Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek egy nőnek ha már...

Szerintetek egy nőnek ha már idősebb meddig érdemes gyermeket szülni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy gyermekünk már van, de sajnos elég későn találtam meg az igazit, a párom azt szeretné ha a második gyermek akkor jöjjön amikor 47 éves leszek. 41 voltam az elsőnél(teljesen egészséges lett), de szerintem az már túl késő egy nőnek.

#szülés #koros anyaság
2014. jan. 20. 15:27
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Én is azt szeretném ha 2-2,5 év lenne közöttük, de akkor semmi értelme nincs visszamennem dolgozni. A párom meg 4-5 évet szeretne közöttük, de akkor már 47 leszek ha 5 év lenne. Olvastam egy másik témában is, hogy 3-4 év lenne az optimális a 2 gyermek között, hát nem tudom...
2014. jan. 20. 17:27
 12/23 anonim ***** válasza:
66%

38 éves vagyok, és most küzdünk az első gyermekért.

Én is 34 évesen találtam rá a páromra, nálam vannak hormonproblémák.

Szóval ha idén összejönne, akkor 39 évesen szülnék, és persze azért testvért is szeretnénk neki. Részemről nem bánnám, ha ikrek lennének :)

Nem feltétlen késő.

2014. jan. 20. 17:51
 13/23 anonim ***** válasza:
50%
40 éves korig,de szerintem 50 éves korig kell megszülni tervezet babát
2014. jan. 20. 19:06
 14/23 anonim ***** válasza:
70%

Én azért ezt tételesen átbeszélném a párommal, hogy mennyire más a helyzet 43 évesen szülni a másodikat, mint 47 évesen. Azt azért már én is soknak találom. Mármint azt, hogy tudatosan várni addig, megint más, ha nem jön össze. (Az meg hogy mekkora az ideális korkülönbség, mi nem foglalkoztunk. Van a családban erre is meg arra is példa - 1,5 év és borzasztó rossz kapcsolat, meg 8 év és jó kapcsolat. Azt tudtuk, hogy szeretnénk másodikat, jó lenne ha a nagy 3 éves kora előtt megszületne.)

Azért fura, hogy sokan írják, hogy 41 évesen se szültek volna. De ha az ember nem találja meg előbb azt, akinek szülne, akkor ne is vállaljon gyereket? (10.vagyok)

2014. jan. 20. 19:06
 15/23 anonim ***** válasza:
47 év szerintem már nagyon késő.
2014. jan. 20. 19:24
 16/23 anonim ***** válasza:
66%
és mi van ha addigra lkimaxolsz és már nem lehet majd gyereked?
2014. jan. 20. 20:28
 17/23 anonim ***** válasza:

Huh... Nekem az édesanyám 50 édesapám 48.. Már férjnél vagyok.. 27 éves.. Má kapom aputólmaz ívet, hogy hova várunk..

Tudatosan én 30-32 ig szülnék,mde ez én vagyok...mert nagyonbszeretnék mg unokázni s..

De amúgy, én maximum 41 éves korig tartom normálisnak a tervezett gyerekvállallást, a 41 megszűken belefér, de a 47...

Auékon látom ogy fittek fiatalok, de megis öregszenek...

Nmmbírják már úgy mint 6-7 éve.. Hirtelen 1-2 év alatt nagyon sokat idősödtek..

Én meglepődtem a fotókat visszanézve, mert amúgy nem mondanám meg..

Anyukámat amúgy a nagymamám 43 évesen szülte, idén már 94 éves lenne...pedig én még csak 27 vagyok,més anyukám csak 50..és 14 éve nincs édesanyja) Míg apukám anyukája már. 40 évesen nagymama volt most 70 a dédim 92 lenne,m2 évvel fiatalabb mint anyukám részérőlma nagyim..persze ezeket ma mar nehéz kivitelezni...

De 47 évesen én mar nemnszülnék...kizárt...max 45 éves korig (ha félreteszem a30-as vágyamat:))

2014. jan. 20. 23:06
 18/23 anonim ***** válasza:

Én a 3.gyerekemet szültem 40 évesen....decemberben töltöttem be a 41-et.Egészségileg,fizikailag,szellemileg is a toppon vagyok,de nem vállalnék több babát.

A helyedben én mihamarabb vállalnám a 2.-at,mondjuk én 45 éveben húznám/húzom meg a határt.Ám minden eset egyedi.

2014. jan. 21. 11:38
 19/23 anonim ***** válasza:

Nekem édesanyám 50 évesen hunyt el úgy, hogy nem élt egészségtelenül, nem dohányzott stb., mégis elvitte egy betegség nagyon gyorsan. Mi is azt hittük á ez velünk nem történhet meg, de megtörtént. Az ember mindig úgy gondolja, csak mással, egy ismerőssel, egy baráttal történhetnek rossz dolgok vele nem. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy gyereket azon túl, hogy egészségesen ki kell hordani ( a neten is többmillió cikk van már fenn hogyan lesz egyre rosszabb a génállomány a kor előrehaladtával)fel is kell nevelni, ami manapság sokszor már nem 18 évet, hanem 23-24-25 évet jelent. A gyerek még csak 13 éves lenne, amikor te már 60. 60 évesen meg már sokan túl vannak nem kevés egészségügyi problémán, kisebb gondja is nagyobb az embernek annál, minthogy egy éppen kamaszodó gyereket neveljen.

Persze nyilván az is lehet, hogy teljesen egészséges leszel 100 éves korodig, kívánom így legyen, de valljuk be ez a ritkább eset, sajnos.

2014. jan. 21. 17:51
 20/23 A kérdező kommentje:
Erre most fel tudom hozni például Csiszár Jenő esetét, igaz ő férfi, de most 55 éves és 6 éves iker fiai vannak, ha jól tudom...Persze ez már az extrém kategória, a celebeknél mindig is máshogy lesz...
2014. jan. 22. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!