Császármetszésnél altatnak?
Az esetek többségében nem altatnak, csak gerincérzéstelenítést adnak.
Sokkal kevésbé kockázatos a babára és az édesanyára is.
Vagyis ebben az esertben tudatodnál vagy, kb. rekeszizomtól lefelé vagy érzéstelenítve, ott nem érzed a vágást dtb. viszont tudsz kommunikálni, láthatod a babát, ha kiemelik stb.
Én sürgősségi császárral szültem, mégsem altattak (Uzsoki kh- Budapest)
Az altatás során sokkal inkább bejut a baba szervezetébe is a gyógyszer, a gerincérzéstelenítésből nincs ideje, mert mire átjutna a méhlepényen, tk már megszületik :)
Nem rossz ez és nem is fájdalmas, kb. egy erős tűszúrás.
Nekem sürgősségi volt baleset miatt. Elsőnek érzéstelenítettek, de mivel közben a kezemet is műtötték a császár mellett egyszerre, így elaltattak.
Először úgy volt, hogy kiveszik a lányomat, majd utána altatnak és műtik a kezem, miközben lent varrnak össze, de kevés volt az idő és a szívem nem bírta a sokkot és a terhelést.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor engem inkább altatni fognak, mert nagyon nagy gerincferdülésem van.
6-os válaszoló vagyok ismét (a sürgősségi császáros)
Szerintem ne erre készülj.
Nekem műtött gerincem van, kiújult gerincsérvem stb. mégis kaptam epiduális érzéstelenítést!
Ne viccelj, a gerincferdülés szerencsére nem okoz valószínleg akut gondokat- a baba mindenképpen jobban jár és neked is gyorsabb a felépülésed, ha nem altatnak.
minden jót.
Köszike!
De nekem sajnos a hátamon összeér a bőröm, de nem is kicsit, akkora "törés" van benne. Nem találnák meg, hogy hova kell bökni.
Az altatásnak amúgy is jobban örülnék, mert rettegek az orvosoktól (a rossz tapasztalatok miatt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!