Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti mit szóltok ehhez? Most...

Ti mit szóltok ehhez? Most már ennyire "divat" a burokrepesztés?

Figyelt kérdés
Barátnőm a napokban szülte meg a kislányát. Előtte való nap voltak vizsgálaton és 1 ujjnyira volt nyitva. Másnap elment a nyákdugó és bementek a kórházba. Szerintem korai volt, de jobb többször menni. Erre a dokija azt mondta neki, hogy már ha benn vannak, akkor szüljön is meg és megrepesztette a burkot. Rá 2 óra múlva meg volt a baba. Nekem nagyon furcsa ez a dolog. Miért is kellett megrepeszteni? Nekem is repesztették és engem sem kérdezett meg a kutya sem, hogy egyáltalán akarom, hagyom e. Egyáltalán mondhatja a kismama, hogy köszi, de nem kell, ha minden ok, akkor haza megyek és megvárom az időt?
2014. jan. 22. 19:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is "divat". Gyorsítja a tágulást, emiatt vannak veszélyei. Az a baj hogy egy normális lefolyású szüléshez nincs/nem lenne szükség orvosra, de mégis mindenki szereti ha van ott orvos, akinek fizet is hogy ott legyen, és így keletkezik valami vélt vagy valós elvárás az orvos irányába, hogy ha már ott van, akkor csináljon is valamit. Meg gondolom az orvos se akar ott ülni egész nap.
2014. jan. 22. 19:49
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szuper hogy ilyen gyorsan túl lett rajta. A megfelelő időben végzett burokrepesztes ellen nekem semmi kifogásom. Nálam is így volt, semmi fájás, 3 ujjnyi méhszáj. Burokrepesztes után 2,5 órával baba. Szuper volt így. Minek szenvedjen az ember tovább ha nem muszáj. Persze ha nem jókor repesztenek az elsulhet rosszul. De a beavatkozások közül még a repesztes a leg "ártalmatlanabb".
2014. jan. 22. 19:50
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ó és mennyi ilyen eset van és nem csak szóbeszéd. Én ebben dolgozom. Látom nap mint nap.

Na ezért választottam orvost. Sok kínos beszélgetésem volt dokikkal, mire megtaláltam, akit szerettem volna. Gáz az egész, ha nem tudsz fizetni, lehet, hogy kikapsz egy ilyen ügyeletest.

Ha pedig a saját dokija volt, akkor nem jól beszélték le előtte a részleteket. Én elmondtam mit szeretnék, persze nem adtam elő magam, ne gondold. HA orvosilag megoldható, akkor szerettem volna azokat a dolgokat. Olyan orvost választottam, aki nyitott volt erre és csak indokolt esetben lép közbe. Szerencsém volt. Nem kellett nagyon eltérnie a forgatókönyvtől.

Felháborítanak ezek a dolgok. Az a baj, hogy nem kezdesz el okoskodni, mert honnan a fenéből tudod, hogy most szükséges-e megrepeszteni, vagy csak a doki úgy szeretné. :( Mégis csak ő az orvos. ÉS ezért baromira gáz.

2014. jan. 22. 19:51
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg nem arról szól, hogy milyen gyorsan vagy túl rajta. De most nem mennék bele a szülés folyamatába. Ha te kéred az más, legyen. Felőlem. De a doki ne döntsön már ilyenekben egyedül, könyörgöm.
2014. jan. 22. 19:54
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Télleg nagyon sok burokrepesztés van túlhordás,és 37.hét és 40. hét között, nem tudom miért. sok veszélye ennek,mint magátol beindult magzatviz elfolyásos szülésnek
2014. jan. 22. 21:30
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
ha burokrepesztés után 1-2ora mulva meg is van a baba az szerintem rendben van. DE! amikor még 10-15órákat vajjudnak és na akkor kapjon egy kis oxit na az már gáz. ott tul hamar repesztettek,divatbol, egyetértek azzal aki szerint az idöben történő repesztés ellen nincs kifogása.
2014. jan. 23. 11:07
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit túloz a barátnőd. Az nem úgy megy, hogy egyszer csak fogja magát, és megrepeszti a burkot... Ki kell tölteni papírokat, válaszolni a betegfelvételis kérdéseire, átöltözni, bemenni a szülőszobára, felfeküdni az asztalra, majd akkor jön a doki és burkot repesz. Ha nem akarta volna számtalan lehetősége lett volna ellenkezni.
2014. jan. 23. 11:43
 8/13 A kérdező kommentje:
Indokolt esetben teljesen rendben van a burokrepesztés. Szerintem ez is egy olyan beavatkozás, amit csak indokoltan lenne szabad elvégezni. Elmondanám, hogy barátnőm haza akart még jönni, mivel mindent rendben találtak, de ha már ott van.... És egy ilyen helyzetben lévő kismama nem minden esetben tud kiállni az igazáért. Mert Ő amúgy sem olyan talpraesett típus. Meg hol mer már szembeszállni egy "tudatlan" asszony egy diplomás orvossal? Amikor én szültem az orrom alá dugtak papírokat, de aztán már íratták is alá. Ha a doki azt mondja alá kell írni, hát alá kell. Barátnőm úgy érzi, hogy nem volt még itt az idő és a babája még nem akart jönni. Ő csak elővigyázatosságból ment be a kórházba, hogy nézzenek szívhangot meg lássa doki, de 1 ujjnyi tágulásnál, nulla fájásnál repesztették meg nála a burkot.
2014. jan. 23. 11:59
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Betegfelvételnél nálam még nem voltak beleegyező nyilatkozatok, csak gyógyszerérzékenységről, tetoválásról, név, lakcím, gyerek neve, stb. szóló papírok. Az összes beleegyezőt 2 perces fájásoknál kaptam meg, burokrepesztés után jóval.

1 ujjnyi tágulásnál semmi nem indokolja a burokrepesztést. Valahogy megértem a barátnődet.

2014. jan. 23. 12:14
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor így járt. Meg kell tanulni talpraesettnek lenni, mert még milliószor ki kell majd állni a gyermeke érdekében, ha pedig szerinte az volt az érdeke, hogy ne szülessen meg, akkor tennie kellett volna valamit ellene. Persze megértem őt is, de ha meg azt nézzük jól járt, a babának semmilyen kára nem származott belőle, és gyors szülése volt. Ha pedig már betöltötte a 40. hetet, ideje is volt megszületnie. Mindenki tudja mi lett annak a történetnek a vége, ahol az anyuka mindent a természetre bízott...
2014. jan. 23. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!