Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Esetleg érdekel valakit? Első...

Esetleg érdekel valakit? Első szülésem története.

Figyelt kérdés

Sokan örülnek, ha olvashatnak az első szülésről "élményeket". Én 31 éves vagyok, most szültem először és a pici a 38-ik héten született 51 cm-rel és 3820 grammal.

Először is azt tudom csak mondani, hogy nem szabad idegeskedni amiatt, hogy mi lesz most. Én teljesen nyugodtan indultam a kórházba, ott sem idegeskedtem, teljesen megbíztam az orvosomban és a nőgyógyászomban. A szülés úgy kezdődött, hogy szombat reggel 6-kor elmentem wc-re, és érzetem, hogy valami folyik belőlem. Véreskés víz volt, gondoltam, hogy nem a nyákdugó, de azért felhívtam a szülésznőmet, hogy indulnom kell-e a kórházba. Azt mondta, hogy igen, menjek. Felébresztettem a páromat, hogy indulni kellene, de indulás előtt még el kellett mennem a wc-re, nem ment a hasam, de kijöt belőlem, ami bennem volt:-). Benn a kórházban megvizsgált az ügyeletes orvos, mondta, hogy valószínűleg a magzatvíz szivárog, felül repedhetett meg. Rátettek egy órára CTG-re, hogy a Kicsivel minden rendben van-e. Aztán még egyszer megvizsgált, vérezgettem közben, azt mondta az orvos, hogy ma szülünk, mert ez tágulásos vérzés, és szépen nyílik a méhszájam is. Felvettek az osztályra, közben behívták a nőgyógyászomat. Ő fél 10 után ért be a kórházba, megvizsgált, és mondta, hogy tényleg jön a baba. Rögtön csinált is egy burokrepesztést, és kaptam infúziót is. Dél körülig a fájásokat is alig éreztem, közben növelték folyamatosan az infúziót. Déltől fél 2-ig egyre sűrűbbek és erősebbek lettek a fájások. A méh felső részénél feszített nagyon és a derekamba sugárzott a fájdalom. Közben kaptam kéjgázt, másfajta fájdalomcsillapítást nem kértem. Fél 2 körül kezdődtek a tolófájások. Az első pár még nem volt olyan erős (2-3 darab) akkor nem lehetett még nyomni. Aztán a nőgyógyász mondta, hogy ha jön a fájás, nagy levegőt kell vennem, benn kell tartani és nyomni, mint székelésnél, hasprés teljes erőből. A 3. vagy 4. nyomásnál mondta a szülésznőm, hogy kinn van a kicsi feje, nyuljak le, és simogassam meg. Hihetetlen sok erőt adott:-). Aztán még egy nyomás, és már kinn is volt a kicsi:-). Nagyon fájt, hazudnék, ha nem ezt mondanám, de már kit érdekel:-)))). Aztán a kisfiamat rátették a hasamra, és magamhoz ölelhettem. A következő fájásnál kinn volt a méhlepény, szinte semmit nem is éreztem. Ezután vitték el a babát megfürdetni, engem pedig összevarrt a nőgyógyász, mert gátmetszést csinált, amiből semmit nem lehetett érezni. A varrás kb. 15 percig tartott, adott injekciót, nem fájt, csak azt éreztem, ahogy a cérnát húzza. Szóval ne féljetek, csak nyugodtan kell viselkedni, azt kell csinálni, amit mondanak, és minden rendben lesz. Ha gyorsabban megy a dolog, a baba is kevesebbet szendved. Az egyetlen rossz dolog az volt, hogy apás szülést terveztünk, de a kórház le lett zárva, így az apuka nem is láthatta a kisfiát, amíg haza nem jöttünk a kórházból. Azóta már itthon vagyunk a babával és szerencsére mindketten nagyon jól érezzük magunkat. Gyönyörű a kisfiam, és nagyon boldogok vagyunk, hogy végre itt van már közöttünk:-).

Szóval kitartást és boldog babavárást mindenkinek, aztán pedig gyors és minimális fájdalmú szülést:-)

2009. dec. 3. 15:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
köszi:) én szeretem olvasni :) /6 hós kisfiú anyuja/
2009. dec. 3. 15:23
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

GRATULÁLOK!!!!

Tényleg nem kell félni, az az érdekes, hogy sokkal rosszabbra számítottam. Mondjuk én nagyon könnyen megszültem 1 órát vajúdtam, és 3db tolófájásom volt és már kint volt a kislányom. Anya mindig azt mondta, hogy a varrást meg a vágást már nem is érezni, annyira fáj a szülés. Ehhez képest nekem a varrás fájt a legjobban, nem vicc.

2009. dec. 3. 15:25
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok. nekem igazság szerint minden nagyon fájt...:( beszorult a kicsim, szabtak-vágtak, szülés után a doki fél órát öltött, annyi erőm se volt 2 óra múlva se, hogy felkeljek az ágyról. DE. mindenből okulva , és a babámra tekintve bármikor bevállalnék egy újabb terhességet+ szülést!
2009. dec. 3. 15:28
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
nagyon aranyos vagy és köszönöm hogy feltetted!:) lelkileg hihetetlenül sokat segítettél nekem! Most próbálkozunk egyelöre sikertelenül:( de mindig megfordult a fejemben hogy mennyire lesz borzasztó szülni. A te leírásod alapján viszont egyáltalán nem tünik annak. De szerinted nekem se fog másképp zajlani? Mert sokkal fiatalabb vagyok (21) és félek, hogy vannak dolgok amikre érzékenyebben reagálnék...pl gátmetszés, varrás stb...
2009. dec. 3. 15:30
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Sok szeretettel gratulálok a babához

És persze a többi anyukának is.

2009. dec. 3. 15:30
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Sok boldogságot,és jó egészséget nektek!!!!!

Nagyon jó volt olvasni,amit írtál,csak az apucis rész ijesztő....

Én vasárnapra vagyok kiírva,remélem hamarosan én is jó élményekkel térek haza a kórházból a kicsi lányunkkal!

Tiszta szívből gratlálok!

2009. dec. 3. 15:46
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok Nektek!

És nagyon boldog Ünnepeket kívánk a kis hármasnak! :))

2009. dec. 3. 15:47
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok a kisbabádhoz!

Nagyon jó volt olvasni ezt a történetet, tényleg igaz lehet, hogy minden fejben dől el! Én dec. végére, január elejére vagyok kiírva és nagyon félek a szüléstől, de ezek a történetek megnyugtatnak és sokat tanulok belőlük, hogy is kell higgadtan végigcsinálni, hogy a picúr se szenvedjen sokat! Köszönöm!

Vigyázzatok magatokra és sok örömöt a csöppségben!

2009. dec. 3. 16:26
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is szeretem olvasni a viszonylag szép szülés történeteket. Lehet túlzok, de az enyém borzalmasan (császár)alakult, akkor azt mondtam nem akarok több ilyet átélni. Egy év kellett mire feldolgoztam a történteket, kettő hogy enyhüljön a félelmem. Most értem meg arra hogy a következőn gondolkozom. Az ilyen szép történetek hallatán mindig kicsit optimistább leszek, bár még így is nagyon félek-többek között hogy megint eleve császár lesz.
2009. dec. 3. 16:30
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
GRATULÁLOK!!! :) És köszi, hogy megosztottad velünk ezt a csodás élményt! Sok boldogságot, jó egészséget kívánok nektek! :)
2009. dec. 3. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!