Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti mit szóltok ehhez? Most...

Ti mit szóltok ehhez? Most már ennyire "divat" a burokrepesztés?

Figyelt kérdés
Barátnőm a napokban szülte meg a kislányát. Előtte való nap voltak vizsgálaton és 1 ujjnyira volt nyitva. Másnap elment a nyákdugó és bementek a kórházba. Szerintem korai volt, de jobb többször menni. Erre a dokija azt mondta neki, hogy már ha benn vannak, akkor szüljön is meg és megrepesztette a burkot. Rá 2 óra múlva meg volt a baba. Nekem nagyon furcsa ez a dolog. Miért is kellett megrepeszteni? Nekem is repesztették és engem sem kérdezett meg a kutya sem, hogy egyáltalán akarom, hagyom e. Egyáltalán mondhatja a kismama, hogy köszi, de nem kell, ha minden ok, akkor haza megyek és megvárom az időt?
2014. jan. 22. 19:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is azért van így, főleg választott orvos eseteben, hogy a kismama minél hamarabb túl legyen a szülésen es az orvosnak ne kelljen hosszú órákat a szülőszobán tölteni.Igaz en 5 perces fajasokkal mentem be a kórházba,de nálam is egyből megtörtént a burokrepesztés.Az orvosom 6kor érkezett és egyből burkot repesztett, a zárójelentésemben azonban 7-45 szerepelt, nyilván nem lett volna indokolt, hogy egyből burkot repesszen.Ennek es a nagy dózisú oxitocinnak hala olyan fájásim lettek,hogy 9kor mar sírni tudtam a tágulás viszont nem párhuzamban vele,ennek eredmenyekent 10 ora 20kor megcsaszarozott.A lenyeg, hogy odaert a delutani maganrendelesere..
2014. jan. 23. 12:30
 12/13 A kérdező kommentje:
Még nem töltötte be a 40.hetet, bár már csak 6 nap volt addig. Igen, valóban így járt, de tudod más kiállni a gyermekem érdekében mondjuk az oviban vagy bárhol, mint ijedten, nagy pocakkal egy akaratos orvos ellen. Így járt, de akkor is felháborító ez az egész. :-(
2014. jan. 23. 12:37
 13/13 Babi Mami ***** válasza:
Hasonlo a tortenetem, 41+3 napon inditottak, oxival es azonnali burokrepesztessel, egy ujjnyi mellett... Az a hentes feeling nagyon melyen belem egett... Ket orvos felvaltva adogatott egymasnak egy veres nyakos ollot, amivel probaltak repeszteni a burkot... Annyira lent volt mar a bebi feje, hogy rafeszult a burok es nehez volt megcsipniuk. Kislanyom fejen ket honapig latszott a seb, belemartak a burokrepeszto eszkozzel a fejebe... Ez mar 13 hete es egy napja ennyi ido kellett feldolgozni mindezt, de a lenyeg hogy a kislanyom EGESZSEGES :-)
2014. márc. 15. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!