Gerinc érzéstelenítésnél mit éreztél a szurás közben és utána műtétnél?
A szúrás nem fájt (bár ár volt 2x spinális érzéstelenítésben részem más műtétek miatt), max. kellemetlen volt, hogy nehezen találták el, mert nagyon vizesedtem és volt túlsúlyom is. 3-at szúrtak mire jó lett. Rögtön elindult egy meleg, zsibbadós érzés a derekamtól lefelé. Aztán elkezdték a fertőtlenítést stb. kérdezik, hogy ezt érzed-e, mennyire érzed stb. Műtét közben én semmit nem éreztem, bár mondták, hogy enyhe nyomást vagy húzódást érezhetek. Akkor éreztem egy nyomást, amikor kibújtatták a babát. Utána semmi nem volt.
Utána ne emeld fel a fejed, igyál, amennyi beléd fér, hamarabb megy ki az érzéstelenítő. Nekem másfél óra alatt teljesen kiment.
Két császáron vagyok túl, az első sos, a második programozott (az első miatt)
Egyiknél sem fájt a szúrás, csak egy pici csípést éreztem. Majd jött a melegség érzet, és a bizsergés. Folyamatosan kérték, hogy mozgassam a lábam, meg a fertőtlenítő hidegségét kérdezték, hogy érzem e. Műtét közben semmit nem éreztem, csak mikor kivették a babát. Akkor egy kis rángatást éreztem.
A fejedet tényleg ne emeld! Az első után én megemeltem, és a műtét utáni második éjszakán a falat tudtam volna kaparni a fájdalomtól. A másodiknál már szigorúan betartottam, hogy nem emelem meg a fejem, és nem is volt gond.
1:Nem borzasztó, ki mondta, hogy az? Mindenki azt írta, hogy teljesen elviselhető volt.
Különben altatásnál nem vagy ébren, nem látod a gyermeked, utána órákig kómás vagy... az se jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!