altató kerülhet a babába. Azért kértem, mert az első császárnál nekem is többször szúrtak és szivárgott a gerincfolyadékom, ami olyan fejgörcsökkel járt, hogy nem tudtam felülni sem. Tejem sem lett.

Amúgy, a második császáromnál én is úgy jártam, hogy alig kezdték el, elment az érzéstelenítő hatása. Sietve kiszedték a babát és elaltattak.

2014. jan. 23. 21:51
 4/8 anonim ***** válasza:
JOGOD VAN HOZZÁ. Úgy műtenek, ahogyan akarod. Én elmentem az aneszthez, aki elkezdte sorolni az epi lépéseit. Közöltem, hogy "nekem altatásom lesz, én azt kérek". Határozottan mondtam. Elhúzta a száját...és kész. Megvizsgált, hogy altatható vagyok e (hátrahajlik e a nyakam...stb) és kész. A betegnek vannak jogai....ezt nem szeretik a dokik.
2014. jan. 24. 11:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha van jogom, ha nincs, én nem kockáztatnám a babám életét azzal, hogy telemegy altatóval a véremen át és talán sosem ébred fel...
2014. jan. 24. 21:16
 6/8 anonim ***** válasza:
60%
5 ös, te hol élsz? Hàny éves vagy? 70? Nem mellesleg a gerincvelöbe adott !!!!!!!!!!! érzéstelenítö nem jut a vérkeringésbe és a babàba, ugye? Muszàj kontàr hülyeségekkel rémísztgetni a kismamàt?
2014. jan. 30. 21:39
 7/8 anonim ***** válasza:
6-os! Neked nincs fogalmad semmiről! Elárulom, hogy második császárom volt 3 hónapja, 29 évesen. Altatásról volt szó, ami nem gerincbe megy, ugyebár!!! Az altatásra írtam, hogy a véren át eljut a babához. Nekem a gerincérzéstelenítés elment a császár közepén, de még akkor sem altattak el, mert árthatott volna a babának, csak amikor kikapták a fiam! Szóval, elég friss és közeli tapasztalatom van!
2014. jan. 31. 12:15
 8/8 anonim ***** válasza:
6-os vagyok. Szültem, majd császározni kellett epivel...most harmadjára én altatást kértem. Nem akárki császározott meg....elmondta, hogy 30 másodperc van kivenni a babát, van aki beválallja, van aki nem (mert nem tudja). Tudom miről beszélek, és azt is, hogy a gerinci érzéstelenítés A BEADOTT ANYAGOK MIATT ugyanolyan KÁROS A BABÁNAK. Nem tudom, miért nem mondják el ezt. Az altatásnál legalább gyorsan kiveszik és nem szöszmötölnek. Tudom miről beszélek....a sima szülés a legjobb, ez tény. Már, ha nem cseszik el, mint a szomszédomnál, ahol oxigénhiányos a baba. De ennyi erővel akkor ne essen senki teherbe, mert 2014-ben a szülés még mindig rejt kockázatot. Altatásnak (ha bejut a babába véletlenül) van azonnali ellenszere, amit megkap a baba. Az égvilágon nincsen nagyobb kockázata, mint egy oltásnak....ha a geric trutyit rosszul adják be, te jól megszívod, vagy kimegy műtét alatt a hatás :))))), vagy lebénulsz, de ezt aláírod a beleegyező nyilatkozatban. Nézd meg a statisztikai hivatalnál, hogy hány babának lett baja az altatástól (megsúgom egynek sem), hány komplikáció lépett fel epi miatt (sok-sok). Ennyi. Osztják az észt itt és privibe is nekem. De miért? Tény, hogy vannak orvosok, akik 3 éve végeztek és műtenek, vannak, akik 30 éve és műtenek. Nem dolgozik mindegyik hasonlóan. Vannak sztárorvosok, akiknél jó szülni (fiatalok, türelmesek) és vannak tapasztalt orvosok, akik már más szemmel nézik a kockázatot ezer császár és háromezer szülés után. Ilyet kérdezz meg. Ha azt mondja, hogy ő vállalja az altatásos császárt, akkor nyugodj meg, ő ki fogja venni. Az én kislányom 24 másodperc alatt született meg, a férjem mérte és üvöltött a gyerek, mert egy csepp altatót nem kapott. Azonnal keltettek és minden ok volt. Az epis fiam is felsírt persze, de nem akartam többet játszani a gerincemmel. A sima szülésemnél a fiamat ütögetni kellett, hogy megszólaljon....ennyi. Lehet privátba fikázni tovább a sok szerencsétlen tudatlannak... :)
2014. jan. 31. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!